صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند میلیون نفر در دنیا دیابتی هستند؟

۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳:۳۵
کد خبر: ۴۱۱۰۰۱
رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران با اشاره به آمار دیابتی‌ها در ایران و دنیا از افزایش تعداد مبتلایان در آینده خبر داد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، انسیه اصفهانی رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران با اشاره به آمار مبتلایان به دیابت در ایران و دنیا گفت: اکنون ۴۲۵ میلیون نفر در دنیا دیابت دارند و بر اساس پیش بینی فدراسیون جهانی دیابت، آمار مبتلایان تا سال ۲۰۴۵ به ۶۲۹ میلیون نفر خواهد رسید.

قند خون، قاتل ۴۰ درصد ایرانی‌ها

وی ادامه داد: شیوع دیابت در ایران ۹ تا ۱۲ درصد گزارش شده که از این تعداد ۹۵ درصد به دیابت نوع ۲ و سالیانه ۸۰۰ نفر به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند، همچنین سالیانه ۴۰ درصد مرگ و میر افراد زیر ۴۰ سال در کشور به دلیل دیابت و عوارض آن است.

اصفهانی در ادامه به هزینه‌های دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: سالیانه ۱۷ هزار میلیارد تومان صرف دیابت در ایران می‌شود که این هزینه شامل دارو، تجهیزات مورد نیاز بیماران دیابتی، ناتوانی ها، بستری و بیمه‌هاست.

رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران عنوان کرد: به منظور کاهش و کنترل بیماری دیابت در ایران برنامه دیابت کشوری با درخواست وزارت بهداشت از پژوهشگاه علوم، غدد و متابولسیم دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین و با همکاری دانشگاه تهران سامانه رجیستری دیابت کشوری بر پایه وب راه اندازی شد.

وی افزود: برنامه دیابت کشوری بر اساس برنامه بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت تدوین شده است، بیماری‌های غیرواگیر عامل مرگ و میر ۸۰ درصد افراد در دنیا بوده و ۵۳ درصد موجب ناتوانی افراد می‌شود.

دیابت چهارمین عامل مرگ و میر در دنیا

اصفهانی با بیان اینکه دیابت چهارمین عامل مرگ و میر دنیاست، گفت: در ایران دیابت به دلیل بروز سوانح و حوادث جایگاه پایین تری در رتبه مرگ و میر دارد و عامل هفتم یا هشتم مرگ و میر مردم است.

رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران اظهار کرد: از ۲ سال پیش سند بیماری‌های غیر واگیر در وزارت بهداشت تدوین شد تا راهکار‌هایی برای کنترل و مدیریت این بیماری‌ها مطرح شود.

پیشگیری و کنترل قندخون با برنامه دیابت کشوری

وی ادامه داد: در سند بیماری‌های غیرواگیر یکی از بیماری‌های مورد توجه دیابت بود که برای پیشگیری و کنترل این بیماری چهارچوب ارائه خدمت تدوین شد و این چهارچوب شامل نحوه ارائه خدمت در سطوح مختلف برای پوشش خدمات، کیفیت خدمات و خدمت رسانی مطابق استانداردها، معاینه ادواری بیماران، شناسایی زودهنگام بیماران دیابتی، پیشگیری از عوارض دیابت و ثبت اطلاعات بیماران است.

اصفهانی با اشاره به عنوان کرد: این سامانه به منظور ثبت اطلاعات بیماران دیابتی کنترل، پیشگیری و تعامل با سازمان‌های بیمه گر برای خدمت رسانی مناسب به بیماران دیابتی راه اندازی شد.

وی افزود: در برنامه دیابت کشوری راهکار‌هایی برای رسیدن به مهم‌ترین اهدافمان در نظر گرفتیم و در این راستا پژوهش‌هایی انجام می‌شوند تا کیفیت زندگی بیماران دیابتی بهتر شود.

اصفهانی تصریح کرد: افزون بر این موارد در برنامه دیابت کشوری، آموزش در دستور کار قرار دارد و آموزش در سطوح مختلف برای بیماران دیابتی، خانواده ها، پرستاران و پزشکان در نظر گرفته شده است تا بتوانیم از عوارض بیماری پیشگیری کنیم و بیماران دیابتی زندگی بهتری داشته باشند.

سامانه‌ای برای ثبت بیماران دیابتی در کشور

رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران اظهار کرد: سامانه ثبت بیماران دیابتی تحت وب راه اندازی شده و در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی و کلینیک‌های دیابت مورد استفاده قرار می‌گیرد و به تدریج این سامانه در سراسر کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: سامانه ثبت اطلاعات بیماران دیابتی کشور در حال گسترش بوده و برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی مانند ساری، رفسنجان و بندرعباس در استفاده از این سامانه پیشتاز بوده اند.

اصفهانی یادآور شد: این سامانه تحت وب در مراکز خصوصی از جمله مطب پزشکان که بیماران دیابتی به آن‌ها مراجعه می‌کنند، نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: بیماران دیابتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *