صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دشت دریاسر تنکابن، بهشت طبیعت گردی غرب مازندران

۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۳:۴۷
کد خبر: ۴۱۷۶۶۴
دشت سبز دریاسر با گل های رنگارنگ در منطقه دو هزار تنکابن واقع است و در اردیبهشت ماه هر سال با ورود هزاران گردشگر و طبیعت گرد، به بهشت طبیعت گردی غرب مازندران تبدیل می شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، مازندران یکی از استان هایی است که از جاذبه های طبیعی فراوان و منحصر به فردی در کشور برخوردار است و سالانه گردشگران زیادی بویژه از میان علاقه مندان به طبیعت گردی به این استان سفر می کنند و از زیبایی های آن لذت می برند.

یکی از آن مناطق که در اردیبهشت ماه بسیار جذاب و دیدنی است ، دشت دریاسر در تنکابن واقع در غرب مازندران است که با رویش گلهای طلایی رنگ بابونه ، لقب بهشت طبیعت گردی را نصیب خود کرده است.


برای رفتن به دشت دریاسر باید از جاده زیبای دوهزار که توسط درختان انبوه و سر به فلک کشیده احاطه شده ، گذشت و با عبور از مسیر شیبدار و پر پیچ و خم این جاده به دوراهی امام زاده قاسم رسید و پس از آن در سمت چپ جاده مسیری به سمت دره می رود که انتهای آن به روستای عسل محله خواهد رسید.


زیبایی های این جاده به حدی است که ممکن است بارها و بارها در مسیر توقف کنید و برای لذت بردن از مناظر چشم نواز آن از خودروی خود پیاده شوید و چند سلفی خاطره انگیز از خود یا همراهانتان بگیرید.


روستای عسل محله مکانی مناسب برای استراحت و تجدید قواست و می توان با گشت و گذار در این روستا مواد غذایی مورد نیاز را خریداری کرد تا پس از گذراندن یک شب رویایی ، با طلوع خورشید به سمت دریاسر حرکت نمود.


پس از صرف یک صبحانه کاملا محلی و ارگانیک ، اکنون زمان آن رسیده که دل و جان را به طبیعت بسپاری و با یک یا یک و نیم ساعت کوهپیمایی و بعد از عبور از تپه ها و چشمه های بین راه به دشت دریاسر برسید.


این مسیر نیز با چشم اندازهای متفاوت و دل انگیزش هر رهگذری را مجذوب خود می کند و در آخر با نمایان شدن دشت دریاسر لذت این سفر را به اوج خودش می رساند.


یک طبیعت گرد تنکابنی که هر ساله در اردیبهشت ماه به دشت دریاسر می رود به خبرنگار ایرنا گفت : دشت دریاسر در ارتفاع بیش از 2 هزار متر از سطح دریا واقع شده که با ایستادن در میان گل های زرد رنگ بابونه این دشت می توانید قله 4175 متری سیالان را به نظاره بنشینی و از دیدن آن لذت ببری.


رضا منصوری به ویژگی های آب و هوایی دشت دریاسر اشاره کرد و افزود : این دشت در زمستان پوشیده از برف است اما با آغاز فصل بهار و آب شدن برف ها پوشش گیاهی سبز آن و سپس گل های بابونه نمایان می گردد.


وی اظهار داشت : تابستان این دشت روزهای بسیار گرم و شب های بسیار سردی دارد به طوری که اقامت یک شب در اینجا بدون وسایل گرمایشی امکان پذیر نیست.


این طبیعت گرد شب های رویایی این دشت را کم نظیر توصیف کرد و بیان داشت : در صورت ابری نبودن هوا می توانید در آسمان دریاسر به راحتی ستاره ها را ببینید و شاهد پدیده شهاب باران باشید.


وی خاطر نشان کرد : با وجود چشمه های جوشان آب در این دشت، دیگر نیازی نیست که طبیعت گردان آب مصرفی خود را به اینجا حمل کنند و همین مسئله سبب می شود که کوله پشتی آنها سبک تر و راحت تر حمل شود.


منصوری از تمامی طبیعت گردان خواست که زباله های خود را در دریاسر رها نکنند تا زیبایی های این دشت برای همیشه محفوظ بماند.


**طبیعت گردی و خواص درمانی آن
یک پژوهشگر حوزه سلامت به فوائد طبیعت گردی در انسان ها اشاره کرد و گفت : طبیعت گردی نه تنها به سلامت جسمی و سوزاندن انرژی بیشتر و کاهش وزن کمک می کند بلکه فوائد فوق العاده ای بر روی روحیه و روان انسان ها دارد.


نادیا سیف اله زاده افزود : راه رفتن در میان درختان به میزان قابل توجهی عملکرد حافظه را افزایش می‌دهد در حالی که راه رفتن در محیط شهری و خیابان‌ها چنین اثری ندارد.


وی اظهار داشت : افرادی که در طول روز بیشتر در طبیعت هستند، کمتر دچار افسردگی می شوند و احساسات منفی از آنها دور می گردد.


به گفته این پژوهشگر ، پیاده‌روی در فضای آزاد و زیر نور ملایم خورشید میزان هورمون های مختلف از جمله کورتیزول و هورمون‌های تیرویید را تعدیل می‌کند و این کار علاوه بر کاهش استرس و افسردگی، ریتم شبانه روزی بدن را تنظیم می‌کند.
وی یادآور شد : پیاده روی در طبیعت همچنین شفافیت و لطافت پوست را به همراه دارد و می تواند عملکرد کلیه و کبد را بهبود بخشد.


**طبیعت گردی با نگاه توسعه محور
یک کارشناس گردشگری در این زمینه  گفت : امروزه در مقیاس جهانی این موضوع پذیرفته شده است که طبیعت گردی باید مرتبط با اکولوژی ، حفاظت از محیط زیست و بهره گیری مناسب و طولانی مدت از طبیعت با حداقل تغییر در توازن محیط طبیعی و آسیب رسانی همراه باشد.


رضا افسری با بیان اینکه باید برای پایداری طرحهای اکوتوریسم و طبیعت گردی باید به جوامع محلی و جاذبه های دیدنی آن توجه ویژه شود ، افزود : باید ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی مناطق محلی شناسایی و براساس آن برنامه ریزی جامع و اصولی صورت گیرد.


وی نبود برنامه ریزی جامع ، شناسایی نشدن مناطق بکر و دیدنی ، نبود آموزش کافی ، تعامل نامطلوب بین بخشی، فراهم نشدن برخی زیرساخت ها و کمبود امکانات و بی توجهی به تبلیغات را از عمده مشکلات فراروی صنعت گردشگری و بویژه طبیعت گردی عنوان کرد.


افسری به سوء استفاده برخی آژانس های مسافرتی از طبیعت گردی اشاره کرد و اظهار داشت : برخی آژانس‌های مسافرتی با نرخ‌های غیر متعارف و به بهانه طبیعت گردی مسافران را به مقاصد بکر شمال کشور می‌کشانند و در ازای این مبالغ خدمات چشمگیری هم ارائه نمی‌دهند و این مسئله فریاد اعتراض خیلی از مسافران را بلند کرده است.


وی یادآورشد : باید زیرساخت های لازم در زمینه گسترش طبیعت گردی متناسب با نوع شرایط محیطی آن منطقه ساخته شود تا علاوه بر حفظ محیط زیست ، بر تعداد گردشگران در این حوزه افزوده گردد.


رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های تنکابن و عباس آباد در این باره گفت : جشنواره دشت دریاسر یکی از جاذبه های گردشگری است که هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار می شود و بسیاری از طبیعت گردان به صورت خودجوش به این مکان دیدنی سفر می کنند.


نادر سحرخیز  افزود: امسال نیز اطلاع رسانی لازم در سراسر کشور انجام شده که امیدواریم با استقبال خوبی از سوی طبیعت گردان و علاقه مندان به طبیعت همراه باشد.


رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تنکابن و عباس اباد با اشاره به ظرفیت بالای بوم گردی در روستای عسل محله، اظهار داشت: این روستا به دلیل نزدیکی به دشت دریاسر از ظرفیت بالایی برای ایجاد واحد های بوم گردی جهت اسکان مسافران و گردشگران برخوردار است که متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی از سوی دهیاری این روستا صورت نگرفته است.


سحرخیز خاطرنشان کرد: با ایجاد واحدهای بوم گردی امکان اقامت گردشگران و مسافران در روستای عسل محله بیشتر خواهد شد که نتیجه آن رونق اقتصادی برای مردم منطقه خواهد بود.


وی با بیان اینکه سرما هوا و بارندگی های اخیر زمان برگزاری این جشنواره را یک هفته به عقب انداخته است ، یادآور شد: طبیعت گرد ها با حفظ محیط زیست پیرامون خود می توانند در معرفی و شناساندن اینگونه ظرفیت های گردشگری در کشور کمک نمایند.
شهرستان 162 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.

منبع: خبرگزاری ایرنا
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *