تشکیل یک ائتلاف نظامی جدید با محوریت ایران/ نطق ضدآمریکایی فرمانده سوری/ مبارزه با پدیده دزدی دریایی/ «نه» ایران به آمریکا
اجلاس دو روزه فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند روز گذشته در هتل اسپیناس پالاس تهران پایان یافت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، اجلاس دو روزه فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند با حضور ۳۲ هیئت نظامی خارجی، دیروز (۴ اردیبهشت) در هتل اسپیناس پالاس تهران پایان یافت.
تشکیل ائتلاف نظامی IONS
امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش دیروز و در جریان برگزاری پنلهای تخصصی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند، گفت: امنیت در منطقه اقیانوس هند یک اولویت است و بر همین مبنا پیشنهاد دادیم که یک گروه و ائتلاف نظامی مشترک میان کشورهای اجلاس IONS تشکیل شود. اکثر کشورهایی که بنده شخصا با آنها دیدار خصوصی و دوجانبه داشتم، با این پیشنهاد موافق بودند و قرار شد که موضوع در اجلاس فرماندهان طرح و در صورت موافقت همه اعضاء اجرایی شود.
اقدامات ایران در مبارزه با پدیده دزدی دریایی
امیر دریادار «حبیبالله سیاری» معاون هماهنگ کننده ارتش در مراسم اختتامیه این اجلاس، انجام اقدامات عملی مشترک را موجب جلوگیری از غافلگیری محیطی و دستیابی به بالاترین سطح امنیت در دریا دانست و گفت: تشکیل مرکز منطقهای آموزش و مقابله با دزدی دریایی در چابهار، تشکیل مرکز تبادل اطلاعات، تشکیل گروه رزمی، تشکیل گروه امداد و نجات، برقراری گشتهای هوایی و دریایی، از جمله اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با پدیده شوم دزدی دریایی بود.
نطق ضدآمریکایی فرمانده نیروی دریایی سوریه
دریابان «یاسر الحفظ» فرمانده نیروی دریایی ارتش سوریه در پنل تخصصی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند با بیان اینکه «کشتیهای جنگی متجاوزان آمریکایی همه قوانین را زیرپا گذاشته و تمام معاهدات بین المللی را نقض کردند و برخی مراکز ما را با موشک هدف قرار دادند»، اظهار کرد: امروز ارتش سوریه فقط از سوی جمهوری اسلامی ایران، روسیه و مقاومت اسلامی حمایت میشود و پیروزیها به ما روی آورده است.
نظامی شدن اقیانوس هند مانعی برای شکوفایی اقتصاد این اقیانوس
دریابان «ظفر محمد عباسی» فرمانده نیروی دریایی ارتش پاکستان در پنل تخصصی اجلاس IONS با بیان اینکه «منطقه ما، تحولات بسیاری را پس از ۱۱ سپتامبر به خود دیده است و همگرایی منطقهای میتواند موجب کاهش تنشها و اختلافات شود»، عنوان کرد: نظامی شدن اقیانوس هند توسط دیگران، مانعی برای شکوفا شدن اقتصاد این اقیانوس غنی است.
یک روز که دیر نخواهد بود
امیر خانزادی فرمانده نداجا در سخنان خود در مراسم اختتامیه اظهار کرد: در جمع ما تعدادی از کارکنان دلاور ناوهای سهند و سبلان حضور دارند که مورد حمله ناجوانمردانه ارتش آمریکا قرار گرفتند و هنوز پیکرهای همرزمان ما در ۲ کشتی جنگی در زیر آب، آرمیده است؛ آمریکاییها به ما بدهکارند و یک روز باید بدهی خود را بپردازند و آن زمان دیر نخواهد بود.
امیر خانزادی فرمانده نداجا در سخنان خود در مراسم اختتامیه اظهار کرد: در جمع ما تعدادی از کارکنان دلاور ناوهای سهند و سبلان حضور دارند که مورد حمله ناجوانمردانه ارتش آمریکا قرار گرفتند و هنوز پیکرهای همرزمان ما در ۲ کشتی جنگی در زیر آب، آرمیده است؛ آمریکاییها به ما بدهکارند و یک روز باید بدهی خود را بپردازند و آن زمان دیر نخواهد بود.
برگزاری نشست فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه دریای خزر
در حاشیه ششمین اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند، فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه دریای خزر که به عنوان اعضای ناظر در اجلاس IONS حضور داشتند، نشستی را برگزار کردند. امیر خانزادی در این رابطه گفت: هدف از تشکیل این نشست این است که اجازه ندهیم هیچگونه ناامنی از بیرون بر این منطقه تحمیل شود و همچنین اجازه ندهیم هیچ نیروی فرامنطقهای و یا حتی یک بازیگر غیردولتی از خارج از منطقه در دریای خزر حضور داشته باشد.
دیدارهای دو جانبه
در حاشیه برگزاری اجلاس IONS، فرماندهان نیروهای دریایی ارتش «آفریقای جنوبی» و «اندونزی» به طور جداگانه با امیر خانزدای فرمانده نداحا دیدار و گفت و گو کردند؛ همچنین فرمانده نیروی دریایی ارتش هند نیز روز گذشته با امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد. طرفین در این دیدارها بر گسترش همکاریها در حوزههای مختلف تاکید کردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *