صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رصد رعد و برق توسط آژانس فضایی اروپا

۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۰:۵۴
کد خبر: ۴۱۲۴۳۹
"شکارچی فضایی طوفان" آژانس فضایی اروپا، رعد و برق را از ایستگاه فضایی بین‌المللی رصد خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی به زودی رعد و برق را از طریق رصدگر طوفان آژانس فضایی اروپا(ESA) رصد خواهند کرد.

در تاریخ 13 آوریل یک بازوی رباتیک 16 متری این ابزار 314 کیلوگرمی را روی ماژول آزمایشگاه لومبوس اروپا نصب کرد که به بررسی گسترده رعد و برق‌ها کمک می‌کند.

رعد و برق یکی از مهم‌ترین پدیده‌های طبیعت است. نمایش‌های دراماتیک درخشیدن و صدای رعد و برق، آن را به یک پدپده خیره‌کننده تبدیل می‌کند.

با این وجود با وجود بیش از 250 سال تحقیق از زمان آزمایش شجاعانه "بنجامین فرانکلین" در سال 1752 تا به حال، شناخت ما از این طوفان‌ها هنوز ناقص است.

با توجه به گفته‌های ناسا، مشکل این است که رعد و برق بسیار چموش است و اغلب در ناحیه‌های غیر قابل دسترس شکل می‌گیرد. بدتر از آن، برخی از جالب‌ترین و مهم‌ترین ویژگی‌های این طوفان‌ها در اتمسفر بالایی، جایی به مراتب فراتر از دسترس بالن‌ها یا هواپیماها رخ می‌دهد، اما با این وجود باز هم برای اغلب ماهواره‌ها کم‌ارتفاع است.

بسیاری از این طوفان‌ها در طیف قابل رویت ظاهر می‌شوند و واضح است که مشاهدات نوری از زمین در وقوع رعد و برق یک تلاش نه چندان موفق است.

برای غلبه بر این مشکل، آژانس فضایی اروپا "شکارچی فضایی طوفان" را با بهره‌گیری از موشک "دراگون" اخیرا به ایستگاه فضایی بین‌المللی انتقال داده است.

این ابزار که به عنوان نظارت تعاملات اتمسفر-فضا (ASIM) شناخته می‌شود، دارای دوربین‌های مادون قرمز و ماوراء بنفش و ردیاب‌های اشعه ایکس و اشعه گاما است.

کار این ابزار این است که به طور مستقیم از ارتفاع 408 کیلومتری ایستگاه فضایی، جایی که دو سال روی تخلیه الکتریکی تولید برق توسط رعد و برق در اتمسفر فوقانی، از استراتوسفر و مئوسفر تا یونوسفر مطالعه شده است، رعد و برق‌ها را رصد کند.

این کار دانشمندان را به درک جدیدی از اتفاقات درونی رعد و برق و پدیده‌های مشابه می‌رساند.

 

منبع: ایسنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *