صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جذب و بازیافت انرژی گرمایی رایانه‌ها و خودروها توسط نانو نوار

۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۶:۰۱
کد خبر: ۴۱۲۷۸۴
محققان آمریکایی موفق به ابداع نانو نواری شده‌اند که می‌تواند گرمای حاصل از کارکرد وسایل الکترونیکی را به برق تبدیل کند.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ‌گرمای تولید شده توسط وسایل الکترونیکی یک مشکل بزرگ است، چرا که نه تنها می‌تواند به قطعات آسیب برساند، بلکه نشان‌دهنده مقدار زیادی از انرژی است که به هدر می‌رود.

در حال حاضر دانشمندان در دانشگاه "کالیفرنیا برکلی" یک نوار نازک ابداع کرده‌اند که می‌تواند برای جذب و بازیافت انرژی گرمایی در رایانه‌ها، خودروها و کارخانه‌ها تعبیه شود.

بسیاری از سیستم‌های موجود، بر روی اصل ترموالکتریک کار می‌کنند که باعث تولید برق از طریق تفاوت دما بین دو طرف یک ماده می‌شود. این امر به خوبی برای دستگاه‌هایی مانند "JikoPower" که گرما را از قوری و ماهیتابه روی شعله برای شارژ کردن تلفن می‌گیرد، کار می‌کند، اما برای مقادیر کوچکتر اختلاف دما بین طرف‌های گرم و سرد یک ماده استفاده‌ای ندارد.

گروه محققان دانشگاه کالیفرنیا می‌خواست یک وسیله بسازد که بتواند از حرارت پایین نیز برق تولید کند که شامل دمای زیر 100 درجه سانتی‌گراد است. برای انجام این کار، نوار جدید بر روی اصل تبدیل انرژی "پیروالکتریسیته" کار می‌کند که می‌تواند با دمای پایین‌تر و تغییرات تدریجی کار کند.

پیروالکتریسیته پدیده‌ای است که در اثر آن هنگام دادن گرما به یک ماده، آن ماده الکتریسیته تولید می‌کند.

این عوامل باعث می‌شود که این سیستم برای استفاده در وسایل الکترونیکی ایده‌آل باشد.

"لین مارتین"، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: ما می‌دانیم که نیاز به منابع انرژی جدید داریم، اما باید برای استفاده از انرژی، بهتر عمل کنیم. این نوارهای نازک می‌توانند به ما کمک کنند که انرژی بیشتری از آنچه امروز از هر منبع می‌گیریم، ذخیره کنیم.

این گروه نمونه‌های اولیه‌ای تولید کرد که میدان‌های حرارتی و الکتریکی را به نوارهای پیروالکتریسیته با ضخامت 50 تا 100 نانومتر اعمال می‌کند و دما و میزان تولید برق آنها را اندازه‌گیری کرد.

این دستگاهها توانستند چگالی انرژی برابر با 1.06 ژول در هر متر مکعب، تراکم قدرت 526 وات بر متر مکعب و کارآیی 19 درصدی را بدست آورند.

به گفته محققان، تمام این ارقام رکوردهای جدیدی برای این نوع تبدیل انرژی پیروالکتریکی است.

محققان می‌گویند که کار آنها کمک می‌کند تا درک ما از فیزیک پیروالکتریسیته را بهبود بخشد، که به نوبه خود می‌تواند به طراحی این دستگاهها کمک کند.

در آینده، این نوارها می‌توانند بسته به اینکه چقدر گرما از بین می‌رود و در چه درجه حرارتی، برای سیستم‌های شخصی بهینه شوند.

محققان در پی ایجاد یک پروتکل هستند که به آنها اجازه می‌دهد مواد پیروالکتریکی را توسعه دهند.

 

منبع: ایسنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *