صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از افزایش ۵۰۰ درصد هزینه درمانی کارگران تا حقوق ۳ میلیون تومانی وزیر/ در جلسه سوال از وزیر بهداشت چه گذشت؟

۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۱:۱۷
کد خبر: ۴۱۲۶۳۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس، این موضوع که آیا نمایندگان مجلس، سوال نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه از وزیر بهداشت پیرامون واردات صافی دیالیز را وارد می‌دانند یا خیر؟ به رای گذاشته شد که از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر در جلسه، آرای ۱۱۵ نماینده ناظر بر وارد نبودن سوال از وزیر بهداشت بود.

به گزارش گروه سیاسی ، در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، سؤالات «نادر قاضی‌پور» و «علیرضا محجوب» نمایندگان ارومیه و تهران از «حسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مطرح شد.

افزایش واردات صافی دیالیز خیانت به کشور محسوب می‌شود
طبق گزارش خانه ملت، نادر قاضی پور در نشست علنی امروز مجلس ، در مورد آمار ارائه شده از سوی وزیر بهداشت در رابطه با واردات صافی دیالیز گفت: آنچه وزیر در مورد صافی دیالیز ارائه داد کذب محض است، آمار غلط بوده و صحبت‌های وی قابل استناد نیست، کما اینکه در این مورد مدارک مستندی در کمیسیون بهداشت وجود دارد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش واردات صافی دیالیز خیانت به کشور محسوب می‌شود، ادامه داد: تولید ناموس مملکت است، به همین دلیل مقام معظم رهبری امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کرده است و این در حالی است که متاسفانه برخی از مسئولان کشور به ویژه وزیر بهداشت در خلاف آن و نابودی کالای داخلی اقدام می‌کنند.

قاضی پور تصریح کرد: مسئولان باید بدانند حذف تولید داخل در این شرایط خط قرمز ما است؛ آنهم در جایی که کارگران اقدام به تولید کالا‌های باکیفیتی می‌کنند که به خارج از کشور صادر می‌شود و این از افتخارات ما است؛ بنابراین جای شرم دارد که به جای کمک به آن‌ها و پرداخت میلیارد‌ها طلبی که دارند، ارز کشور را صرف واردات کالایی کنیم که آن‌ها اقدام به تولید آن می‌کنند.

کسی نباید از شعار حمایت از تولید داخل سوء استفاده کند
پس از نطق و طرح سوال نادر قاضی‌پور،  سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، گفت: این نماینده معتقد است در حال حاضر ۱۰ میلیون صافی دیالیز در کشور تولید می‌شود و نباید مشابه آن وارد شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با بیان اینکه صافی‌های دیالیز در داخل تولید نبوده بلکه مونتاژ است، عنوان کرد: مهمترین نکته در صافی‌های دیالیز قسمت صاف کننده سموم است که در داخل کشور تولید نمی‌شود و باید از خارج وارد کنیم.

وی افزود:در حال حاضر مصرف صافی دیالیز در کشور ۴.۵ میلیون در سال است که دو شرکت در داخل ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار صافی تولید می‌کند که ۲۸ درصد آن بخش خصوصی و مابقی متعلق به وزارتخانه است؛ ضمن اینکه این مورد به سلامت مردم بازگشته و مهم است.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با بیان اینکه کسی نباید از شعار حمایت از تولید داخل سوء استفاده کند، اظهار داشت: برخی افراد با سوء استفاده از این شعار کالای کم کیفیت را با دو برابر قیمت به فروش می‌رسانند که این درست نیست.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه با حمایت داخلی تاکنون بازار داخلی در بخش دارو را از ۶۰ به ۷۰ درصد رسانده‌ایم، عنوان کرد: در طول ۵ سال گذشته ۲۰ میلیون صافی دیالیز استفاده شده که تنها ۵۰۰ هزار صافی را وارد کردیم و آن نیز از اختیارات قانونی بنده است که اجازه ۱۰ درصد واردات دارم.

وی در ادامه با بیان اینکه وزارت بهداشت، شرکت‌های تولیدکننده داخلی را تشویق می‌کنند تا کالای با کیفیت تولید کنند، خاطر نشان کرد:، اما درحال حاضر نمی‌توانیم صرفاً از محصولات داخلی در این بخش استفاده کنیم که جایی در بازار خارجی ندارند.

وی در ادامه با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز از این مدل تولید داخلی که کیفیت پایین و دوبرابر قیمت باشد، حمایت نمی‌کنند، اظهار داشت:تأکید ایشان بر قرارگرفتن استاندارد‌های تولید‌کنندگان در بالاترین سطح آن است که این موضوع را به جهاد دانشگاهی نیز خاطر نشان کرده‌اند.

وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه طبق قانون اجازه ۱۰ درصد واردات به بنده داده شده است، تصریح کرد: وزارتخانه کالا‌هایی با کیفیت و با قیمت پایین‌تر در حیطه ۱۰ درصد مجوز داده شده وارد می‌کند؛ لذا نباید افراد به گونه‌ای صحبت کنند که این تعبیر ایجاد شود که مسئولان دزد هستند.

قاضی‌زاده این را هم گفت که بنده در حال حاضر حدود ۳ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنم در حالی که می‌توانستم روزانه با ۱۰ عمل پیوند چشم درآمد بیشتری داشته باشم؛ با این حال برای خدمتگذاری در این پست قرار گرفته‌ام.

نمایندگان از پاسخ‌های وزیر بهداشت به سوال قاضی‌پور قانع شدند
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس، این موضوع که آیا نمایندگان مجلس، سوال نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه از وزیر بهداشت پیرامون واردات صافی دیالیز را وارد می‌دانند یا خیر؟ به رای گذاشته شد که از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر در جلسه، آرای ۱۱۵ نماینده ناظر بر وارد نبودن سوال از وزیر بهداشت بود.

هزینه درمانی کارگران ۵۰۰ درصد افزایش داشته است
در ادامه نشست علنی امروز مجلس ، علیرضا محجوب نماینده مردم تهران ، در جریان بررسی سوال خود از سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره علت مطالبه ۹ درصد حق بیمه جهت واریز به وزارت بهداشت گفت: این سوال برای سال ۹۵ بود که ۱۰ روزه باید رسیدگی می‌شد، اما از زمان آغاز ۷۰۰ روز گذشته که تبعات بعدی دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وصول مطالبات حق وزارت بهداشت است، عنوان کرد: با این حال باید دید در این مدت بر کارگران چه گذشته، چنانچه در سال ۹۱ به همراه آقای قاضی‌پور و ۱۳ تن از نمایندگان دیگر از تأمین اجتماعی تحقیق و تفحص کردیم که بر این اساس در سال ۹۰ در بخش درمان ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و در سال ۹۱، ۵ هزار و ۴۰۰ میلیون تومان اختصاص یافت که این میزان در سال ۹۶ به ۲۳.۸۸۵ میلیارد تومان رسید که باید دید از کل این میزان چقدر حق بیمه وصول شده و آیا دو سوم آن صرف درمان شده است یا خیر.

وی در ادامه با بیان اینکه هزینه‌ها به گردن کارگران انداخته شده است، اظهار داشت: امروز جای طلبکار و بدهکار تغییر کرده و درحالی که حوزه درمان بابت سرانه درمان از سال ۶۸ به کارگران بدهکار است امروز وزارتخانه از آن‌ها مطالبه دارد؛ لذا این سوال مربوط به ۴۰ میلیون نفر جامعه کارگری است که مگر افزایش حقوق ۵ برابر شده که شاهد افزایش ۵۰۰ درصدی هزینه‌های درمان هستیم.

محجوب در ادامه با تأکید بر اینکه نظام مالی باید براساس قدرت واقعی مردم تنظیم شود و نه توان مالی شما، یادآور شد:وزارت بهداشت درباره سرانه درمان به کارگران بدهکار است.

وزارت بهداشت تاکنون مصادره اموالی انجام نداده است
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس ، حسن قاضی‌زاده هاشمی  در جریان پاسخ به سوال علیرضا محجوب مبنی بر اینکه علت مطالبه ۹ درصد حق بیمه جهت واریز به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چیست، گفت: این سوال ابعاد مختلفی دارد که در بخش ابتدایی آن اشاره به مصادره اموال شده در حالی که باید اذعان کرد وزارت بهداشت و درمان تاکنون اموال بیمه شدگان را مصادره نکرده است، زیرا تأمین اجتماعی زیرمجموعه وزارت بهداشت نیست.

وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارکرد:اینکه دولت به بخش‌های مختلف از جمله تأمین اجتماعی و ... بدهی دارد؛ تقصیر وزیر بهداشت نیست؛ علیرغم اینکه حق بیمه را تأمین اجتماعی دریافت می‌کند وزارتخانه برای ارائه خدمات هزینه می‌کند و به نوعی عمل‌های مهم در مراکز دولتی در سراسر کشور انجام می‌شود.

وی افزود:رئیس جمهور در تاریخ ۵ دی ماه ۹۵ خطاب به وزیرامور اقتصادی وقت نامه نوشتند؛ خزانه حساب جداگانه‌ای برای ۹ بیست و هفتم سهم درمان بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی اختصاص دهد و این مبلغ صرفاً به امر سلامت اختصاص یابد.

قاضی زاده هاشمی گفت:پیش از اینکه وزیر وقت بخواهد این اقدام را انجام دهد؛ سوال کنونی مطرح شد؛ براین اساس عده‌ای از بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی علیه حکم رئیس جمهور به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به این قضیه وارد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:براین اساس، برداشتشان از بند (ز) تبصره ۷ که نمایندگان سال قبل از آن تصویب کرده بودند و براساس آن سازمان تأمین اجتماعی موکلف به تمامی سهم درمان از مجموع کسر حق بیمه، موضوع مواد ۲۸ و ۲۹ قانون تأمین اجتماعی را در این حساب واریز کند و طبق قانون تأمین اجتماعی هزینه کند، گفته شد رئیس جمهور بر این اساس حکم صادرکرده که این مهم در دیوان عدالت اداری معلق ماند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *