وظیفه مراکز فرهنگی جهان اسلام مصونسازی مسلمین در برابر تهاجم غرب و تکفیریهاست
تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با مفتی اعظم جمهوری مسلمان نشین تاتارستان گفت: امروز رسالت مراکز بزرگ فرهنگی جهان اسلام، تبیین اسلام ناب محمدی (ص) برای مصونسازی ملتهای مسلمان در برابر تهاجم فرهنگی غرب و تفکرات افراطی و تکفیری است.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه اگر ملتها در شناخت معارف دینی عمیق شوند، میتوانند در مقابل هجوم دشمن و افکار باطل ایستادگی کنند، افزود: دلیل اینکه تفکرات افراطی و تکفیری مانند داعش و القاعده در کشورهای اسلامی عدهای را تحت تأثیر قرار میدهند، کماطلاعی از عمق محتوای دین است.
وی با اشاره به موفقیتهای حاصل شده در جبهههای عراق و سوریه مقابل جریانهای تکفیری و داعش، تأکید کرد: نباید به موفقیتهای به دست آمده در این کشورها قانع شویم و تداوم اقدامات فرهنگی و اعتقادی برای مصون سازی مردم در برابر القائات و انحرافات این گروهها همچنان یک ضرورت اساسی است.
حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی با اشاره به تلاشهای ادامهدار برخی کشورهای وابسته به استکبار و آمریکا برای حمایت مادی و سیاسی از گروههای تکفیری، تصریح کرد: اگر در مراکزی مانند چچن، عراق و سوریه به صورت جدیتر و قبل از نضجگیری تفکرات افراطی کار فرهنگی لازم صورت میگرفت، شاید هزینهها کمتر میبود؛ فلذا مصون سازی فکری ملتها باید قبل از رسوخ و نفوذ جدی این تفکرات انحرافی صورت بگیرد، چون پیشگیری کمتر از درمان هزینه دارد و اثربخشتر است.
*اسلام ناب نجات بخش مسلمانان است
وی با تأکید بر نقش مهم علما و مراکز فرهنگی جهان اسلام در شرایط کنونی ادامه داد: امروز آنچه میتواند نجات بخش مسلمین باشد، اسلام نابی است که مفسر آن اهل بیت (ع) هستند، اهل بیت پیامبر (ص) و آموزههای گرانسنگ آنان محور اتحاد و پویایی همه مسلمانان به شمار میآیند.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از اظهارات خود در دیدار با مفتی اعظم تاتارستان گفت: امروز که رشد و توجه به معنویت در بین جوانان غربی و شرقی رو به افزایش است، قدرتهای استکباری و سلطه جو میخواهند در جهان اسلام دین را امری فردی و شخصی معرفی کنند که در هیچ یک از شئون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... حضور و دخالت ندارد، در حالی که ما آنچه از آیات قرآن و سیره نبوی میآموزیم، ضرورت حکمفرمایی دین در تمام شئون زندگی است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت عظیم معنوی و ذخایر غنی فرهنگی آستان قدس رضوی به عنوان یک مرکز بزرگ مذهبی و فرهنگی بینالمللی، تأکید کرد: حرم مطهر رضوی و گنجینههای فرهنگی آستان قدس رضوی متعلق به همه جهان اسلام و همه مذاهب اسلامی است و ما آمادگی گسترش همکاری با همه مراکز فرهنگی و دینی در منطقه از جمله تاتارستان و سایر مناطق مسلمان نشین فدراسیون روسیه را داریم.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی همچنین در پاسخ به اعلام اشتیاق شیخ کامل سمیع اوللین برای گسترش همکاری و تعامل با آستان قدس رضوی، از وی دعوت بعمل آورد تا در سفر به ایران و مشهد مقدس از نزدیک با ظرفیتهای گسترده مجموعه آستان آشنا شود.
*وهابیت مانند یک بیماری جهان اسلام را تهدید میکند
همچنین در ادامه این دیدار مفتی اعظم جمهوری تاتارستان ضمن خوش آمدگویی به تولیت آستان قدس رضوی، به ارائه گزارشی درباره وضعیت امور دینی در این جمهوری پرداخت و گفت: در ۴ سال گذشته ما ۲۰۰ عنوان کتاب به چاپ رساندهایم، یک روزنامه تخصصی به زبان روسی و تاتاری و یک مجله تخصصی هم برای امامان جماعت مساجد داریم که با این فعالیتها توانستهایم علاوه بر آشناسازی مسلمانان با تکالیف دینی خود، همچنین با نفوذ تفکرات وهابیت و افراطیگری نیز مقابله کنیم.
وی تصریح کرد: سایت ویژهای هم برای مقابله با وهابیت و افراطیگری ایجاد کردهایم، چون وهابیت مانند یک بیماری اسلام را تهدید میکند.
*ریشه تفکر وهابی غربیها هستند
شیخ کامل سمیع در ادامه، عقاید داعش و القاعده را ناشی از وهابیت دانست و افزود: تمام مشکلاتی که امروز در چچن و کشورهای مختلف وجود دارد از این ایدئولوژی نشأت گرفته است، ریشه شیعه و سنی در اسلام است، اما ریشه تفکر وهابی غربیها هستند.
وی افزود: اگر این تفکر افراطی و تأثیرات منفی آن نبود و اگر اسلام واقعی را آموزش میدادیم، امروز جایگاه مسلمانان بسیار رفیعتر از وضعیت امروز بود.
مفتی اعظم جمهوری تاتارستان با اشاره به اینکه ۲۶ درصد از مساجد کل روسیه در این جمهوری قرار دارد، گفت: ما اولین نهاد اسلامی روسیه هستیم که نشان جایگاه مشاوره دینی را از طرف سازمان ملل دریافت کردهایم.
وی ادامه داد: امیدواریم در چارچوب آکادمی اسلامی که تأسیس کردهایم، بتوانیم در سطح بینالمللی با دانشمندان و مراکز بزرگ مذهبی جهان اسلام ارتباط برقرار کنیم.
شیخ کامل سمیع اوللین با ابراز خوشحالی و اشتیاق برای گسترش همکاریها با آستان قدس رضوی از حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی خواست تا زمینه بهرهگیری مردم و اندیشمندان جمهوری تاتارستان از گنجینههای فرهنگی آستان قدس فراهم شود.
این گزارش حاکی است، پس از پایان این دیدار که در محل مسجد قل شریف شهر کازان صورت گرفت، تولیت آستان قدس رضوی از بخشهای مختلف این مسجد بازدید و نماز ظهر و عصر را در این مسجد اقامه کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *