صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیش بینی لازم برای خروج توتال از فاز ۱۱ پارس جنوبی صورت گرفته است/برداشت ۲۵ هزار بشکه از لایه نفتی پارس جنوبی

۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱:۳۸
کد خبر: ۴۱۸۱۵۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: با توجه به شرایط حضور یا نبود این شرکت در ادامه قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پیش بینی شده و ادامه روند کاری کاملا مشخص است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمد مشکین فام در نشست خبری حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در توضیح حضور یا عدم حضور توتال برای ادامه روند کاری فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: با توجه به شرایط حضور یا نبود این شرکت در ادامه قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پیش بینی شده و ادامه روند کاری کاملا مشخص است، اما اگر توتال نتواند به روند کاری خود ادامه دهد در ابتدا شرکت چینی و اگر چین نیز به میدان نیامد شرکت پتروپارس ادامه دهنده روند کاری خواهد بود.

وی در توضیح تاثیر خروج توتال بر روند کاری گفت: توسعه فاز ۱۱ خود به دو بخش تقسیم می‌شود که در بخش نخست مربوط به حفاری‌ها است تاثیر گذار نبوده، اما در بخش دوم که شامل تقویت فشار است ممکن است مشکلاتی ایجاد شود که در این صورت نیز در نظر خود تجدید نظر میکنیم.
 
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به نبود سیگنالب از سوی توتال برای خروج از قراراد تصریح کرد: شرکت توتال تاکنون ۹۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری کرده و شرایط با سال ۲۰۰۶ میلادی و خروج توتال بسیار متفاوت است.

مشکین فام در توضیح اقدامات صورت گرفته در سال ۹۶ گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید گاز از میدان های گازی پارس جنوبی ۵۸۵ میلیون مترمکعب در روز است.

وی در ادامه به چاه های در حال بهره برداری اشاره و بیان کرد: تعداد چاه ‎های در حال بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی در سال ۹۲ را ۱۱۰ حلقه چاه بوده که این تعداد با افزایش بیش از ۱۰۰ حلقه چاه به رقم ۲۵۲ حلقه در سال گذشته رسیده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در توضیح میزان برداشت از میدان مشترک گازی گفت: در حدود سال ۸۸ تا ۹۲ فاصله قابل توجهی میان میزان برداشت ایران و قطر وجود داشت که با تلاش‌های صورت گرفته هم اکنون به‌صورت مساوی از میدان گازی پارس جنوبی برداشت می‌شود و بنا بر محاسبات صورت گرفته از سال ۹۲ تاکنون تولید گاز سالانه ۱۷ درصد رشد داشته است.

مشکین فام در ادامه افزود: تا پایان نیمه اول سال جاری ۵ سکوی فاز پارس جنوبی وارد مدار می‌شود.

گفتنی است در سال ۹۶، سه طرح عظیم پارس جنوبی وارد مدار تولید شده و ۴۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری در پارس جنوبی صورت گرفته است.

وی در توضیح میزان تولید گاز غنی از میدان پارس جنوبی گفت: تا انتها سال ۹۶ در حدود ۵۷۰ میلیون مترمکعب تولید گاز غنی در این منطقه بوده و میزان تولید تجمعی گاز در حدود یک میلیارد و ۲۴۰ میلیون مترمکعب گزارش شده که این رقم در سال ۹۲ حدود ۵۹۶ میلیون مترمکعب بوده است.

گفتنی است طی ۲۰ سال گذشته ۲۷ سکو در پارس جنوبی نصب شده که از این تعداد ۱۶ سکو مربوط به ۵ سال اخیر بوده است.

مشکین فام در توضیح میزان برداشت از لایه‌های پارس جنوبی گفت: میزان برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی در سال گذشته، ۲۵ هزار بشکه بوده و این میزان برداشت در شرایطی است که پیش از این هیچ برداشتی از این لایه انجام نشده بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *