صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیشترین گاز خردل در جنگ تحمیلی علیه ایران استفاده شده است

۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳:۰۲
کد خبر: ۴۱۳۳۳۷
مشاور سم‌شناسی منع سلاح های شیمیایی گفت: بیشترین گاز خردل در سلاح‌های شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه ایران استفاده شده است.

به گزارش گروه جامعه ،مهدی بلایی مود استاد دانشگاه نیوکاسل آلمان و عضو آکادمی علوم جهان و مشاور سم شناسی سازمان بهداشت جهانی در حاشیه اولین کنگره بینش المللی پزشکی آکادمیک، افزود: این همایش با همکاری دانشگاه‌های آکسفورد و کمریج است و اساتید صاحب نامی از رشته‌های مختلف غدد داخلی و سم شناسی در این همایش شرکت کرده اند.

عضو سازمان منع سلاح‌های شیمیایی ادامه داد: سخنرانی من در خصوص جنبه‌های پزشکی عوامل شیمیایی سلاح‌های جنگی است. کشور ما قربانی عوامل شیمایی و جنگی است. من در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، هنگامی که زمزمه استفاده عراق از سلاح‌های شیمیایی بود به ایران بازگشتم. در آن زمان متخصص سم شناسی پزشکی در ایران نبود و ما علاوه بر درمان مجروحین شیمایی جنگ، آموزش در این رشته را نیز شروع کردیم و دوره‌های کارشناسی ارشد و PHD سم شناسی را تاسیس و سپس دوره فلوشیپ بالینی آن را ایجاد کردیم.

وی افزود: مقالات زیادی در خصوص جنبه‌های پزشکی عوامل سلاح‌های شیمیایی نوشته شده است وهمچنین سه کتاب در این زمینه نیز منتشر کرده ام.

بلایی مود اظهار کرد: اساتید و پزشکان خارجی بسیار به تحقیقاتی که راجع به جنبه‌های پزشکی عوامل سلاح‌های شیمیایی انجام شده علاقمند هستند. ما بیشترین تجربه را در خصوص تشخیص و درمان عوارض شیمیایی در کشور داریم.

وی همچنین تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۲۰۰ نفر سم شناس در مقطع فلوشیپ بالینی و PHD در کشور داریم و همچنین حدود ۵۰ سم شناس بالینی نیز داریم و این رشته ناشناخته کم کم به رشته‌ای شناخته شده تبدیل می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم و پزشکی مشهد گفت: بیشترین مشکلات ما در کشور، مربوط به سموم باقی مانده بر روی میوه‌جات است و همچنین آلودگی هوا و محیط زیست، دایره وسیعی از علم سم‌شناسی است که امیدواریم در کشور مورد توجه قرار گیردر و ما زندگی خالی از سموم داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما بعد از جنگ جهانی اول که عوامل جنگی و شیمایی در آن به کار رفت کاربرد وسیعی از عوامل جنگی و شیمیایی نداشتیم تا جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که متاسفانه غریب به ۶ سال این حملات شیمایی به کشورمان ادامه داشت.

بلایی مود اظهار کرد: ما ضمن کار‌های درمان تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام دادیم و از سال ۶۲ به کمک پزشکان و دانشجویان پزشکی و رزیدنت‌های داخل‌ی تخقیقات پایه‌ای و بالینی را انجام دادیم.

وی افزود: در سال‌های اخیر تحقیقات ما بر روی عوارض دیررس گاز‌های شیمایی بوده است. عوارض دیررس و درازمدت مسمومیت با گاز خردل بیشتر از دیگر سموم شیمایی است.

عضو آکادمی علوم جهان گفت: بیشترین استفاده از گاز خردل گوگردی در سلاح‌های شیمیایی علیه ایران استفاده شده است و به همین دلیل هنوز بعد از گذشت سه دهه از جنگ تحمیلی عوارض شیمایی در مجروحین ما مشهود است، خصوصا در ریه ها، پوست، چشم و سیستم ایمنی این افراد، مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: افردای که بیش از ۷۰ درصد دچار این عوارض شده اند نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *