اطمینان دهی به آینده اقتصاد کشور/پوششی فریبکارنه برای رفتار آمریکا
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ،ابهام در وضعیت اقتصاد، موضوعی است که پس از سخنان دونالد ترامپ در کشور به وجود آمده است. در در زیر، مطالب روزنامه های مختلف که در این خصوص به انتشار مطالب پرداخته اند، را می خوانید:
روزنامه حمایت نوشت: خروج آمریکا از برجام واکنش های مختلفی از سوی کارشناسان اقتصادی به همراه داشته است. آنها با اشاره به بلاتکلیفی اقتصاد کشور در چند سال گذشته این مساله را به فال نیک گرفته و نسبت به آینده اقتصاد اطمینان دهی کردند. از سویی دیگر بازارها نیز نسبت به این موضوع بی تفاوت بودند و بورس تهران روز گذشته با افزایش شاخص رو به رو بود. این در شرایطی است که بنا به اعلام مسئولان پیش از این برنامه های کلان اقتصاد کشور و همچنین بودجه سال 97 با در نظرگرفتن همه سناریوها برای برجام در نظر گرفته شده است.
در ادامه آمده است: یکی از عوامل موثر در التهابات بازار و بلاتکلیفی در آن مربوط به اخبارهای منفی سیاسی بوده است که در سه چهار سال اخیر شاهد آن بودیم و این وضعیت ناخودآگاه در بازارها تاثیرات منفی داشته است. شفافیت و پیش بینی پذیر بودن اقتصاد از عوامل مهم بر رشد سرمایه گذاری است و در شرایط مبهم بازارها در بلاتکلیفی قرار دارند.
حسين شريعتمداري در روزنامه کیهان نوشت: سران سه کشور انگليس، فرانسه و آلمان در واکنش به خروج آمريکا از برجام که سه شنبه شب به وقت تهران، رسما از سوي ترامپ اعلام شد، بيانيه اي صادر کرده و در پوششي فريبکارانه ضمن تاکيد بر تعهد خود به برجام خواستار ادامه روال فاجعه بار قبلي شده اند!
در ادامه آمده است: با اين تفاوت که اين بار سه کشور ياد شده همان نقش مخرب آمريکا را بي کم و کاست بر عهده داشته باشند، بخوانيد!در بيانيه مشترک انگليس، فرانسه و آلمان آمده است:«از ايران مي خواهيم در مقابل تصميم آمريکا خويشتنداري کند»! يعني در مقابل عهدشکني آمريکا هيچ واکنشي نشان ندهد! و تاکيد کرده اند- بخوانيد دستور داده اند!- که:«ايران بايستي به تعهداتش در چارچوب برجام پايبند باشد و مطابق با الزامات آژانس بين المللي انرژي اتمي ( IAEA ) کاملا همکاري کند»! يعني انگار هيچ اتفاقي نيفتاده است و آمريکا با خروج از برجام، آنهم بعد از مکيدن شيره آن، هيچ خطايي مرتکب نشده است!
محمدتقی جواهری در روزنامه وطن امروز نوشت: «هنری کیسینجر» وزیر خارجه دولت نیکسون و استراتژیست مطرح آمریکایی سپتامبر سال 2014 میلادی در مقالهای جنجالبرانگیز که در روزنامه والاستریت ژورنال به رشته تحریر درآورد، از نقش سنتی و نوین اروپا در حوزه نظم جهانی انتقاد کرد. کیسینجر در این باره معتقد است: «رویکرد سنتی اروپا به نظم؛ مردم و کشورها را به طور ذاتی رقیب یکدیگر میدانست. این رویکرد به منظور مهار بلندپروازیهای متضاد آنها، متکی بر توازن قوا و مجموعهای از دولتمردان روشنفکر بود اما دیدگاه غالب آمریکا ذاتا مردم را برخوردار از عقل میداند! اروپا تلاش کرده از مشروعیت فراتر رفته و یک سیاست خارجی عمدتا بر پایه اصول قدرت نرم شکل دهد اما تردید وجود دارد که ادعای مشروعیت جدا از مفهوم راهبرد بتواند نظم جهانی را تاب بیاورد. اروپا خود را تسلیم ویژگیهای مشروعیت نکرده و این منجر به خلأ قدرت در داخل و عدم توازن قوا در طول مرزهایش شده است».
در ادامه آمده است: فارغ از توصیف اغراقآمیز و غیرواقعی کیسینجر نسبت به دیدگاه غالب حاکم بر آمریکا در حوزه مدنیت، توصیف وی درباره اروپا نشان میدهد نگاه مقامات کاخ سفید نسبت به کشورهای اروپایی از نوعی تبختر و تکبر ذاتی تبعیت میکند. به عبارت بهتر مقامات آمریکایی در نگاه کلان خود نسبت به کشورهای اروپایی، همواره نوعی رابطه «غالب- مغلوب» را در پیشزمینه ذهن و قضاوت خود حاکم کرده و متعاقب آن، وارد حوزه تعریف روابط کلان، میانمدت و خرد خود با این کشورها میشوند.
محمدتقی فاضلمیبدی،عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در روزنامه شرق نوشت: از پایههای اصولی و اساسی اسلام پایبندبودن به تعهدات و قراردادهای اجتماعی و سیاسی است. قرآن کریم آن را وفایبهعهد مینامد. «و اوفوا بالعهد ان العهد کان مسئولا» و مسلمانان را میخواند تا بر تعهدات خود، هرچند با دشمن، پایبند باشند. از تعهدات و توافقات بزرگ بینالمللی توافق 5+1 بر سر مسئله برجام بود. شش کشور بزرگ جهانی، ازجمله دولت وقت آمریکا، بهاضافه شوراي امنيت آن را به رسمیت شناختند و امضای خود را بر پای آن نهادند. رئیسجمهور پیشبینیناپذیر آمریکا، سهشنبهشب به وقت ایران، این میثاق مهم جهانی را یکجانبه لغو کرد و خودسرانه از آن خارج شد. پارهای از سیاستمداران بزرگ آمریکا این نقض عهد را خلاف حیثیت و هتک آبروی این کشور دانستند و حرکات ریاستجمهوری دونالد ترامپ را خلاف شأن آمریکا تلقی کردند.
در ادامه آمده است: تمام کشورهای مهم و بزرگ دنیا این عمل را بهنوعی نکوهش و آن را خلاف اصول سیاست جهانی دانستند. در نگاه نخست چنین میآید که این کار نابخردانه ترامپ پیش از اینکه به زیان ایران باشد، آبرو و اعتبار آمریکا را آسیبپذیر کرد. بهگونهایکه اروپاییها نیز به این کشور اعتماد ندارند؛ زیرا تمام تلاش خود را کردند تا ترامپ به چنین کاری دست نزند. در اینجا چند نکته درخورتوجه است.
سید رضا صالحی امیری در روزنامه اعتماد نوشت:آنچه در رفتارشناسی مباحث ترامپ باید مورد توجه قرار داد، سه نکته اساسی است: کــالبدشناســـی شخصیت ترامپ بیانگر بیثباتی، اغتشاش فکری، عدم درک لازم از دیپلماسی و مبانی حقوق بینالملل است؛ همان تعبیری که رییسجمهور داشت که یک برجساز نمیتواند سیاستمدار باشد.
در ادامه آمده است: عکسالعمل جهانی نسبت به این پدیده قابل توجه است. وجه تمایز این مساله نسبت به دولتهای قبلی امریکا، ناتوانی در کسب اجماع جهانی برای تقابل با ایران است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.