چرا کره شمالی تصمیم به تعلیق آزمایش موشکی و هستهای خود گرفت؟
پایگاه خبری «msn» ضمن مطرح کردن این سؤال که کره شمالی با این اقدام اخیر خود چه چیزی به دست میآورد نوشت: نگاهی به تاریخچه و همچنین آزمایشهای هستهای و موشکی کره شمالی نشان دهنده این است که ما باید انتظارات خود را منعطف کنیم: اگرچه تشخیص این امر دشوار است اما این ادعا اغراقآمیز و دور از باور نیست.
در ادامه این گزارش آمده است: بیانیه روز شنبه کیم جونگ اون مبنی بر تعلیق آزمایشهای موشکی و هستهای و همچنین تعطیل کردن سایت هستهای «پانگیری» که 6 آزمایش هستهای از سال 2006 در آن انجام شده نشان دهنده آن است که کره شمالی بر این عقیده است که در طراحی تسلیحات هستهای تبحر کافی را به دست آورده است.
«msn» مینویسد: برنامه هستهای هد و پاکستان را در نظر بگیرید؛ در سال 1998هر کدام از این دو کشور 6 آزمایش هستهای انجام داده بودند: اکنون این کشورها دارای سلاح هستهای هستند بدون آنکه هیچگونه آزمایش هستهای دیگری انجام داده باشند و کره شمالی نیز با 8 سال دسترسی بیشتر به دانش در منابع باز برای طراحی سلاح هستهایآ با 6 آزمایش هستهای میتواند حس مشابهی داشته باشد.
این پایگاه آمریکایی در ادامه مینویسد: در سطحی بالاتر آزمایشهای هستهای سال 2016 و 2017 محکهای مهمی را برجسته کرد، بر اساس اعلام رسانه رسمی کره شمالی در این آزمایشها دستگاههای هستهای استانداردسازی شدهای مورد استفاده قرار گرفتند که قابل نصب بر روی موشکهای کوتاهبرد، میانبرد و موشکهای قارهپیما هستند؛ عملکرد مورد انتظار-قدرت انفجاری- این تسلیحات دو یا سه برابر تسلیحاتی باشد که آمریکا در جنگ جهانی دوم در ناکازاکی استفاده کرد اما این مقدار قدرت برای اهداف کره شمالی کافی است.
«msn» افزود: و به طور جدیتر، آخرین آزمایش هستهای کره شمالی این نکته را آشکار کرد که این کشور قابلیت تولید مجموعهای بسیار قدرتمند از تسلیحات هستهای را دارد.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به زمین لرزه روز 3 سپتامبر سال 2017 در کره شمالی که در پی ششمین آزمایش هستهای این کشور روی داد آمده است: این زمینلرزه اطلاعات کافی در اختیار جهانیان قرار داد تا به این نتیجه برسند که کره شمالی قابلیت تولید دستگاههای هستهای با قابلیت انفجاری بسیار بالا را دارد.