دهلی نو آلوده ترین شهر جهان شد
سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین گزارش خود در مورد کیفیت هوا در کلان شهرهای با جمعیت بیش از 14 میلیون نفر، دهلی نو را آلوده ترین شهر جهان اعلام کرد و شهر مومبای هند نیز در رتبه چهارم جهان قرار گرفت.
براساس این گزارش، پکن رتبه پنجم را در میان آلودهترین کلان شهرهای جهان به خود اختصاص داده است.
مطالعهای از سوی سازمان جهانی بهداشت درخصوص میزان ذرات معلق هوا حاکی است که ۹۰ درصد از مردم در سراسر جهان در معرض هوای آلوده هستند و این مسئله دلیل مرگ ۶ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ بوده است.
در سال ۲۰۱۶ میلادی، ۴.۲ میلیون نفر براثر آلودگی هوا ناشی از صنایع و خودروها و ۳.۸ میلیون نفر بر اثر آلودگی با منشاء داخلی جان خود را از دست دادند.
در هند هر دو آلودگی محیط و داخلی وجود دارد. این بررسی نشان میدهد بسیاری از شهرهای کوچک هند نیز دارای سطح آلودگی به اندازه دهلی نو هستند. جمعیت ۱۷ میلیون نفری دهلی نو تاثیرات آلودگی هوا را افزایش میدهد.
پایتخت هند در سالهای متوالی به عنوان آلودهترین شهر جهان معرفی شده است. درحالی که اقداماتی در این شهر برای کنترل آلودگی انجام شده است، اما برای کنترل آلودگی در سایر مناطق هند اقدامی صورت نگرفته است.
وزارت محیط زیست هند در ماه آوریل سال جاری برنامه ملی هوای پاک را برای کنترل آلودگی در این کشور معرفی کرد. این نهاد دولتی تاکنون آمار داده شده توسط سازمانهای بین المللی در خصوص تعداد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را رد کرده و اعلام کرده است این آمار بر اساس تخمینها منتشر شده اند.
اما برنامه ملی هوای پاک هند با انتقادهای فعالان محیط زیست در هند مواجه شده است.
سونیل داهیا یک فعال محیط زیست گفت: زمانی که برای دولت نفع داشته باشد به تحقیقهای بین المللی اشاره میکنند، اما زمانی که مساله تاثیرات آلودگی هوا بر سلامتی مطرح میشود، آمار منتشر شده بلافاصله رد میشود.
وی افزود: کیفیت هوای شهرهای چین به دلیل برنامههای پیوسته و هماهنگ دولت این کشور در حال بهبودی است که این ویژگی در برنامه ملی هوای پاک هند وجود ندارد.
ماه گذشته موسسه آمریکایی «تاثیرات سلامت» در گزارشی اعلام کرد در سال ۲۰۱۸ بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان در هند و چین اتفاق خواهد افتاد.
در خصوص هند، این موسسه اعلام کرد که استفاده از سوختهای فسیلی و جامد مهمترین عامل بروز بیماری میباشد. در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۶۷ هزار نفر در هند به دلیل استفاده از سوختهای فسیلی و جامد جان خود را از دست داده اند. این آمار ۲۵ درصد از آمار کل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا را در هند تشکیل میدهد.
پزشکان میگویند ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب میشود و باعث بروز بیماریهای قلبی، حملههای قلبی و فشار خون میشود.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریهها و مرگ ۱.۳ میلیون نفر در سال دراین کشور میشود.
هند کشوری است که به دلیل توسعه صنعتی از سوختهای دیزلی به مقدار فراوان استفاده میکند، یکی از راهکارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
گرد و غبار، ترافیک، دود ناشی از سوختهای فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، دهلی نو پایتخت هند را در ردیف آلودهترین شهرهای جهان قرار داده است.
دولت دهلی نو در ماه نوامبر سال گذشته به دلیل آلودگی شدید هوا مجبور شد بیش از ۱۸۰۰ مدرسه را در این شهر به مدت سه روز تعطیل کند.
منبع:ایرنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *