هم تاریخ را بهتر بخوانند، هم جغرافیا را؛ از نظامیان خودش بپرسد اسم این خلیج را چگونه نوشتهاند؟/ خلیج فارسِ ناامن، برای همه ناامن خواهد بود
کشورهای کوچک حاشیهای خلیج فارس که قدمت برخی از آنها به ۵ الی ۶ دهه هم نمیرسد، در سالهای اخیر غوغاسالاری زیادی پیرامون خلیج همیشه فارس به راه انداختهاند و با تحریف تاریخ و خرج دلار درصدد القاء یک واژه مجعول برای نامگذاری خلیج فارس هستند؛ حاکمان مرتجع و واپسگرای این کشورها تصور میکنند همانند سلاح، تاریخ را هم میتوانند با پول بخرند.
پس از ملی شدن نفت ایران و خلع ید از شرکتهای انگلیسی و قطع روابط ایران و انگلیس، ابتدا یک دیپلمات انگلیسی مقیم بحرین به نام «رودریک اوون» از سال ۱۳۲۹ (۱۹۵۰ م.) عبارت ساحل عربی را برای منطقه جغرافیایی بخش جنوبی خلیج فارس که متعلق به عربهای تحتالحمایه انگلیس بود مرسوم ساخت و سپس به مرور کلمه خلیج ع-ر-ب-ی را جایگزین آن ساخت و سپس این نام را به کل خلیج فارس تعمیم داد.
این در حالی است که تا اوایل دهه ۱۹۶۰ درباره نام خلیج فارس هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده است و در تمام منابع اروپایی و آسیایی و آمریکایی، دانشنامهها و نقشههای جغرافیایی این کشورها از خلیج فارس درتمام زبانها به همین نام یاد شده است.
بر خلاف حکام عرب حاشیه خلیج فارس که به دلایل سیاسی تحت تاثیر انگلیسیها از یک واژه مجعول برای خلیج فارس استفاده میکنند، بسیاری از متفکران و روشنفکران دنیای عرب مخصوصا اعراب شمال آفریقا معتقد بر اصالت نام خلیج فارس هستند. آنها حتی در دفاع از نام خلیج فارس مطالبی منتشر کرده و حکام عرب حاشه خلیج فارس را به جهت تلاش برای تغییر این نام تاریخی، نکوهش کردهاند.
در سالهای اخیر، با تحریک ایادی استکبار بالاخص انگلیسیها، شیطنتها جهت القاء یک نام مجعول برای خلیج فارس شدت گرفته است، بگونهای که در هر مراسمی اعم از سیاسی، فرهنگی و ورزشی، دولتمردان عرب حاشیه خلیج فارس سعی در برجسته سازی این القاء کذب میکنند و سعی دارند از این رهگذر برای پیشبرد عصبیت قومی و سیاسی خود بهره گیرند.
رئیس جمهور دیوان نمای آمریکای هم چندی پیش از واژه مجعول درباره خلیج همیشه فارس استفاه کردند، اما بلافاصله رئیس جمهور کشورمان در یک نطق تلوزیونی جواب او را داد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی ۲۱ مهر ۹۶ در یک نطق زنده تلوزیونی در بخشی از اظهارات خود گفت: رییس جمهور آمریکا را دعوت میکنم که هم تاریخ را بهتر بخوانند، هم جغرافیا را، هم نسبت به تعهدات بینالمللی و هم راجع به ادب و اخلاق و عرف جهانی و بینالمللی. ظاهراً ایشان خبر ندارد که دولت آمریکا، دولت کودتا را در ۶۰ و چند سال پیش در این کشور روی کار آورد و قدرتی بود که با پول و اعمال نفوذ و استفاده از مزدوران خودش، حکومت قانونی این سرزمین را سرنگون کرد.
ظاهراً ایشان فراموش کرده که در طول مبارزات یکپارچه ملت ایران علیه دیکتاتوری و برای به دست آوردن آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی در این سرزمین، کشوری که بیشترین حمایت را از دیکتاتور وقت در ایران میکرد، آمریکا بود.
ظاهراً فراموش کرده که بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در همان روزهای اولیه، طراحی آمریکا در ایران، کودتا بود که البته یک بار دیگر هم در سال ۵۹ این کودتا را تکرار کرد.
ظاهراً فراموش کردهاند که در ۸ سال دفاع مظلومانه ملت ایران در برابر تجاوزکار، آمریکا از متجاوز حمایت کرد و فراموش کردند که در موشکباران شهرهای ایران و همچنین بمباران شیمیایی شهر سردشت و حلبچه بیانیهای که لازم بود آمریکا در این زمینهها بدهد و در برابر متجاوزین بایستد و از مظلومین حمایت کند، درست به عکس عمل کرد. تاریخ را باید دقیقتر و بهتر بخوانند، در ۶۰ و چند سال گذشته با مردم ایران چه کردهاند؟ در طول ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب چگونه با مردم ایران رفتار کردند؟
جغرافیا را هم باید مطالعه کنند، چطور یک رییس جمهور اسم خلیج معروف، تاریخی و جهانی را هنوز یاد نگرفته است همان خلیج فارسی که متأسفانه ناوگانهای آمریکایی، بیجهت و مداوم در این منطقه رفت و آمد میکنند، لااقل از نظامیان خودش میپرسید که در نقشههایی که دست آنان هست، نقشههایی که دست خلبانهای خودش است، اسم این خلیج را چگونه نوشته اند؟ بنابراین جغرافیا را هم باید بیشتر مطالعه کنند.
همچنین حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۶ اردیبهشت ۹۴ بهمناسبت سالروز بعثت پیامبر اکرم (صلىاللهعلیهوآلهوسلم) در بخشی از بیانتشان در دیدار مسئولان نظام و سفراى کشورهاى اسلامى گفتند: راجع به منطقهی خلیج فارس حرف میزنند. امنیّت منطقهی خلیج فارس منفعت مشترک کشورهای خلیج فارس است؛ ما کشورهای حولوحوش خلیج فارس منفعت مشترکی داریم، ما همسایهایم، امنیّت اینجا به نفع همهی ما است؛ اگر خلیج فارس امن باشد، همهی ما از این امنیّت استفاده میکنیم و اگر ناامن باشد، برای همه ناامن است؛ خلیج فارسِ ناامن، برای همه ناامن خواهد بود؛ [امّا]آن کسانی که باید این امنیّت را حفظ کنند، کسانی هستند که خلیج فارس مال آنها است، متعلّق به آنها است، خانهی آنها است؛ آمریکا چهکاره است که بیاید اینجا دربارهی مسائل خلیج فارس اظهار نظر بکند، یارگیری بکند. آنها دنبال امنیّت نیستند، دنبال منافع خودشان هستند و [اگر]لازم بدانند یک نقطه را ناامن کنند میکنند و از ناامنکننده حمایت میکنند.
پروفسور مریم رزاقیآذر، فوق تخصص غدد و متابولیسم، طی روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین در سمیناری در دُبی با موضوع بلوغ شرکت کرد و در پایان ارائه تز خود در جواب یک محقق عرب که برای نامیدن خلیج فارس از یک واژه مجعول استفاده کرده بود، چنین گفت که «خلیج فارس از زمان کهن خلیج فارس بوده است و برای همیشه خلیج فارس خواهد ماند».
نکته قابل تامل آنکه پس از این اعلام موضع قاطعانه پروفسور ایرانی در دُبی، پلیس این شهر از وی خواست تا با امضا کردن متنی از دولت امارات عذرخواهی کند در غیراینصورت تا فردا این شهر را ترک کند که پروفسور ایرانی مریم رزاقیآذر خطاب به پلیس اماراتی چنین پاسخ داد که «خیلی خوشحال میشوم که همین امشب بروم. فردا خیلی کار دارم و دیگر از دوبی هم عبور نمیکنم و از کشورهای دیگر عبور میکنم. این ورقه را هم با این جملهای که شما میگویید امضا نمیکنم».
این اقدام پروفسور زن ایرانی، با تحسین سیاستمدارن نیز مواجه شد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در پیامی ازپروفسور مریم رزاقی آذر، به خاطر اقدام شایسته اش در دفاع از هویت ملی و تاریخی خلیج فارس در دُبی قدردانی کرد.
بیشتر بخوانید:دفاع جانانه زن ایرانی از خلیج همیشه فارس