اعلام آمادگی شرکتها برای اجرای طرح ردیاب خودرو/ کاهش سرقت خودرو با اجرای این طرح
ساوری در ابتدای این نشست گفت: پیگیری و اجرای طرح سامانه ردیاب خودرو حدود یکسالی است که در معاونت اجتماعی قوه قضاییه در حال انجام است و با اجرای طرح ردیاب خودرو پیشگیری از سرقت به عنوان یکی از راهکارهای مهم در پیشگیری از پدیده سرقت مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه افزود: در اجرای این طرح اصل بر اجرای مطلوب و کامل دستورالعملی است که در این رابطه تصویب و اجرا شده است که برای جلوگیری از ناهماهنگیها نیازمند اجرای همزمان و یکسان این طرح از سوی استانها و شرکتها هستیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ الی ۲۱ میلیون خودرو در سطح کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۳ میلیون خودرو در معرض خطر سرقت قرار دارند.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه اظهار کرد: برای اجرای این طرح در مرحله اول قصد داریم که ۱۵ استان را برای این طرح آماده به کار کرده که استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل اصفهان، البرز، تهران، چهار محال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، کرمانشاه، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و کردستان استانهای پایلوت برای اجرای این طرح هستند.
وی گفت: بر اساس اینکه ۳ میلیون خودرو در معرض سرقت قرار دارند قصد داریم در مرحله اول ۳۰۰ هزار خودرو را به این دستگاه ردیاب مجهز کنیم.
ساوری اظهار کرد: در این راستا هماهنگیهای خوبی با مقامات قضایی، نیروی انتظامی و معاونین اجتماعی دادگستریهای استانی صورت گرفته است.
مدیر کل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه عنوان کرد: با اجرای این طرح باید به سارقین این هشدار را داد که دست از اقدام مجرمانه خود بردارند؛ چرا که سرعت و امکان دستگیری آنها به شدت افزایش خواهد یافت.
وی افزود: به زودی شاهد مستندسازی از اجرای این طرح و دستگیری بهنگام سارقان خواهیم بود که پخش این مستند در رسانه ملی و رسانههای استانی تاثیر فراوانی در اجرای این طرح خواهد داشت که نتیجه آن طبیعتا کاهش سرقت خودروها میباشد.
ساوری بیان کرد: توقع داریم تا با اجرای این طرح ضمن کاهش سرقت خودرو از جرایم دیگر که با کمک خودروی سرقتی صورت میپذیرد نیز جلوگیری شود و این امر به این علت است که پس از سرقت خودرو بلافاصله محل خودروی سرقت شده قابل شناسایی است.
مدیر کل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه اظهار کرد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که مالباختگان به هیچ وجه پس از مشخص شدن محل خودرو به آن مکان مراجعه نکرده و از اقدام شخصی و فردی اجتناب کنند و این امر را به مسئولان مربوطه بسپارند.
وی تصریح کرد: برای اجرای این طرح شرکتهای مختلفی اعلام آمادگی کرده اند که نهایتا چند شرکت در حال حاضر مورد تایید معاونت اجتماعی قوه قضاییه هستند که البته شرکتهای علاقمند نیز میتوانند برای مشارکت در اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده تا ما با آنها وارد جلسه و مذاکره شویم.
ساوری در پایان گفت: این انتظار میرود که با همکاری شرکتها و سایر دستگاههای مربوطه همانند دستگاه قضایی و نیروی انتظامی شاهد کاهش سرقت خودرو در آینده باشیم.