صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همکاری هسته‌ای با رژیم صهیونیستی نقض صریح معاهده NPT است / به نظر می‌رسد عضویت در ان‌پی‌تی جز پذیرش نظارت و محدودیت هیچ مزیتی ندارد

۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۸:۵۰
کد خبر: ۴۱۶۷۶۸
دسته بندی‌: سیاست
نجفی با هشدار به کشور‌های دارنده سلاح هسته‌ای گفت: متاسفانه برخی کشور‌های هسته‌ای علایم غلطی در این راستا ارسال می‌شود، به نظر می‌رسد که عضویت در ان پی تی، اجرای موافقتنامه‌های پادمان آژانس بین المللی اتمی، اعمال پروتکل الحاقی و در برخی موارد پذیرش نظارت و محدودیت‌های بیشتر هیچ مزایایی ندارد.

به گزارش گروه سیاسی ؛ "رضا نجفی" نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، از کمک کشور‌های دارنده سلاح هسته‌ای به کشور‌های خارج از معاهده بویژه رژیم صهیونیستی و ایجاد محدودیت‌های گسترده برای کشور‌های عضو در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای انتقاد کرد.

رضا نجفی گفت: اگر پایبندی به متن و روح معاهده در همه جوانب آن رعایت نشود، مزایا و انگیزه‌ها برای کشور‌های فاقد سلاح هسته‌ای برای ماندن در معاهده کاهش خواهد یافت. در دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری ان پی تی که در ژنو درحال بازنگری است، جهانشمولی و ماده ۱۰ معاهده یعنی حق خروج از ان پی تی بررسی شد.

وی با هشدار به کشور‌های دارنده سلاح هسته‌ای افزود: متاسفانه برخی کشور‌های هسته‌ای علایم غلطی در این راستا ارسال می‌شود، به نظر می‌رسد که عضویت در ان پی تی، اجرای موافقتنامه‌های پادمان آژانس بین المللی اتمی، اعمال پروتکل الحاقی و در برخی موارد پذیرش نظارت و محدودیت‌های بیشتر هیچ مزایایی ندارد.

نجفی گفت: برعکس آنچه که در عمل شاهد آن هستیم از عضویت نداشتن در ان پی تی، داشتن تاسیسات هسته‌ای خارج از نظارت آژانس، آزمایش انفجاری هسته‌ای و تولید سلاح هسته‌ای استقبال می‌شود و مزایا و همکاری‌های هسته‌ای را در پی دارد.

«نجفی» تلاش کشور‌های عضو را برای اجرای مصوبات کنفرانس‌های بازنگری پیشین برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به عضویت در معاهده و قرار گرفتن تاسیسات هسته‌ای این رژیم تحت نظارت آژانس خواستار شد.

وی، عدم عضویت رژیم صهیونیستی در معاهده و وجود تاسیسات هسته‌ای خارج از نظارت این رژیم را تهدیدی ضد صلح و امنیت بین المللی دانست و همکاری هسته‌ای با این رژیم را نقض صریح معاهده دانست.

نجفی با یادآوری اینکه تاکنون یکبار خروج از ان پی تی طبق ماده معاهده در نتیجه فشار و ارعاب آمریکا صورت گرفته است، هشدار داد: موثرترین راه برای جلوگیری از خروج احتمالی کشور‌ها از معاهده در آینده تلاش مشترک کشور‌های عضو برای اجرای تمام مفاد معاهده بدون اعمال استاندارد‌های دوگانه و رهیافت‌های تبعیض آمیز است. ماده ۱۰ ان پی تی به کشور‌ها اجازه می‌دهد در شرایطی که منافع حیاتی آن‌ها به مخاطره افتد، از معاهده خارج شوند. تا کنون فقط کره شمالی از این حق استفاده کرده و در نتیجه فشار‌های آمریکا از ان پی تی خارج شده است.

دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترس سلاح‌های هسته‌ای برای بررسی وضعیت خلع سلاح هسته‌ای، منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان سه ستون اصلی معاهده در ژنو جریان دارد.

کنفرانس بازنگری ان پی تی هر پنج سال یک بار برای بررسی پیشرفت اهداف معاهده به ویژه خلع سلاح هسته‌ای برگزار می‌شود. این نشست کمیته مقدماتی جهت آماده سازی مباحث برای دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی می‌باشد که قرار است در سال ۲۰۲۰ برگزار شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *