صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بدون پر کردن پوسیدگی دندانتان را ترمیم کنید!

۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۱:۰۱
کد خبر: ۴۱۲۴۷۱
محققان محصول جدیدی ابداع کرده اند که مینای دندان را به رشد دوباره ترغیب می کند؛ این محصول در نهایت می تواند نحوه ترمیم پوسیدگی های دندانی را تغییر دهد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، محصول دستاورد محققان دانشگاه واشنگتن در آمریکا بر پایه پپتیدها ساخته می شود؛ پپتیدها زنجیره های کوتاه از آمینواسیدها هستند که با پیوندهای پپتیدی مرتبط می شوند اما آنقدر طولانی نیستند که پروتیین کامل محسوب شوند.


مینای دندان توسط یک نوع سلول به نام 'آملوبلاست' تولید می شود. این سلول پروتیین هایی تولید می کند که مینای دندان را زمانی که دندان هنوز در لثه است، تشکیل می دهند.


اما متاسفانه پس از آن که رویه شکل گیری مینای دندان تمام و دندان ظاهر می شود، آملوبلاست ها (ameloblast) یا سلول های تولید کننده مینای دندان می میرند و این در حالی است که انسان در سراسر عمر خود با خطر از دست دادن مینای دندان روبرو است.

 


محققان دانشگاه واشنگتن به یکی از پروتیین های تولید شده توسط آملوبلاست ها روی آوردند. این پروتیین ها که آملوژنین ها amelogenins نامیده می شوند، نقش اساسی در تنظیم شکل گیری مینای دندان دارند


محققان پپتیدها را بر اساس این پروتیین طراحی و یک روش درمانی را با این پپتید به عنوان یک ماده فعال ابداع کردند.


محققان این محصول را در محیط آزمایشگاه روی آسیب هایی که به صورت مصنوعی در دندان ایجاد شده بود، آزمایش کردند و متوجه شدند که این محصول موجب ترمیم موثر مینای دندان شد و پوسیدگی را درمان کرد.


آنها در یک آزمایش دیگر پوسیدگی های مشابه را با فلوراید نیز درمان کردند اما متوجه شدند که تنها این درمان پپتیدی به بازکانی گیری یک لایه نسبتا ضخیم منجر شد که ساختاری شبیه مینای سالم دارد.


محققان معتقدند که این دستاورد می تواند به عنوان یک برنامه پیشگیرانه مراقبت دندانی، به شکل خمیر دندان یا ژل فروخته شود و به کاهش مراجعه به دندان پزشک برای ترمیم پوسیدگی های کم عمق تر دندانی کمک کند.

 

منبع: ایرنا 

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *