همافزایی دانشگاهها زیر پرچم اهلبیت (ع)
هدف از این تفاهمنامه استفاده از تواناییهای علمی، فرهنگی، خدماتی و توسعه همکاریهای فرهنگی، پژوهشی و آموزشی طرفین در جهت استمرار ارتباط بهمنظور برطرف کردن نیازهای متقابل و اجرای طرحهای مشترک در حوزه فرهنگی در راستای ارتقاء فرهنگ و معارف و سیره اهلبیت (علیهمالسلام) در بین دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه خدمات معنوی آستان قدس رضوی به دانشجویان و عموم مردم در شهرستانها با استفاده از ظرفیت نیروها و منابع انسانی دانشگاه برای بهرهمندی بیشتر فرهنگی مردم و تقویت ارتباط با ساحت قدسی عالم آل محمد حضرت رضا (علیهالسلام) است.
حجتالاسلام حجت گنابادی نژاد رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم بابیان اینکه تعالی و خدمت زیر پرچم اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) یکی از روشهای خدمت به آحاد مردم است، افزود: همافزایی با ظرفیتهای موجود مانند دانشگاهها، مراکز فرهنگی، نخبگان و هنرمندان و همین امکانات موجود و شرایطی که داریم میتواند کارهای بزرگی را رقم بزند.
وی با بیان اینکه، دلبستگی و وابستگی به اهلبیت (علیهمالسلام) از ظرفیتهای بینظیری است که در جامعه بشریت وجود دارد، افزود: دلبستگی به اهلبیت در آحاد نخبگان امروز وجود دارد و بهعنوان یکی از رویکردهای آستان قدس رضوی در تعامل با دیگر ادیان و مذاهب مطرح است.
حجتالاسلام گنابادی نژاد با اشاره به ظرفیت دانشگاه آزاد در گسترش گفتمان رضوی عنوان کرد: در گفتمان نخبگانی با موضوع امام رضا (ع) کاستیها و کوتاهیهای زیادی در جامعه وجود دارد درحالیکه برای امام علی (ع) و امام حسین (ع) مباحث دانشگاهی زیادی مطرح شده است.
وی خاطرنشان کرد: در پیش نشست اول همایش امام رضا (ع) و گفتگوی ادیان در دانشگاه همدرد دهلی ۱۰ مقاله با موضوع امام رضا (ع) از سوی اندیشمندان کشورهای مختلف ارائه شد و حتی فردی از سیکهای هند برای امام رضا (ع) مقاله ارائه کرد.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به ظرفیت همکاری آستان قدس و دانشگاه آزاد برای حل مشکلات جامعه گفت: مشکلات اجتماعی و حاشیهنشینی را نمیتوان نادیده گرفت و امروز ما ظرفیتهای گسترده و فرصتهای بیکرانی برای حل این مسائل در اختیارداریم، اما عامل مهم روشی است که برای حل این مشکلات استفاده میکنیم.
حجتالاسلام گنابادی نژاد تصریح کرد: توسعه مفهوم خدمت، خادم و مخدوم یکی از راهبردهای اصلی آستان قدس رضوی در جهت رفع مشکلات مردم است و مرکز امور خادمین و جریان خادم یاری برای توسعه خدمت با ظرفیت ۷۰ هزار نفر هماکنون فعال است.
وی ادامه داد: ۱۰۰۰ نفر از فارغالتحصیلان رشتههای حقوق، ۶۰۰ نفر پزشک، ۲۰۰ نفر معلم، ۵ هزار نفر خواهران حوزه علمیه،۳۰۰ نفر شاعران و ادیبان و ۲۵۰ نفر از فعالان هنر در عرصه پویانمایی سمت خادمیاری را دارند که قرار است هفتهای یک روز در موضوع تخصص و فعالیت خود به مردم خدمات ارائه کنند.
مهدی ملک نژاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: امیدواریم با همکاری سازمان فرهنگی آستان قدس بتوانیم فاصلههای ایجاد شده بین این دو نهاد را بهعنوان یک الگو کم کنیم.
وی ادامه داد: فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی از جنس علم است و آستان قدس رضوی هم مراکز علمی خوبی دارد که میتوانند همافزایی خوبی داشته باشند و با توجه به رویکرد فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با تمام ظرفیت با آستان قدس رضوی همکاری خواهیم کرد.
همکاری و همافزایی درزمینههای فرهنگی و تبلیغی در سطح کشور، همکاری و تعامل در راستای الگوسازی، کادر سازی و شبکهسازی در حوزههای تخصصی فرهنگی با رویکرد دینی و انقلابی، نشستها همایشها و کرسیهای آزاداندیشی در موضوعات مهم موردنیاز جامعه و بهویژه زائرین و مجاورین، کارگاههای آموزشی در موضوعات فرهنگی و معارف اهلبیت (علیهمالسلام) ازجمله موضوعات این تفاهمنامه است.