صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش ۴۰ درصدی معاملات مسکن در فروردین ماه/حباب قیمتی و کوچ سرمایه به دیگر بازارها+نمودار

۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸:۴۱
کد خبر: ۴۱۳۵۸۱
افزایش قیمت مسکن در چند ماه گذشته باعث شد تا روند صعودی معاملات مسکن در شهر تهران که در فصل پاییز و اوایل زمستان به اوج خود رسیده بود، از اواخر سال گذشته متوقف و در فروردین‌ماه کاهشی شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، رشد معاملات مسکن در فصل پاییز و اوایل زمستان سال گذشته باعث شد تا قیمت مسکن در نقاط مختلف تهران افزایش را تجربه کند.

این رشد معاملات در حالی شکل گرفته بود که قیمت‌ها حدود چهار سال بدون تغییر باقی مانده بود، اما به یکباره روند افزایشی قیمت به حدی بود که باعث شد تا روند معاملات مسکن در اسفند ماه افت قابل توجهی پیدا کند.
 


البته انتقال سرمایه‌ها به بازار ارز و طلا نیز دلیل دیگری بر افت معاملات بود. در اسفندماه ۱۳۹۶ به دلیل رشد نرخ ارز سرمایه‌ها به بازار‌های طلا و ارز منتقل شد که باعث افت ۳۰ تا ۳۵ درصدی معاملات مسکن نسبت به ماه قبل شد. میانگین خرید و فروش مسکن در اسفندماه نیز نسبت به متوسط سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۱.۳ درصد کاهش نشان می‌داد که به گفته فعالان مسکن و مشاوران املاک این افت در سال ۹۶ به طور مشخص به دو دلیل رشد قیمت مسکن و انتقال سرمایه‌ها به بازار ارز بود.

* رشد ۲۶ درصدی قیمت مسکن در تهران

این گزارش اضافه می‌کند: افت معاملات مسکن را می‌توان در گزارش مستند بانک مرکزی جستجو کرد، به طوریکه بانک مرکزی در گزارش خود اعلام کرد در اسفند ماه سال گذشته متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۵.۷۶ میلیون تومان بود که نسبت به اسفند ۹۵ بالغ ۲۶.۱ درصد افزایش یافته است.

بر اساس اطلاعات معاملات انجام شده در دفاتر مشاور املاک در ۲۸ روز ابتدای فروردین ماه سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۳۳۵۳ مورد خرید و فروش مسکن در شهر تهران انجام شده که نسبت به همین زمان در سال گذشته حدود ۴۰ درصد افت کرده است.
بررسی‌ها از علت سقوط آزاد معاملات به حباب قیمت مسکن، جهش نرخ ارز و کوچ سرمایه‌های غیرمصرفی از بازار مسکن به سمت بازار ارز مربوط می‌شود. پس از آن‌که قیمت مسکن در ماه‌های پایانی سال قبل دچار جهش شد و تا مرز ۴۱ درصد افزایش قیمت در برخی مناطق تهران پیش رفت، به تدریج از تعداد معاملات به دلیل رشد غافلگیرکننده قیمت‌ها کاسته شد.

در اسفندماه ۱۳۹۶ متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی شهر تهران حدود پنج میلیون و ۷۶۰ هزار تومان بوده که نسبت به بهمن ماه حدود ۴.۶ درصد و در مقایسه با اسفند سال ۱۳۹۵ تا ۲۶.۱ درصد گران شده است.

پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان معتقد است که قطعا رشد قیمت مسکن و کاهش قدرت خرید می‌تواند دلیل اصلی افت معاملات مسکن باشد، اما از سوی دیگر رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز می‌گوید که رشد قیمت مسکن در حد نرخ تورم در سال جاری یک موضوع عادی و طبیعی و مناسبی می‌تواند باشد.

حامد مظاهریان معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی نیز سال گذشته  گفته بود که برای رشد قیمت مسکن در سال ۹۷ پیش بینی می‌شود در حد نرخ تورم و حتی دو درصد بیشتر از آن افزایش یابد.

متقاضیان و خریداران مسکن نیز معتقدند قیمت مسکن بالاتر از حد توان آن‌ها افزایش یافته است و اگر اینگونه ادامه یابد قطعا رکود معاملات مجددا به بازار مسکن باز خواهد گشت.

از سوی دیگر سازندگان بر این باور هستند که تمام کالا‌های مرتبط با بخش مسکن در سال گذشته و قطعا در سال جاری با رشد نرخ ارز افزایش یافته است، بنابراین چنانچه قیمت مسکن افزایش نیابد ساخت و عرضه مسکن نیز دچار مشکل و افت می‌شود و در نهایت در آینده باید شاهد عدم توازن میان عرضه و تقاضا و رشد سونامی قیمت مسکن باشیم.

کارشناسان مسکن بر این باور هستند که رشد ۱۵ درصدی قیمت مسکن هم برای متقاضیان و خریداران مسکن و هم برای سازندگان می‌تواند مناسب باشد.
 
 
منبع:فارس
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *