صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کباب‌هایی کـه بـلای جـان می‌شونـد

۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸:۳۵
کد خبر: ۴۱۱۸۸۸
افرادی که ترجیح می‌دادند گوشت کاملاً کبابی شده (اعم از گوشت قرمز، سوسیس، همبرگر و یا استیک) بخورند، خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) در آنان به میزان ۶۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش گروه فضای مجازی ،  طبق پژوهش‌های انجام شده در مؤسسه مطالعاتی سرطان در آمریکا، خوردن گوشت بیش از حد کباب شده - به گونه‌ای که سوخته به نظر آید – ممکن است خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تا حدود ۶۰ درصد در افراد افزایش دهد.

تحقیقات، نشان می‌دهد کباب کردن گوشت با درجه‌ی حرارت بالا، ترکیبات شیمیائی مضری در گوشت تولید می‌کند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

این ماده‌ی شیمیائی - که در اثر سوختن نوعی آمینواسید موجود در گوشت و در درجه‌ی حرارت بالا تولید می‌شود - بسیار زیانبخش است. این ماده‌ی مضر، در گوشت‌هائی دیده می‌شود که به روش گریل، باربیکیو، کبابی و یا تفت دادن با حرارت بالا تهیه می‌گردند.

طی تحقیقی که پروفسور «کریستین آندرسن» و همکارانش در دانشگاه «مینوسوتا»، درباره‌ی عادات غذائی بیش از ۰۰۰/۶۲ نفر به مدت ۹ سال انجام داده‌اند، دریافتند افرادی که ترجیح می‌دادند گوشت کاملاً کبابی شده (اعم از گوشت قرمز، سوسیس، همبرگر و یا استیک) بخورند، خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) در آنان به میزان ۶۰ درصد افزایش یافته است. در میان این افراد، کسانی که مصرف بیش‌تری از گوشت کاملاً کبابی شده داشتند، خطر ابتلا به سرطان به میزان ۷۰ درصد بود.

محققان، توصیه می‌کنند به هنگام استفاده از روش‌هائی، چون گریل کردن، باربیکیو و سرخ کردن، از سوزاندن و سرخ کردن بیش از حد گوشت خودداری شود و نکات زیر در هنگام بهره‌گیری از این روش‌ها رعایت گردد تا سلامتی مصرف‌کننده تأمین شود:

برای کباب کردن، از گوشت‌های بدون چربی استفاده شود و چربی گوشت، کاملاً از آن جدا گردد. زیرا این چربی‌ها، در اثر سوختن و آب شدن بر روی حرارت، دود تولید می‌کنند که خود همین دود سرطانزاست. بنابراین، چربی کم‌تر، دود کم‌تری نیز ایجاد می‌کند.

گوشت را داخل فویل آلومینیمی بپیچید و با ایجاد چندین سوراخ بر روی آن، از سوختن چربی جلوگیری کنید تا دود کم‌تری حاصل گردد.

مراقب باشید گوشتی که روی کباب‌پز یا ذغال قرار گرفته، نسوزد. زیرا، آن قسمت از گوشت که کاملاً کبابی و سوخته شده، بیش‌ترین ماده‌ی سرطانزا را دارد. پس، از خوردن آن خودداری کنید.

- در هنگام کباب کردن گوشت، حتماً از سبزی‌هائی مانند انواع فلفل دلمه‌ای، قارچ، پیاز، و... استفاده کنید. زیرا، گریل کردن سبزی به همراه گوشت، از ایجاد مواد مضری که به هنگام گریل به وجود می‌آید، تا حدی جلوگیری می‌کند و افزون بر آن، مواد غذائی سالمی همچون سبزی‌ها را به غذای شما می‌افزاید.

منبع: دکتر سلام
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *