قدرت و هوشیاری سپاه پاسداران به روایت یک استاد دانشگاه عراقی
یک استاد دانشگاه عراقی درباره سپاه پاسداران به ارائه توضیحات شنیدنی پرداخت که در قالب یک گفتگو آن را میخوانید.
ایران به دنبال تحمیل خواست خود بر عراقیها نیست
الشیال با تاکید بر اینکه ایران به دنبال تحمیل خواستههای خود بر عراقیها نیست، تصریح کرد: رابطه با ایران به نفع عراق خواهد بود و سپاه پاسداران تلاش زیادی برای حفظ وحدت عراق به عمل آورد.
وی با تبریک سالگرد تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) گفت: سپاه پاسداران و سردار قاسم سلیمانی برای خدمت به ملت عراق تلاشهای زیادی کردند.
کمکهای فراموش نشدنی سردار سلیمانی به عراق
الشیال یادآور شد: سردار سلیمانی بین سلیمانیه، بغداد و اربیل در رفت و آمد بود و این فراموش شدنی نیست و نمیتوان نقش او را در زمینه کنترل امنیتی مرزهای ایران و عراق و کمک به عراقیها برای کنترل گذرگاههای مرزی از طریق هماهنگی بسیار عالی بین دو طرف فراموش کرد.
این چهره دانشگاهی عراقی ادامه داد: علاوه بر این هماهنگی در سطح بسیار بالا بین عراق، ایران، روسیه و سوریه از طریق دفتر هماهنگی که سردار سلیمانی در آن نقش زیادی داشت فراموش شدنی نیست، زیرا یک شورای هماهنگی اطلاعاتی تشکیل شد که هدف از آن تبادل اطلاعات بود و برای تمام طرفهای دست اندرکار نتیجه بسیار بزرگی داشت.
تلاش پیگیر ایران برای حفظ وحدت عراق
الشیال با اشاره به اینکه تجزیه و تقسیم عراق به نفع ایران نیست و تهران سخت در تلاش برای حفظ یکپارچگی و حدت عراق بوده است، افزود: البته رهبران عراق نیز باید حافظ کشور باشند.
وی گفت: کشورهای همسایه و دیگران که به موضوع وحدت عراق توجه دارند، باید تلاشهای مضاعفی برای تحقق این هدف به عمل آورند، زیرا این هدف نقطه تلاقی منافع این طرفها است.
الشیال سپس با بیان اینکه برادران سپاه پاسداران برای حفظ وحدت عراق تلاشهای جدی انجام دادند، گفت: این تلاشها به این معنی نیست که آنان برای حمله به اقلیم کردستان و یا مناطق دیگر عراق لشکر کشی کردند، بلکه فعالیت آنان مبتنی بر کار آرام و دیپلماتیک و متقاعد کردن دیگران برای رسیدن به راه حل بود.
سپاه قدس در کمک به عراق کوتاهی نکرد
وی در خصوص خدمات سپاه قدس به عراق که به درخواست رسمی دولت قانونی عراق صورت گرفت و هدف از آن مبارزه با ترورریسم بود و نیز تلاشهای عربستان و آمریکا برای خدشه دار کردن وجهه سپاه پاسداران و سپاه قدس و سردار سلیمانی، گفت: سپاه یک نهاد نظامی است و بر اساس دیدگاه رهبری ایران ماموریتهای داخلی و خارجی دارد و سپاه قدس نیز پس از حمله داعش به عراق یک لحظه در کمک به برادران عراقی خود کوتاهی نکرد.
الشیال سپس با بیان اینکه برادران سپاه پاسداران برای حفظ وحدت عراق تلاشهای جدی انجام دادند، گفت: این تلاشها به این معنی نیست که آنان برای حمله به اقلیم کردستان و یا مناطق دیگر عراق لشکر کشی کردند، بلکه فعالیت آنان مبتنی بر کار آرام و دیپلماتیک و متقاعد کردن دیگران برای رسیدن به راه حل بود
چهار راهبرد آمریکا در قبال ایران در خاک عراق
این استاد عراقی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: آمریکاییها راهبردی روشن دارند که در درجه اول از هم پاشیدگی منطقه و سپس منزوی کردن ایران است و سوم تبدیل عراق به میدان کشمکش ایران و آمریکا و چهارم جذب عراقیها به سمت خود و متحدانش است تا به دشمن ایران تبدیل شوند.
تلاش آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر خدمات سپاه در عراق
وی تصریح کرد: آمریکاییها به یک گروه از ملت عراق یا همان اهل تسنن اینگونه القاء کردند که دشمن واقعی آنان ایران و به عبارت دقیقتر سپاه قدس است و با این کار به دنبال این بودند که جانفشانیهای این گروه از سپاه پاسداران در عراق را چه از نظر تقدیم شهداء و یا کمکهای لجستیکی به ویژه در زمانی که عراق سخت نیازمند سلاح بود، محو کنند.
الشیال اظهار داشت: حاصل برنامهای که سپاه قدس در تعیین نیازهای فوری عراق همزمان با حمله تروریستها به این کشور در نظر داشت، باز شدن انبارهای سلاح ایران برای مسلح کردن عراقیها چه در نهاد نظامی این کشور و چه الحشد الشعبی بود.
تلاش آمریکا برای اربابی اسرائیل در منطقه
وی ادامه داد: آمریکا نمیخواهد شاهد تشکیل ائتلافهایی باشد که راهبرد آن (در منطقه) را در معرض خطر قرار دهد، بلکه به دنبال این است که رژیم صهیونیستی ارباب منطقه باشد از همین رو در تلاش برای جلوگیری از یکپارچه شدن تلاشهای کشورهای منطقه علیه دشمن و اقعی یا همان اسرائیل است.
آمریکاییها به یک گروه از ملت عراق یا همان اهل تسنن اینگونه القاء کردند که دشمن واقعی آنان ایران و به عبارت دقیقتر سپاه قدس است و با این کار به دنبال این بودند که جانفشانیهای این گروه از سپاه پاسداران در عراق را چه از نظر تقدیم شهداء و یا کمکهای لجستیکی به ویژه در زمانی که عراق سخت نیازمند سلاح بود، محو کنند
الشیال گفت: آمریکا از حضور ایران به عنوان یک کشور مهم و پیشرفته که صنایع نظامی پیشرفتهای در اختیار دارد، احساس نگرانی میکرد؛ کشوری که به دلیل سالهای جنگ با رژیم سابق عراق مهارت به دست آورده و علاوه بر این نیروهایش در زمان پس از جنگ آموزش دیده بود، از همین رو آمریکا سپاه پاسداران و سپاه قدس را مشکل اصلی و یا چوب لای چرخ نقشه خود در منطقه میدید.
حضور داعش در عراق و احتمال راه یافتن به کشورهای همسایه
وی در توضیح این مطلب افزود: بر این اساس آمریکا به فکر اقدامی بزرگتر برآمد که همان راه یافتن داعش تا مرزهای بغداد بود آن هم در شرایطی که عراقیها در برابر نفوذ داعش ناتوان ماندند نه اینکه مایوس شده باشند، زیرا ورود داعش و کوتاهی و تسلیم برخی فرماندهان نظامی عراق، برای مردم شوک بزرگی بود. این در حالی بود که این گروه تروریستی به خاک عراق راه یافت و نزدیک بود سراسر این کشور را در نوردیده و به کشورهای همسایه راه یابد.
انگیزه و دلایل سپاه قدس برای کمک به عراق
الشیال در مورد دلایل کمک سپاه قدس به ملت عراق گفت: سپاه قدس با دو انگیزه به حرکت در آمد: اول کمک به برادران عراقی دوم حفظ امنیت ملی ایران. مورد دوم حق ایران بود، زیرا سپاه نمیخواست جنگ در عراق به خاک ایران منتقل شود از همین رو به کمک عراقیها برخاست. این بسیار خوب است که یک کشور در تلاش برای حفظ امنیت خود در برابر خطرهایی باشد که احتمال دارد از خارج وارد شود نه اینکه بنشیند و منتظر ورود آن و وخامت اوضاع باشد.
خرد و کلان در ایران، ضد رژیم صهیونیستی هستند
این استاد عراقی در ادامه در مورد دلایل بحران آفرینی در منطقه از سوی آمریکا و متحدانش به هدف تضعیف محور مقاومت و خدمت به طرح صهیونیستی به تسنیم گفت: عقیده و رهبری ایران به طور کلی و نیز رویکردهای مردمی و عمق جامعه ایران همه ضد رژیم صهیونیستی هستند از همین رو آمریکا از طریق امارات و عربستان سعودی و سایر کشورهای خلیج فارس -البته شاید کویت و نیز عمان استثنا باشند- مزدوران خود را در منطقه گرد آورد و جنگ یمن، عراق و سوریه را راه انداخت.
این بسیار خوب است که یک کشور در تلاش برای حفظ امنیت خود در برابر خطرهایی باشد که احتمال دارد از خارج وارد شود نه اینکه بنشیند و منتظر ورود آن و وخامت اوضاع باشد.
کمکهای ایران مشوق تقویت اراده مقاومت عراقیها بود
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *