صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اخلاق خوش پیامبر اسلام (ص) دشمنان و مخالفان را مسلمان کرد/لزوم تاسی در شیوه رفتار با مردم از حضرت محمد(ص) و ائمه اطهار

۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۰:۰۲
کد خبر: ۴۱۱۵۶۴
کارشناس علوم قرآنی گفت: بسیاری از صفت های زیبای حضرت محمد(ص) باعث شد دشمنان با ایشان دوست و به دین اسلام مشرف شوند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی یزدان دوست کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره شخصیت حضرت محمد(ص) گفت: پیغمبر اسلام(ص) فخر همه انبیاء و اولیای الهی بود و به دلیل اخلاق خوش و نرمی که با مردم داشت خدواند به ایشان فرمودند تو اگر خلق ات تنگ و خشک بود، مردم از اطرافت پراکنده می شدند.

وی در همین راستا افزود: ایشان درهای رحمت و بخشش بودند و توهین کنندگان و جسارت کنندگان به خود را دعا و راهنمایی می کردند. حضرت محمد(ص) در معاشرت های خود مردم را با نرمی خطاب و مورد گفت و گو قرار می دادند.

این کارشناس علوم قرآنی درباره تاثیر پیامبر اسلام(ص) بر دشمنانش اظهار کرد: بسیاری از صفت های زیبای حضرت محمد(ص) باعث شد دشمنان با ایشان دوست و به دین اسلام مشرف شوند. نقل شده است روزی پیامبر گرامی اسلام(ص) به همراه عایشه در منزل خود استراحت می کردند که یک عرب جاهلی در منزل ایشان را باز کرد و سریع وارد منزل شد. پیامبر به او فرمودند در دین اسلام آمده است کسی که وارد منزل کسی می شود باید ابتدا در را به صدا در آورد، سپس وارد منزل شود؛ به این دلیل که آماده باشیم تا از ورود مهمان استقبال کنیم و او را گرامی بداریم. این رفتار پیغمبر باعث شد او مرید پیغمبر شود و از جهل و تاریکی بیرون رود.

وی درباره الگو پذیری از پیامبر اسلام(ص)بیان کرد: در شیوه رفتار با مردم باید از حضرت محمد(ص) و ائمه اطهار تاسی گرفت. امروزه اخلاق ما تغییر کرده و سبک زندگی ما اسلامی نیست؛ چون ما نسبت به فرمایشی که حضرت محمد(ص) داشتند بسیار فاصله گرفتیم. اگر ما مانند ایشان عمل کنیم فطرتا، دلها پاک است. جوانان ما دل هایشان مالامال از محبت به خدا است و از فطرت خداجویی بهره مندند که ما باید این فطرت را با برخورد و رفتار خود احیا کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین یزدان دوست درباره نقش خانواده در شکل گیری زندگی نبوی، توضیح داد: در خانواده ها دچار نکات مختلفی هستیم و برخوردها خوب نیست. همسران با یکدیگر و فرزندان با والدین درگیر هستند و چکشی رفتار می کنند. ما فرزندان را عصبی بار آوردیم و آنها عصبی شده اند. در حالی که اگر در سبک زندگی اسلامی محیط خانه هایمان را به سبک زندگی اولیا و انبیاء و خاصه حضرت محمد(ص) اختصاص بدهیم  و زن و شوهر با هر نسبتی با یکدیگر مدارا کنند و برخورد اسلامی داشته باشند، بچه ها نیز از والدین الگو می گیرند.

وی ادامه داد: نماد صداقت و اخلاق اسلامی باید پدر و مادر باشند که فرزندان از آنها بیاموزند. نوعا خیلی چنین رفتارهایی در جامعه دیده نمی شود و فضاهای امروزی ناشی از ناآگاهی و جهل رایج در جامعه را  باید با اسلام که دین رحمت و بخشش است اصلاح کنیم تا زندگی همواره شیرین شود.پیامبر همواره با نرمی برخورد کرده و بر آن تاکید هم داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین یزدان دوست خاطرنشان کرد: درست است که در چهل سالگی عقل انسان کاملتر و رفتار پخته تر خواهد بود و در روایت داریم افراد تا جوانند ناپخته هستند اما از ابتدا در وجود پیامبر نشانه های معصومیت موج می زد. همچنین در چهل روایت های مختلفی بیان شده و عدد چهل دارای حمکت و رمز و رموزی است به همین دلیل حضرت محمد(ص) در چهل سالگی به پیامبری برگزیده می شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *