دفاع جانانه زن ایرانی از خلیج همیشه فارس/ «آریانا» و «زرکوه»؛ جزیرههای ایرانی که در اشغال امارت است
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، این روزها در شبکههای اجتماعی دفاع جانانه و تحسینبرانگیز پروفسور زن ایرانی در برخورد با پلیس اماراتی، دست به دست میشود.
اقدام تحسینبرانگیز پروفسور زن ایرانی در دُبی
پروفسور مریم رزاقیآذر، فوق تخصص غدد و متابولیسم، طی روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین در سمیناری در دُبی با موضوع بلوغ شرکت کرد و در پایان ارائه تز خود در جواب یک محقق عرب که برای نامیدن خلیج فارس از یک واژه مجعول استفاده کرده بود، چنین گفت که «خلیج فارس از زمان کهن خلیج فارس بوده است و برای همیشه خلیج فارس خواهد ماند».
نکته قابل تامل آنکه پس از این اعلام موضع قاطعانه پروفسور ایرانی در دُبی، پلیس این شهر از وی خواست تا با امضا کردن متنی از دولت امارات عذرخواهی کند در غیراینصورت تا فردا این شهر را ترک کند که پروفسور ایرانی مریم رزاقیآذر خطاب به پلیس اماراتی چنین پاسخ داد که «خیلی خوشحال میشوم که همین امشب بروم. فردا خیلی کار دارم و دیگر از دوبی هم عبور نمیکنم و از کشورهای دیگر عبور میکنم. این ورقه را هم با این جملهای که شما میگویید امضا نمیکنم».
این اقدام پروفسور زن ایرانی، با تحسین سیاستمدارن نیز مواجه شد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در پیامی ازپروفسور مریم رزاقی آذر، به خاطر اقدام شایسته اش در دفاع از هویت ملی و تاریخی خلیج فارس در دُبی قدردانی کرد.
توهمات شیخنشینان کوچک
اما توهمات مسئولان و کارگزاران کشورهای کوچک و شیخنشین حاشیه خلیج فارس چند سالی است که پیرامون پهنه آبی خلیج همیشه فارس مطرح میشود و مورد فوقالذکر تنها یک نمونه از تلاش مذبوحانه آنها برای جعل تاریخ است.
طنز تلخ آنجایی است که آنها نه تنها در قبال خلیج فارس، به جعل تاریخ روی آوردهاند بلکه ادعاهای مضحکی را نیز پیرامون سه جزیره ایرانی «ابوموسی»، «تنب بزرگ» و «تنب کوچک» نیز مطرح میکنند. بگونهای که در بیانیه پایانی هر نشست سران کشورهای حاشیهای خلیج فارس، ضمن جعل واژه خلیج فارس ادعاهای کذبی نیز در خصوص سه جزیره ایرانی فوقالذکر مطرح میشود.
آخرین مورد این دروغپردازی مضحک سران کشورهای حاشیه خلیج فارس به نشست هفته گذشته آنها در ظهران عربستان مربوط میشود؛ جایی که با کسب اجازه از آمریکا مجددا گرد هم آمده بودند تا برای ناامن سازی بیشتر منطقه در راستای منویات صهیونیستها رایزنی و تصمیمگیری کنند. در بیانیه پایانی نشست ظهران، سران عرب بار دیگر مدعی تعلق سه جزیره ایرانی «ابوموسی»، «تنب بزرگ» و «تنب کوچک» به امارات متحده عربی شدند. کشوری که نهایاتا ۶ دهه از تاسیسش میگذرد!
آب در هاون کوبیدن
وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به ادعای تکراری و مضحک سران عرب حاشیه حلیج فارس پیرامون جزایر سه گانه ایرانی، با ایرانی خواندن جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، تلاش برخی همسایگان جنوبی برای جعل نام این جزایر و تکرار ادعاهای نادرست، غلط و اساسا بی جای آنان را «آب در هاون کوبیدن» توصیف کرد و آن را منسوخ، بی اثر و دخالت در امور داخلی ایران دانست و شدیدا محکوم کرد.
تعلق «آریانا» و «زرکوه» به ایران
اما فارغ از ادعای مخدوش و مجعول سران شیخنشینهای کوچک حاشیه خلیج فارس پیرامون جزایر سه گانه ایرانی، شاید برای مخاطبان جالب باشد که بدانند نه تنها جزایر فوقالذکر مورد ادعا برای کشور کوچک و بدون پیشینه امارات نیست بلکه در نتیجه ضعف و فترت رژیمهای قاجار و پهلوی دو جزیره ایرانی نیز به نامهای «آریانا» و «زرکوه» تحت اشغال کشور بسیار کوچک امارات هستند.
جزیره «زرکوه» با ۸ کیلومتر مربع مساحت، در جنوب خلیج فارس واقع شده است. جزیره «آریانا» نیز با ۱۲ کیلومتر مربع مساحت، دارای موقعیت مشابه زرکوه است. در نخستین سال دهه ۵۰ شمسی، ضعف و وادادگی پهلوی دوم سبب شد تا بواسطه چراغ سبز انگلیسیها این دو جزیره ارزشمند به لحاظ منابع نفتی و موقعیت استراتژیک توسط اماراتیها اشغال شوند.
مطابق با نقشهها و اسناد موثق تاریخی و بینالمللی این دو جزیره کوچک، اما حیاتی یعنی «آریانا» و «زرکوه» که ابتدا توسط انگلیس و سپس توسط امارات به اشغال درآمدند، متعلق به ایران هستند. از جمله این اسناد میتوان به نقشه دریانوردی ترسیم شده توسط انگلیسیها در اوایل قرن بیستم اشاره کرد که محدوده جزایر مورد ادعای امارات و به طور کلی همه کرانههای خلیج فارس همرنگ با رنگ شناسه ایران در نقشه ترسیم شده است.
به طور کلی مطابق با اصول تقسیمات دریایی بینالمللی هر کشور تا فاصله ۲۴ مایل (حدود ۴۴ کیلومتر) از ساحل خود به طرف دریا حق مالکیت دارد که اصطلاحأ به آن آبهای داخلی و دریای سرزمینی میگویند؛ حال آنکه فاصله دو جزیره «زرکوه» و «آریانا» با ساحل اماراتیها بیش از ۶۰ کیلومتر است؛ بنابراین ادعای مالکیت اماراتیها بر این دو جزیره ایرانی وفق اصول بینالمللی باطل است و این دو جزیره در واقع در اشغال اماراتیهاست.
البته این واقعیت نیز در متون جغرافیایی و تاریخی بینالمللی پنهان و مکتوم نیست که نه تنها کرانههای مورد ادعای امارات در پهنه خلیج فارس به ایران اسلامی تعلق دارد بلکه کل سرزمین این شیخنشین در چند دهه گذشته متعلق به ایران بود و از آن با عنوان استان «جلفاوه» ایران یاد میشد.