صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمتر از میانگین پرستار داریم/ ۱.۵ پرستار به ازای هر ۱۰۰ هزار جمعیت

۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰:۰۱
کد خبر: ۴۱۲۷۷۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
دبیرکل خانه پرستار گفت: بر اساس آمار سنجش سلامت در جهان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ پرستار لازم است در حالی که در کشور ما با کمبود پرستار این رقم به ۱/۵ پرستار رسیده است.

محمد شریفی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه در خصوص اهمیت فعالیت پرستاران در حوزه سلامت کشور گفت: در همه کشور‌های دنیا سلامت مردم در اولویت قرار دارد. چرا که انسان سالم، محور توسعه هر کشوری محسوب می‌شود و دولت نیز به منظور حفظ سلامت مردم سالانه هزینه‌های زیادی را به حوزه سلامت اختصاص می‌دهد. براین اساس موثرترین و کارامدترین نیرو‌ها در امر سلامت پرستاران محسوب می‌شوند که در سطوح مختلف مشغول به کارند.

وی افزود: یکی از پرکاربردترین نیرو‌های بخش سلامت، پرستاران هستند چرا که این افراد به عنوان نیرو‌های پایه می‌توانند در تمام بخش‌های بیمارستانی و درمانی فعالیت کنند.این در حالی است که طبق آمار سنجش سلامت در جهان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ پرستار باید به کار گرفته شود که این میزان در کشور‌های اروپایی بین ۸ الی ۱۰ پرستار بوده است. اختصاص ۳ پرستار به ازای هر هزار نفر به عنوان حداقل‌ترین نیروی پرستاری در دنیا محسوب می‌شود. در حالی که در کشور ما ۱/۵ پرستار برای این تعداد از افراد به‌کار گرفته می‌شود که این امر از حداقل‌های در نظر گرفته کمتر است.

دبیرکل خانه پرستار خاطرنشان کرد: کمبود به‌کارگیری نیرو‌های پرستاری در کشور منجر به کاهش خدمات مطلوب درمانی به شهروندان شده است. در حال حاضر بیماران از حداقل مراقبت‌ها بهره‌مند می‌شوند.بر این اساس برای رسیدن به معیار جهانی به ۹۰ هزار نیروی پرستاری احتیاج داریم تا بتوانیم به حداقل‌های تعیین‌شده برای ارائه خدمات درمانی از جانب پرستاران به بیماران دست یابیم.

وی عنوان کرد: کشور‌هایی نظیر قطر، استرالیا و کانادا از جمله متقاضیان دریافت نیرو‌های پرستاری از ایران هستند که با ایجاد جذابیت‌های حرفه‌ای و توجه به این کار نسبت به سایر مشاغل نسبت به جذب پرستار از ایران اقدام کرده و تأمین این کار را در اولویت قرار می‌دهند.

شریفی مقدم در ادامه اذعان داشت: عدم پرداخت کارانه پرستاران، بی‌توجهی نسبت به آموزش‌دیدگان رشته پرستاری، کمبود امکانات برای جذب نیرو‌های پرستاری و فعالیت این افراد بیش از ظرفیت یک کادر درمانی در بیمارستان‌ها منجر به علاقه این افراد به مهاجرت شده است. چرا که شرایط برای اشتغال این افراد در کشور نامناسب تلقی شده و امکانات محدود است.

وی گفت: کشور‌های متقاضی به دریافت نیرو‌های پرستاری با توجه به حقوق و دریافتی پرستاران، عدم تبعیض این افراد نسبت به پزشکان و شرح وظایف آن‌ها براساس مهارت‌ها اقدام به جذب پرستاران ایرانی کرده و شرایط را برای فعالیت آن‌ها فراهم می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *