صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گام‌هایی برای شفافیت شبکه توزیع محصولات دخانی/ راهکاری که با قاچاق مقابله می‌کند

۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱:۰۱
کد خبر: ۴۱۴۹۴۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
راه اندازی سامانه برخط اطلاعات در صنعت دخانیات گامی است که در راستای شفافیت در این صنعت برداشته شده تا قاچاق به حداقل برسد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سیگار یکی از کالا‌هایی است که در گذشته شاهد حجم زیادی از قاچاق آن به کشور به انحای مختلف بودیم به طوری که طی سال‌های گذشته از این طریق حجم زیادی ارز از کشور خارج می‌شد.

به گفته مسئولان در این بخش میزان قاچاق در سال ۹۵، ۶ میلیارد نخ بود که با برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان سال ۹۶ این رقم باید به سه میلیار نخ کاهش می‌یافت.

در این راستا سامانه برخطی طراحی شد که به وسیله آن امکان رصد کامل شبکه تولید و واردات محصولات دخانی مهیا شده تا از طریق بتوان مبادلات را کنترل و حجم قاچاق را کاهش داد.

علی اصغر رمزی رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات در گفت‌وگو با میزان درباره این سامانه برخط اظهار کرد: این سامانه برای جلوگیری از قاچاق راه اندازی شده است و مرحله به مرحله بخش‌های مختلف صنعت دخانیات را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه واحد‌های تولیدی تمامی تولید روزانه خود را در این سامانه ثبت می‌کنند، افزود: راه اندازی این سامانه تکلیف ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق است که همه کالا‌هایی که موضوع این قانون هستند که دخانیات هم جزو این کالاهاست باید شناسه کالا و شناسه رهگیری داشته باشند و تولیدکنندگان در این سامانه برخط اطلاعات تولید هر برند را ثبت می‌کنند.

رمزی ادامه داد: بر اساس این سامانه، تمامی توزیع کارخانه‌ها یعنی فروش آن‌ها به توزیع کنندگان کشوری در همین سامانه باید ثبت شود و اگر کارخانه‌ها خارج از سامانه نقل و انتقالی را انجام بدهند قاچاق تلقی و با آن‌ها برخورد می‌شود.

رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات همچنین گفت:، همه مجوزداران توزیع کشوری نیز ملزم شدن که اطلاعات خود را ثبت کنند و اگر آن‌ها هم خارج از این سیستم عمل کنند و اطلاعات خود را وارد نکنند کالا‌های ثبت نشده به‌عنوان قاچاق تلقی و مجوز آن توزیع کننده ابطال خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین توزیع کنندگان استانی و خرده فروشان نیز باید اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنند که با نهایی شدن اینکار، کل چرخه تولید و واردات و توزیع محصولات دخانی داخل یه سامانه برخط و به لحظه قابل رصد هست و خارج از این سامانه کسی نمی‌تواند عرضه‌ای داشته باشد و شبکه توزیع شفاف می‌شود.

به گزارش میزان با راه اندازی کامل این سامانه تمامی مبادلات و چرخه تولید و توزیع محصولات دخانی شفاف شده و عرصه برای قاچاق این محصولات بیش از بیش تنگ خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *