فضای مثبت رسانهای برای "مهاجرین" در ایران ایجاد شده است
به گزارش گروه بینالملل ، رادیو دری، با بیش از 4 دهه فعالیت یکی از قدیمیترین رادیوهای برون مرزی رسانه ملی ایران است که در حوزه افغانستان فعالیت دارد.
«محمد رضا خیرآبادی»، مدیر رادیو دری در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، در مورد فعالیتهای این رادیو و نقشی که این رسانه در همگرایی دو ملت ایران و افغانستان به ویژه در حوزه مهاجرین دارد گفت: ایران و افغانستان اشتراکات فراوانی در حوزههای مختلف دارند و ما در حال حاضر توفیق میزبانی از 3 ملیون مهاجر افغانستانی را در ایران داریم.
وی افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر فضای رسانهای بسیار خوبی در حوزه مهاجرین در ایران ایجاد شده است که رادیو دری هم که روزانه 12 ساعت برنامه دارد تلاش میکند که در حوزه مهاجرین، با طرح فعالیتها و بیان مشکلات مهاجرین و بیان همدلیها و همگراییها به رسالت خود عمل کند.
خیرآبادی خاطر نشان کرد: علاوه بر رسانه ملی، رسانههای دیگری هم در ایران هستند که اینها به خوبی توانستند به مشترکات حوزه فرهنگی ایران و افغانستان و ظرفیتی که مهاجرین در ایران دارند به خوبی بپردازند.
این فعال رسانهای تصریح کرد: رسانههای رقیب، همیشه تلاش داشتند که میان دو ملت ایران و افغانستان اختلاف ایجاد کنند که خوشبختانه فعالیت بسیار خوبی که رسانهها در سالهای اخیر در حوزه افغانستان و مهاجرین داشته اند، توانستند که رسانههای رقیب را از صحنه خارج کنند.
خیرآبادی در مورد فعالیتهای رادیو دری در حوزه مهاجرین افغانستانی در ایران افزود: این که ما به عنوان یک رسانه چه فعالیتی در حوزه مهاجرین انجام داده ایم باید بگویم کارهای زیادی کردهایم و کارهای زیادی هم نکرده ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 3 میلیون مهاجر در ایران زندگی میکنند و حتی در برخی از استانهای ایران 10 درصد جمعیت آن را مهاجرین شکل میدهند و سیاست جمهوری اسلامی ایران با توجه به اشتراکات زیادی که ما با مردم افغانستان داریم همگرایی دو ملت است و باید در این راستا فعالیت بیشتری انجام شود.
این فعال رسانهای افزود: هیج عامل و هیچ گزارهای و منطقی ما را به سمت واگرایی پیش نمیکشد و مسئله مهاجرین نیز چیزی خارج از چارچوب همسایگی و بیرون از چارچوب قانون مداری و ضابطهمندی نیست و به یقین سیاست رادیو دری منطبق بر سیاست همگرایی، همبستگی، وحدت و اخوت اسلامی است.
وی در ادامه به پخش رادیو دری از طریق گیرندههای دیجیتال خانگی در ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر گیرنده دیجیتال خانگی رادیو دری را پوشش میدهد و الان در تمام ایران امواج رادیو دری به گوش شنوندگان میرسد و افق چشمانداز رسانه ملی به سمتی است که نقش بیشتری در این حوزه داشته باشد و آغاز فعالیت شبکه تلویزیونی آی فیلم 2 گواه بر همین واقعیت است.
این کارشناس حوزه افغانستان در مورد حضور مهاجرین در ایران تاکید کرد: البته در یک جامعه که سه میلیون مهاجر در آن زندگی میکنند، فراز و فرودها و چالشهایی نیز وجود دارد که باید در یک فضای کارشناسی و همه جانبه برای هر دو طرف بررسی شود.
مدیر رادیو دری در ادامه گفت: مثلا وقتی که به ساحت یک خانواده مهاجر متعرض میشوند نظیر آنچه که اخیرا در مشهد برای یک خانواده مهاجر اتفاق افتاد پوشش رسانهای ما گواه بر این است که مهاجرین در واقع به عنوان یک ظرفیت جدا از جامعه ایران در نظر گرفته نمیشوند.
/