صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لغو برنامه 10 میلیون دلاری ناسا توسط دولت ترامپ

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۱۸۶۸۶
دولت ترامپ، برنامه ناسا برای نظارت بر انتشار گازهای گلخانه‌ای را لغو کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، کاخ سفید، برنامه 10 میلیون دلاری ناسا برای نظارت بر کربن و متان، گازهای گلخانه‌ای که در گرمای جهانی نقش دارند، لغو کرد.

هدف این برنامه موسوم به "سیستم نظارت بر کربن"(CMS)، شناسایی منابع انتشار دی‌اکسید کربن و تهیه مدل‌هایی از جریان کربن در این سیاره بود. کارشناسان ناسا در این برنامه، مدل‌های بسیار دقیقی از جریان‌های گاز دی‌اکسید کربن بر روی زمین تهیه کرده بودند تا بتوانند به مبارزه جهانی با تغییرات آب و هوایی کمک کنند.

طبق تازه‌ترین گزارش "آژانس بین المللی انرژی"(IEA)، در سال گذشته، انتشار گاز دی‌اکسید کربن که خطرناک‌ترین گاز گلخانه‌ای محسوب می‌شود، در اکثر کشورهای بزرگ جهان، افزایش یافته است.

در گزارش مربوط به این خبر آمده است: دولت دونالد ترامپ به طور نامحسوسی، برنامه CMS را از بین برد. این اقدام دولت ترامپ، تازه‌ترین حمله گسترده علیه علم آب و هوا توصیف شده است.

ناسا از ارائه دلیل لغو این برنامه خودداری کرده و این تصمیم دولت آمریکا را با محدودیت‌های بودجه و وجود اولویت‌های مهم‌تر در زمینه علم مرتبط دانسته است.

آژانس بین المللی انرژی از کشورهای عضو خواسته است به تعهدات خود مطابق با "توافق‌نامه پاریس"(Accord de Paris) عمل کنند. توافق‌نامه پاریس در زمینه آب و هوا که هدف آن، تلاش مشترک و هماهنگ جامعه جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و محدود کردن پیامدهای گرمایش زمین است، در سال 2015 در پاریس توسط بیش از یکصد و نود کشور امضا شد اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سال گذشته خروج آمریکا را از این پیمان اعلام کرد.

"استیو کلو"(Steve Cole)، سخنگوی ناسا در مصاحبه‌ای گفت: در قرارداد بودجه امضا شده در ماه مارس، هیچ اشاره‌ای به CMS نشده بود. اهداف و برنامه‌های موجود این سازمان انجام خواهند شد اما از هیچ پژوهش جدیدی حمایت نمی‌شود.

براساس توافق نامه آب و هوایی پاریس، اگر برای مهار روند گرم شدن زمین از طریق کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، تدابیر موثری اتخاذ نشود، دمای هوای کره زمین تا پایان قرن حاضر، چهار تا پنج درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت؛ بنابراین جامعه جهانی باید تلاش کند افزایش دمای هوای زمین را به زیر دو درجه سانتیگراد محدود کند.

"کلی سیمز گالاگر" (Kelly Sims Gallagher)، مدیر مرکز سیاست‌ بین‌المللی محیط زیست و منابع "دانشگاه تافتس" (Tufts University) آمریکا گفت: اگر کاهش انتشار کربن اندازه‌گیری نشود، راهی برای اطمینان از وفاداری کشورها به توافق وجود ندارد. لغو برنامه CMS، یک اشتباه مهلک است.

این گزارش، در مجله " Science" به چاپ رسید.

 

منبع:ایسنا 

انتهای پیام



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *