صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زیتون شور فله‌ای آلودگی میکروبی دارد!

۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۰:۰۱
کد خبر: ۴۱۱۳۸۷
زیتون‌های شور انداخته به دلیل این که در سود و آب نمک با غلظت بالا فرآوری می‌شود از نظر میکروبی برای سلامت مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما احتمال این که این زیتون‌ها در مقایسه با نوع کارخانه‌ای حاوی فلزات سمی همچون سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک باشد، زیاد است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، اگر در گروه طرفداران میوه زیتون باشید حتما با انواع شور‌های زیتون باهسته، بی‌هسته و شکسته که در بسته بندی‌های بهداشتی یا به صورت فله‌ای در حلب‌ها یا ظروف شیشه‌ای بزرگ عرضه می‌شوند مواجه شده‌اید و شاید این سوال برایتان مطرح شده باشد که کدامیک از انواع این زیتون‌ها برای مصرف روزانه مناسب‌ترند.

با توجه به این که در مورد میوه زیتون باور‌های مختلفی وجود دارد برای دستیابی به پاسخ‌هایی صحیح، با دکتر محمد‌حسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و رئیس انجمن صنایع غذایی ایران و دکتر سید‌رضا رضایی دریاکناری، پزشک و متخصص طب ایرانی به گفت‌وگو نشستیم.

یکی از راه‌های مرسوم شیرین کردن میوه زیتون، تلخی‌زدایی آن با سود یا آب آهک و سپس آب نمک است.

سود مورد استفاده در کارخانجات صنایع غذایی از نوع فود گرید و مجاز برای مصارف خوراکی بوده و در صورتی که سود پس از تلخی زدایی به طور کامل از بافت میوه خارج شود هیچ مشکلی برای سلامت
ایجاد نمی‌کند.

اغلب زیتون‌های شور و کنسروی تهیه شده در کارخانجات از انواع کال و سبز رنگ بوده و به هیچ عنوان سمی نیستند. در صورتی که افراد بتوانند زیتون را به صورت تلخ مصرف کنند می‌توانند از خواص آنتی‌اکسیدانی و درمانی آن بهره‌مند شوند، اما چون مصرف زیتون تلخ گاهی غیرممکن و تنها برخی پرورش‌دهندگان زیتون آن هم در مقادیر اندک می‌توانند از آن استفاده کنند، برای ذائقه پسند شدن آن را تلخی‌زدایی می‌کنند.

زیتون بی‌هسته خواصی ندارد!

در صنعت، برخی از انواع زیتون‌ها را توسط دستگاه‌های مخصوص هسته گیری کرده و، چون بافت میوه سالم مانده و به آن آسیبی نمی‌رسد، این نوع زیتون‌ها مشابه سایر زیتون‌های هسته دار ارزش غذایی و خاصیت یکسانی دارند.

زیتون شکسته، روغن‌گیری شده است!

زیتون‌های هسته‌دار یا بدون هسته‌ای که در بازار به صورت شکسته عرضه می‌شود نه تنها روغن‌کشی نشده‌اند، بلکه در مقایسه با انواع شکسته نشده، یک مزیت دارند. برای این که زیتون بهتر تلخی‌زدایی و شیرین شود پس از شست‌وشو آن را با ضربه می‌شکنند تا سود و آب نمک بهتر وارد میوه شود. در این روش، چون آب نمک نفوذ بیشتری در بافت محصول می‌کند زیتون تا حدودی تخمیر شده و بر خواص تغذیه‌ای آن افزوده می‌شود.

برخلاف باور عامه مردم روغن زیتون با شکسته شدن و ترک برداشتن میوه آن خارج نمی‌شود. روغن در صورتی از زیتون خارج می‌شود که میوه آن کاملا تحت فشار قرار گرفته و له و تفاله شده باشد. ضمن این که زیتون مناسب برای روغن‌گیری باید کاملا رسیده و از رنگ سبز تغییر کرده و متمایل به بنفش پررنگ شو د. در حالی که زیتون کنسروی و شور شکسته کال و به رنگ سبز روشن است.

روغن زیتون از شور آن بهتر است!

زیتون کنسروی و شور فله‌ای که با درصد‌های بالای نمک فرآوری می‌شود برای مصارف روزانه توصیه نمی‌شود، چون نمک آن برای سلامت مضر است. این زیتون اگر چند روز هم در آب خیسانده شود نمک از بافت آن بخوبی خارج نمی‌شود.

زیتون پرورده مرغوب و روغن زیتون فرابکر و بکر در مقایسه با شور‌های زیتون در اولویت مصرف قرار دارد که متاسفانه تهیه فرآورده‌های مرغوب زیتون بخصوص روغن آن بسیار سخت بوده و توصیه بر این است این محصولات را از میان برند‌های معتبر کارخانه‌ای انتخاب و خریداری کنید.

زیتون شور فله‌ای آلودگی میکروبی دارد!

زیتون‌های شور انداخته به دلیل این که در سود و آب نمک با غلظت بالا فرآوری می‌شود از نظر میکروبی برای سلامت مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما احتمال این که این زیتون‌ها در مقایسه با نوع کارخانه‌ای حاوی فلزات سمی همچون سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک باشد، زیاد است. زیرا نوع سود و خلوص نمک مورد استفاده و جنس ظروف فرآوری و نگهداری زیتون فله‌ای نامعلوم و نامشخص است. ضمن این که زیتون فله‌ای تاریخ مصرف مشخصی ندارد.

زیتون سیاه شده بهداشتی است!

اغلب زیتون‌های سیاه موجود در کشور که به صورت حلقه شده و بدون هسته عرضه می‌شود با آهن و مشتقات آن فرآوری شده است و از آنجا که آهن مورد استفاده از نوع فودگرید و خوراکی و بهداشتی است استفاده از این زیتون‌ها در حد متعادل برای سلامت مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

زیتون‌های درشت، دستکاری ژنتیک شده‌اند!

میوه زیتون رنگ و اندازه‌های مختلف دارد. زیتون خیلی درشت موجود در بازار، در ایران پرورش نیافته و معمولا از سوریه و لبنان وارد کشور می‌شود. این نوع زیتون، دستکاری ژنتیک نشده و فقط در مقایسه با زیتون‌های ریز یا متوسط ایرانی، گونه‌شان متفاوت و درشت‌تر است.

منبع: جام جم

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *