کارگران شرکتملینفت خواهان دریافت حقوق خود به دلار شدند
به گزارش گروه فضای مجازی ، کارگران شرکتملینفت ونزوئلا خواهان دریافت حقوق خود به دلار شدهاند؛ چراکه پایه حقوق ماهانه آنها حدود ۸/ ۸ میلیون بولیوار است که براساس ارزش دلار در بازار سیاه این کشور معادل ۱۴ دلار در ماه یا کمتر از ۵۰ سنت در روز محاسبه میشود. دستمزد پایین در کنار ریاست فردی نظامی بر وزارتنفت کاراکاس، موجب فرار هزاران نفر از کارمندان شرکتملینفت ونزوئلا در ماههای اخیر شده است. برقراری چنین شرایطی در صنعت نفت که قلب اقتصاد کاراکاس است، نشان میدهد بحران دستمزد در دیگر قشرهای ونزوئلا شرایط وخیمتری دارد.
بحران دستمزدها در ونزوئلا
بحران در شرکت ملی نفت ونزوئلا از میزان تولید و صادرات یا تجهیزات فرسوده و عدم سرمایهگذاری فراتر رفته و به بحران انسانی در میان کارگران نفتی ونزوئلا بدل شده است. درآمد روزانه کمتر از ۵۰ سنت خبری است که روز گذشته از صنعت نفت این کشور منتشر شد. درآمدی که موجب شده بسیاری از کارمندان شرکت ملی نفت این کشور عطای آن را به لقایش ببخشند و به فرار از صنعت نفت این کشور اقدام کنند همچنین اعتصابات کارگری در شرکتهای وابسته به شرکت ملی نفت ونزوئلا اقدام دیگری است که از سوی کارمندان باقیمانده در کشور مدام در حال رخ دادن است. بحران منابع انسانی میتواند صنعت نفت غرق در مشکلات ونزوئلا را با تنگنای بیشتری مواجه و افت تولید در این کشور را تشدید کند.
کارگران شرکت Petropiar که یک شرکت مشترک بین شورون و شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) است در دوم آوریل یعنی حدود دو هفته پیش نامهای به مدیران خود فرستادند و خواهان دستمزد دلاری و همچنین حق بیمه درمانی و برنامه غذایی بهتر شدهاند تا بلکه تا حدودی «شرایط خستهکننده» اقتصادی جبران و شأن کارکنان نفتی حفظ شود. برنامههای آموزشی و تفریحی نیز بخشی دیگر از خواستههای کارگران این شرکت نفتی است. آنطور که کارگران در این نامه قید کردهاند، پایه حقوق ماهانه آنها ۸/ ۸ میلیون بولیوار است. این مبلغ در بازار سیاه دلار در ونزوئلا معادل تنها ۱۴ دلار است.
در حال حاضر در بازار سیاه ونزوئلا هر دلار حدود ۶۵۰ هزار بولیوار ارزشگذاری میشود. یعنی پایه حقوق کارکنان نفتی ونزوئلا در هر روز حدود ۴۶ سنت است. دستمزدها در ونزوئلا در مقایسه با نرخ تورم به حدی پایین است که حتی کفاف هزینههای غذایی آنها را نیز نمیدهد. گزارشها نشان میدهد که سال گذشته بهدلیل کمبود مواد غذایی هر ونزوئلایی بهطور متوسط ۱۱ کیلوگرم از وزن خود را از دست داده است. این موضوع برای کارگران نفتی که غالبا کارهای فیزیکی سخت و طاقت فرسایی انجام میدهد، بسیار غیرقابل تحمل است. از این رو کارگران نفتی غالبا به مشاغل دیگری در کنار کار در صنعت نفت مشغول میشوندیا به کار در خارج از کشور در زمان مرخصیهای خود رو آوردهاند. حتی گفته میشود آنها لباسهای قرمز PDVSA را برای تامین هزینههای خوراک خود به فروش میگذارند.
منبع: بلومبرگ
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.