صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برآورد آمریکا از رفتار منطقه‌ای ایران واقعی نیست/موشک‎های بالستیک نتیجه تجربه ایران از جنگ هشت ساله است

۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲:۱۲
کد خبر: ۴۱۲۶۹۵
مقام پیشین سازمان سیا در گزارشی بلند با توهمی‌خواندن ادعاهای دولت آمریکا از رفتار منطقه‌ای ایران، تصمیم ایران برای توسعه برنامه موشکی و نفوذ در منطقه را امری معمولی و انتظار طبیعی مردم و نظام ایران می‌داند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، وب‌سایت « nationalinterest» در گزارشی به قلم «پاول آر پی‌لار» استدلال کرده که سیاست‎های ضدایرانی دولت کنونی آمریکا تا چه حد به دور از واقعیت است.

«پاول آر پی‌لار» با اشاره به سیاست‎های ضدبرجامی دونالد ترامپ و معرفی «مایک پمپئو» برای وزیر خارجه آمریکا و انتصاب «جان بولتون» به عنوان مشاور امنیت ملی می‌نویسد: این دیدگاه گه واشنگتن به‌ سادگی می‌تواند شرایط هر توافقی را بر ایران تحمیل کند و یا با حمله به ایران می‌توان نظام آن را تغییر داد نشان‌دهنده این است که شناخت از مسئله ایران تا چه حد زیادی با واقعیت خوانایی ندارد.

به نوشته «پی‌لار» تکرار کلیشه‌ای و آیینی اینکه رفتار منطقه‌ای ایران «شرورانه»، «ثبات‌زدا» است بدون اینکه سیاست‎های ایران و دلایل آنها بررسی شود، نیز توهمی و دور از واقعیت است.

این تحلیل‌گر سرشناس آمریکایی و مقام پیشین سازمان سیا با اشاره به وسعت سرزمینی و جمعیتی ایران تأکید می‌کند: کاملا طبیعی است و مردم ایران نیز آن را طبیعی می‌دانند که ایران نفوذ برجسته‌ای در منطقه‌ای که به آن تعلق دارد داشته باشد.

به گفته «پی‌لار» و در رد ادعای دخالت آمریکا در نفوذ منطقه‌ای ایران می‌نویسد: انتظار مردم ایران از نفوذ کشورشان در منطقه به هیچ ایدئولوژی و راهبرد خاصی وابسته نیست و بلکه این انتظار طبیعی و مشروع است.

وی در خصوص توسعه برنامه موشکی ایران، به جنگ هشت‌‍ ساله ایران و عراق و همچنین پشتیبانی آمریکا و اکثر کشورهای جهان و منطقه از رژیم صدام اشاره می‌کند و می‌افزاید که هر کسی تجربه مقامات کنونی ایران از موشک‌باران شهرهای ایران در زمان جنگ هشت‌ساله داشته باشد و همچنین خطرات خارجی را در نظر بگیرد، طبیعتاً به فکر توسعه برنامه موشکی بالستیک به عنوان سلاح بازدارنده خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *