ماه رمضان؛ مهمانی خداوند برای بندگان/ سحر، افتتاح و ابوحمزه ثمالی؛ دعاهایی که باید خوانده شود
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی در آستانه ماه مبارک رمضان درباره این ماه گفت: یکی از عالیترین و زیباترین مهمانیهایی که پروردگار عالم برای بندگانش تدارک می بیند، هر سال تکرار می شود و به عموم بندگان اختصاص دارد؛ ماه مبارک رمضان است.
این کارشناس علوم قرآنی درباره ورود به ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) در پایان ماه شعبان و آخرین جمعه این ماه در خطبه ای به فضائل ماه مبارک رمضان اشاره کرده و فرمودند: ای مردم شما به مهمانی خدا دعوت شدهاید. این مهمانی سه ویژگی برکت، رحمت و مغفرت را در خود دارد. نفس کشیدن، خوابیدن، تسبیح و ذکر، راه رفتن و نگاه کردن، عبادت است و یک عمل بنده در ماه مبارک رمضان به عالیترین شکل پذیرفته میشود. دستها و پاهای شیطان بسته می شود و درهای بهشت برایتان گشوده می شود.
حجتالاسلام و المسلمین بهاری ادامه داد: در ماه مبارک رمضان بنده با گرسنگی و تشنگی، یاد قیامت می افتد و این سختی آخرتِ بنده را رقم می زندو بنابراین ماه مبارک رمضان با فضائل بسیار با عظمتی بر ما ارزانی می شود که باید قدر آن را بدانیم و از لحظه به لحظه آن بهرهبرداری کنیم.
وی درباره چگونگی قدردانی و بهرهبرداری از برکات و عظمت ماه خدا توضیح داد: قرائت قرآن و تدبر در آیات آن سفارش حضرت محمد(ص) در ماه مبارک رمضان است که می فرمایند خواندن یک آیه در این ماه برابر با ختم قرآن است. همچنین زمانی که ایشان فضائل ماه مبارک رمضان را در جمعه آخر ماه شعبان برای مردم اعلام کردند حضرت علی(ع) سوال می کنند که افضل اعمال شبهای قدر چیست؟ رسول خدا(ص) پاسخ میدهند تمام ماه مبارک رمضان در یک طرف و فضیلت شبهای قدر در طرف دیگر قرار دارد و افضل اعمال در شبهای قدر ترک گناه است یعنی به خداوند قول دهد که دیگر سراغ گناه نمیرود و از آن دوری میکند.
حجتالاسلام والمسلمین بهاری خاطرنشان کرد: افرادی که اهل مناجات و ذکر هستند عاشقانه ترین دعا، دعای ابوحمزه ثمالی است که از امام سجاد(ع) به ابوحمزه ثمالی منتقل شده و دعایی بسیار تاثیرگذار است.