صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به وضعیت شیعیان نیجریه؛ سرنوشت شیخ زکزاکی چه می‎شود؟

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰:۰۱
کد خبر: ۴۱۵۸۶۹
در حالی که بیش از دو سال از حبس رهبر شیعیان نیجریه می‌گذرد طی روزهای اخیر وی با اتهامات جدیدی روبه‌رو شده اما با این وجود سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه این اتهامات را واهی و بی‌اساس توصیف کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، در حالی که بیش از دو سال از حبس رهبر شیعیان نیجریه می‌گذرد طی روزهای اخیر وی با اتهامات جدیدی روبه‌رو شده و سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه این اتهامات را واهی و بی‌اساس توصیف کرده است.

روز 18 آوریل در دادگاه عالی ایالت «کادونا» اتهامات جدیدی علیه شیخ زکزاکی و 3 نفر دیگر از رهبران جنبش اسلامی نیجریه مطرح شده است.

شیخ زکزاکی که علیرغم حکم دادگاه همچنان در بازداشت به سر می‌برد در دادگه عالی کادونا به قتل عمد، برگزاری تجمعات غیرقانونی و نیز بر هم زدن آرامش متهم شده است.

«عبداللهی یولا»، سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه در واکنش به این اتهامات جدید ضمن بی‌اساس دانستن آنها گفته است که این اتهامات پس از آنکه شیخ زکزاکی به مدت 2.5 سال به صورت غیرقانونی در بازداشت بوده علیه وی مطرح شده‌اند.

موج سرکوب شیعیان در نیجریه از آذر سال 94 و با یورش نظامیان این کشور به حسینیه‌ شهر «زاریا» در ایالت کادونا آغاز شد که شیخ زکزاکی و همسر وی در جریان این حمله دستگیر شدند و بیش از یک سال است که بدون تفهیم اتهام و محاکمه در زندان به سر می برند.

در جریان حمله‌ نظامیان نیجریه به شیعیان در روزهای 12 و 14 دسامبر 2015 در شهر زاریا حدود 350 نفر، از جمله سه فرزند شیخ زکزاکی، به شهادت رسیدند.

از آذر ماه سال 94 تاکنون مناطق مختلف کشور نیجریه صحنه تظاهرات مردمی در حمایت از شیخ زکزاکی و محکومیت ارتش این کشور بوده است و اعتراضات مردمی نه تنها در مناطق مسلمان نشین بلکه در مناطق مسیحی‌نشین نیز ادامه می‌یابد.

ارتش نیجریه برای توجیه این اقدام خود به دروغ‌های بیشماری متوسل شده اما کمیته تحقیقاتی که برای بررسی این قتل‌عام گسترده تشکیل شد در گزارش نهایی خود «ادینی اویباده» یکی از افسران ارشد ارتش نیجریه را مسئول شروع حمله عنوان کرد و خواستار مجازات او شد.

روز 16 ماه جاری میلادی پلیس و نیروهای امنیتی نیجریه با گلوله و گاز اشک آور به هواداران و تجمع کنندگانی که خواستار آزادی شیخ  زکزاکی بودند حمله و چند تن را زخمی کردند و دست‌کم 230 تن از شیعیان نیجریه در جریان این اعتراضات در «ابوجا»، پایتخت نیجریه دستگیر شدند و یک نفر نیز به شهادت رسید.

«ابراهیم موسی»، رئیس مجمع رسانه ای جنبش اسلامی نیجریه در واکنش به این خشونت نیروهای امنیتی علیه شیعیان  گفت: نیروهای امنیتی، تبلیغات منفی زیادی علیه این جنبش انجام داده‌اند در حالی که درخواست برای آزادی شیخ زکزکی به هیچ عنوان تهدید امنیتی نیست.

ابراهیم موسی متعهد شده که تا زمان آزادی شیخ زکزاکی این تظاهرات ادامه یابد.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی که بر روی آنها شعارهایی مانند «زکزاکی را آزاد کنید»، « خواهان عدالت برای زکزاکی هستیم» و « قهرمان ما را رها کنید» نوشته شده بود خواستار آزادی رهبر شیعیان نیجریه شدند.

 

 

 

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *