سازمان بسیج اساتید روز معلم و استاد را تبریک گفت
متن این بیانیه در ادامه آمده است:
« 12 اردیبهشت امسال سی و نهمین سالگرد شهادت استاد شهید آیت الله مطهری رضوان الله علیه است، آشنایی و تسلط کامل بر حوزههای مختلف علوم و معارف اسلامی، آشنایی کافی با علوم جدید، فلسفه و اندیشه غرب، خلوص، هوشی در حد نبوغ، خوش ذوقی علمی و عملی، جامعیت علمی، دوری از افراط و تفریط، تیزبینی و آینده نگری منحصر بفرد، آسیب شناسی، دوراندیشی و .... برخی از ویژگی های این متفکر ایرانِ معاصر بود. او که بی شک یکی از معماران انقلاب و نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود، نقش بی بدیلی در جهت دهی حرکت انقلاب اسلامی و مدیریت آن بخصوص در زمان تبعید امام و در جریان شکل گیری انقلاب در سال 57 ایفا کرد.
امام راحل تمام آثار او را بدون استثنا هدایتگر و بدون خطا قلمداد کردند و رهبر معظم انقلاب نیز وی را معمار نظام جمهوری اسلامی خواندند. او اولین رئیس شورای انقلاب بود که از سوی امام منصوب شده بود. در جریان انقلاب و راهپیماییهای سال 57 او اصلی ترین کسی بود که مورد مشورت امام قرار می گرفت.
نظریه جمهوری اسلامی و روش بی بدیل مبارزه مردمی که در انقلاب اسلامی به شکلی ممتاز به کار گرفته شد به دیدگاههای عمیق و نگرش ژرف او به عنوان مشاوری امین برای امام (ره) باز می گردد.
در کنار تمام ویژگیهای این شخصیت یگانه، فهم درست او از دین در کنار تشخیص زودهنگام مسائل و آسیبهای اجتماعی و فکری جامعه بیش از همه به چشم می آید؛ در حالی که هنوز انقلاب به پیروزی نرسیده بود او تحلیلی تئوریک از انقلاب و علل و آسیبهای فراروی آن ارائه کرد.
در جریان مبارزات سیاسی قبل از انقلاب نیز علیرغم سرزنشها و تهمتهای برخی از انقلابیون عمدتاً چپ که او را به دلیل پرداختن به کارهای علمی و سخنرانی، غیرانقلابی و راحت طلب میخواندند او اما بر این نظر بود که بدون کار فکری نمیتوان انتظار پیروزی بر استبداد و ورود به مدینه فاضله و جامعه مطلوب اسلامی و انسانی را داشت.
شیوه این شهید بزرگوار در مواجهه با شبهات نیز شیوه ای مبنایی و ساختارمند بود؛ این متفکر معاصر اولاً به سرعت انحرافات و کجروی ها را در می یافت و به هیچ وجه مقهور فضاسازیها و تبلیغات روشنفکرانه زمان خود نمیشد؛ ثانیاً به شبهات به صورت مبنایی می پرداخت؛ بدین صورت که درخصوص هر مسئلهای ابتدا تمام دیدگاههای مطرح در میان صاحب نظران را تبیین و سپس نقد می کرد، آنگاه به دیدگاه درست می پرداخت و ادلّهٔ تجربی، عقلی و نقلی(دینی) کافی بر صحت آن ارائه می کرد؛ به گونه ای که حتی مخاطب غیر متعبد و غیرمتشرع نیز بر صحت مدعای وی سر تعظیم فرود می آورد.
هنگامی که یکی از صاحبنظران فرهیخته کتابی در نقد تاریخ و تمدن اسلامی نوشت و مدعی شد که با ورود اسلام به ایران، فرهنگ و تمدن ایرانی به محاق رفت، او کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران را نوشت و آن متفکر منصف را واداشت تا به جبران اشتباه خود کتاب دیگری در رد کتاب اول خود بنویسد. هنگامی که در مطبوعات و رسانه ها مطالبی در نقد فقه اسلامی و بی توجهی دین به حقوق زن نوشته و گفته شد او کتاب نظام حقوق زن در اسلام را نوشت و پاسخهایی درون و برون دینی به تمامی شبهات مطرح در این زمینه داد.
هنگامی که در جامعه روشنفکری و انقلابی متأثر از رویکرد سکولار، نقش معنویات و دعا در تعیین سرنوشت انسانها به تمسخر گرفته شد کتاب نقش امدادهای غیبی در سرنوشت بشر را نوشت. هنگامی که هرکدام از متفکران و جریانهای روشنفکری و سنتی وضع مطلوب و انسان کامل در طراز دیدگاه خود را با توجه به نگرش تک بعدی خود به گونه ای تعریف و ارائه می کردند او کتاب انسان کامل را نوشت و هنگامی که احساس کرد راز تمام انحرافات فکری و اعتقادی در نوع شناخت افراد و مکاتب نهفته است کتاب شناخت را نوشت و ... بی شک دشمنان انقلاب اسلامی فهمیده بودند که وجود افرادی همچون شهید مطهری این انقلاب را از جهات مختلف بیمه خواهد کرد.
هم اکنون نیز جای متفکرانی همانند او که حکیمانه، شجاعانه و عالمانه به نقد دیدگاههای انحرافی و پاسخ به شبهات کنونی جامعه ما در زمینه های فکری، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با یک نگاه درست و جامع نگرانه بدون ابتلا به افراط و تفریط بپردازند، خالی است.
سازمان بسیج اساتید کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این استاد شهید، روز معلم و استاد را به همه استادان متعهد و انقلابی کشور عزیزمان تبریک عرض میکند و رجاء واثق دارد درصورت تأسی نخبگان و استادان به این استاد شهید و بهره مندی از دیدگاههای صائب او همواره در مسیر روشن انقلاب اسلامی گام برخواهیم داشت.«