صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درآمد ۱۲ میلیون دلاری با صادرات گلاب/ ۳۰ کشور جهان پذیرای گلاب ایرانی

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۱۸۲۴۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در سال ۹۶ بالغ بر ۴ هزار و ۳۴۴ تن گلاب به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شد که از این طریق درآمد بیش از ۱۲ میلیون دلاری نصیب کشور شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ایران در زمینه صادرات گل و گلاب در جهان جایگاه ویژه‌ای دارد و هر سال حجم قابل توجهی از این فرآورده پرطرفدار به کشور‌های مختلف جهان صادر می‌شود.

لازم به ذکر است که کاشان مهمترین شهر در زمینه تولید گلاب و عرقیجات گیاهی محسوب می‌شود و دراین بین به طور پراکنده دیگر شهر‌های کشور هم در زمینه تولید گل و گلاب نقش به سزایی دارند.

با گسترش تولید گل و گلاب و صادرات آن به کشور‌های مختلف اشتغال زایی بالایی به صورت فصلی و دائمی برای افراد در شهر‌های مختلف از جمله کاشان ایجاد شده است که گامی موثر در توسعه زندگی روستایی است و مانع مهاجرت افراد به شهر‌های بزرگ می شود.

از طرفی با صادرات حجم وسیعی از گل و گلاب به کشور های مختلف جهان درآمد ارزی قابل توجهی نصیب کشور می شود.

بررسی آمار گمرک در سال ۹۶ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۴ هزار و ۳۴۴ تن گلاب استحصالی از گل محمدی به کشور‌های مختلف جهان صادر شده است.

براین اساس درآمد ۱۲ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۷ دلاری نصیب کشور شد که رقم ریالی آن بالغ بر ۴۲ میلیارد و ۸۰۸ میلیون و ۱۷ هزار و ۴۱۲ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

لازم به ذکر است که گلاب در سال ۹۶ به بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، فرانسه، ایالات متحده امریکا، کانادا، آلمان، چین، انگلستان، اتریش، استرالیا وسوئد صادر شده است.

در بین کشور‌های ذکر شده امارات متحده عربی با خرید بیش از هزار و ۶۲۹ تن گلاب بزرگترین خریدار این محصول در سال ۹۶ محسوب می‌شود که درآمد ۴ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۴۷۵ دلاری را نصیب کشور کرده است.

با این تفاسیر با وجود پتانسیل‌های بالا در تولید و گل و گلاب باید تلاش شود که بازار‌های هدف بیشتری خواستار گلاب ایرانی شوند و با تولید بیشتر این محصول در کنار اشتغال زایی درآمد ارزی بالایی را نصیب کشور کرد.


برچسب ها: گلاب قمصر کاشان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *