صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ظرفیت‌های «اقتصاد ایران» برای مقابله با جنگ اقتصادی؛ از انرژی و خاک تا گردشگری و پزشکی

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۱۹۹۶۰
عضو هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر به ظرفیت‌های اقتصادی داخلی کشور توجه کنیم می‌توانیم بخش اعظمی از نیاز‌های خود را تأمین کنیم. نباید چشم مان به خارج از مرز‌های کشور باشد.
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، درباره جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران گفت: در اینکه آمریکا یک جنگ اقتصادی به ایران تحمیل کرده است، هیچ شکی نیست.  اولین وظیفه ما در مواجهه با این جنگ اقتصادی این است که به امکانات ذاتی‌مان تکیه کنیم.

وی ادامه داد: امکانات ذاتی کشور در وهله اول شامل نخبگی جوانان می‌شود. باید کار را به جوانان تحصیل‌کرده و نخبه سپرد و از اینکه کار دست جوانان بیفتد نگران نباشیم چرا که جوانان به علم روز مجهزند و توانایی‌های آن‌ها نیز با توجه به جوانی‌شان بسیار بالاتر از افراد مسن و نسل اول انقلاب است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: جوانان تحصیلکرده کشور دارای انگیزه بالایی هستند که همین انگیزه منجر به کار و فعالیت بیشترشان در عرصه‌های مختلف سازندگی کشور می‌شود و ظرفیت و توانایی مدیریتشان نیز بسیار خوب است.

مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: نکته دوم، استفاده از ظرفیت ذخایر انرژی کشور است. هم‌اکنون انرژی در کشور به‌صورت بی‌محابا مصرف می‌شود. ایران ۶ برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌کند. باید مصرف انرژی در کشور به‌صورت بهینه باشد. اگر این اتفاق بیفد و منابع انرژی درست در کشور مصرف شود، یک صرفه‌جویی بزرگ پدید می‌آید که می‌توانیم فراورده‌های نفتی و گازی را صادرات کنیم.

وی افزود: برآورد‌ها نشان می‌دهد همین انرژی اگر درست مصرف شود سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد جدید برای کشور ایجاد می‌کند. آنچه در تحریم‌های بین‌المللی سابقا هم آمد، تحریم نفت خام بود و سابقه ندارد که فرآورده‌های نفتی هم تحریم شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: نکته دیگر استفاده از ظرفیت آب و خاکی کشور برای تولید محصولات و مواد غذایی و دارویی برای صادرات است. امروزه دانش ما در کشور  نشان می‌دهد که ایران ظرفیت تولید مواد غذایی برای ۳۰۰ میلیون  نفر جمعیت را دارد. متأسفانه این موضوع را درست مدیریت نکرده و از‌ این امکانات  به‌درستی بهره‌برداری نمی‌کنیم و قیمت تمام شده محصولات کشاورزی هم بالاتر از قیمت محصولات کشاورزی کشور‌های دیگر است.

مصباحی مقدم گفت: یکی دیگر از ظرفیت‌های داخلی کشور، مدیریت گردشگری است. با توجه به وجود ضریح مقدس امام رضا (ع) و حضرت معصومه (ع) این امکان را داریم که جمعیت بسیار بالایی را از منطقه  به‌عنوان توریسم مذهبی به کشور دعوت کنیم. علاوه بر این کشور با ظرفیت‌های سیاحتی، تاریخی و طبیعی کشور فرصت جذب گردشگران خارجی زیادی را در سایر استان‌ها داریم.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه ایران از نظر پزشکی جایگاه رفیعی در منطقه دارد و هزینه‌های پزشکی‌اش هم نسبت به کشور‌های اروپایی و آمریکا پایین‌تر است، امکان جذب گردشگران پزشکی را هم داریم . البته هم‌اکنون هم افرادی از دیگر کشورها برای معالجه به ایران می‌آیند، ولی باید تعداد این گردشگران را افزایش داد.

عضو هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر به ظرفیت‌های اقتصادی داخلی کشور توجه کنیم. می‌توانیم بخش اعظمی از نیاز‌های خود را تأمین کنیم. نباید چشم مان به خارج از مرز‌های کشور باشد. اقتصاد مقتدری که به توانایی‌های خود تکیه می‌کند، دیگران را مشتاق می‌کند تا با آن کشور معامله و تجارت کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *