صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شباهت حضرت علی اکبر(ع) در همه ابعاد به رسول خدا(ص)/ فرزند اباعبدالله در صف مقدم شهدای بنی هاشم

۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۰:۰۸
کد خبر: ۴۱۵۲۸۳
کارشناس علوم قرآنی گفت: شباهت حضرت علی اکبر(ع) به رسول خدا(ص) تنها به ظاهر محدود نمی شود بلکه علاوه بر بعد ظاهری و جسمانی از نظر معنوی، انسانی، اخلاق و شخصیت نیز به حضرت محمد(ص) شباهت دارند.

حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره شخصیت حضرت علی اکبر(ع) گفت: مهمترین ویژگی و شاخصه حضرت علی اکبر(ع ) شباهت ایشان به پیامبر اکرم(ص) است که امام حسین(ع) نیز به آن تاکید دارند.

وی در همین راستا افزود: شباهت حضرت علی اکبر(ع) به رسول خدا(ص) تنها به ظاهر محدود نمی شود بلکه علاوه بر بعد ظاهری و جسمانی از نظر معنوی، انسانی، اخلاق و شخصیت نیز به حضرت محمد(ص) شباهت دارند.

این کارشناس علوم قرآنی به سخنان امام حسین(ع) درباره فرزندش حضرت علی اکبر(ع) پرداخت و اظهار کرد: حضرت علی اکبر(ص) در روز عاشورا وقتى اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد، امام حسین (ع)  چهره به آسمان گرفت و گفت: "اللّهم اشهد على هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الى رؤیه نبیک نظرنا الیه". همچنین در روایتی به نقل از شیخ جعفر شوشتری در کتاب خصائص الحسینیه آمده است: اباعبدالله الحسین هنگامی که علی اکبر را به میدان می فرستاد، به لشگر خطاب کرد و فرمود: "یا قوم، هولاءِ قد برز علیهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله……. ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می فرستم، که شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول الله (ص) است بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول الله(ص) تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می کردیم".

نظری شاهرودی ادامه داد: درباره شخصیت حضرت علی اکبر(ع) این کلام حضرت سیدالشهدا(ع) یک معیار کامل است چرا که از زبان یک انسان کامل صفات شخصیت دیگری بیان می شود.

وی درباره رشادت های حضرت علی اکبر(ع) بیان کرد: در واقعه کربلا بنی هاشم و اصحاب سیدالشهدا(ع) در اوج ایثار و شهادت طلبی بودند و در این میان حضرت علی اکبر(ع) از این وجه برجستگی دارند به ویژه که در سنی  18 یا 21 ساله آن گونه فداکاری می کند که در تاریخ ثبت می شود.

نظری شاهرودی خاطرنشان کرد: از میان افراد بنی هاشم که در صحرای کربلا به شهادت رسیدند در صف مقدم آن ها حضرت علی اکبر(ع) است یعنی وقتی اصحاب به درجه شهادت رسیدند و نوبت به بنی هاشم رسید زودتر از همه اجازه گرفتند و به میدان مبارزه رفتند. سن ایشان در زمستان شهادت در برخی روایت 18 و در برخی دیگر 21 سال بیان شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *