صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سخنرانی وزیر امور خارجه در همایش تجاری مشترک ایران و برزیل

۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۰:۳۴
کد خبر: ۴۱۰۹۳۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
همایش تجاری مشترک ایران و برزیل امروز در محل کنفدراسیون ملی صنایع برزیل با حضور تجار و بازرگانان دو کشور و سخنرانی دکتر ظریف برگزار شد
به گزارش گروه سیاسی ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که به برزیل سفر کرده است در همایش تجاری مشترک ایران و برزیل امروز در محل کنفدراسیون ملی صنایع برزیل با حضور تجار و بازرگانان دو کشور حضور یافت. 
 
 
متن سخنرانی وزیر امور خارجه به شرح زیر است: 
 
بسم الله الرحمن الرحیم


جناب آقای...
خانم‌ها و آقایان.
بسیار خوشوقتم که به همراه هیاتی متشکل از جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های بانکی، سرمایه گذاری، خودروسازی، داروسازی و بهداشت و درمان، صنایع برق و آب، کشاورزی و صنایع غذایی، آموزش عالی، حمل ونقل و شهرسازی، نفت و پتروشیمی و همچنین شرکت‌های بزرگ دانشبنیان در این مجمع تجاری با حضور فعالان تجاری، اقتصادی و صنعتی جمهوری برزیل حضور داریم.
حضور این تعداد فعال اقتصادی از دو طرف و برگزاری این همایش در واقع بیانگر وجود اراده سیاسی مشترک برای تمهید زمینه‌های حضور، مشارکت و نقش آفرینی هرچه بیشتر بخش خصوصی دو کشور با هدف ارتقاء مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور است.
میهمانان گرامی.
ما در ایران درحوزه صنایع سنگین از جمله پالایشگاه‌های نفت و گاز، کارخانجات سیمان، فولاد، معادن، خوردو سازی، کشاورزی و بویژه در سال‌های اخیر حوزه فنآوری‌های نو مانند نانوتکنولوژی و توسعه شرکت‌های دانش بنیان توانستهایم گام‌های خوبی با بهرهگیری از نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص برداریم. ایران در حوزه بهداشت و درمان توانسته است در ساخت تجهیزات پزشکی، بیمارستانی، دندانپزشکی، ساخت دارو‌های نوترکیبی و صادرات آن‌ها موفقیت‌های چشمگیری بدست آورد. توسعه و پیشرفت بیشتر این حوزه‌ها نیاز به مشارکت خارجی دارد و در همین رابطه دست شرکت‌های برزیلی را برای ورود به بازار ایران میفشاریم. از طرف خودم و همکاران ایرانی حاضر در اینجا، عرض می‌کنم که آمادگی همکاری با شرکت‌های برزیلی بصورت سرمایهگذاری مشترک و اجرای پروژه‌ها با استفاده از فنآوری‌های نوین وجود دارد.
همچنین در حوزه ساخت و تجهیز مسکن، حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و هوایی و همچنین توسعه بنادر دریایی، فرصت‌های فراوانی برای شرکت‌های خارجی وجود دارد که برزیل با توجه به برخورداری از شرکت‌های توانمند و مجرب، میتواند در این حوزه‌ها هم فعال شود.
حضار محترم.
از نظر ایران، برزیل یکی از اقتصاد‌های بزرگ روبه پیشرفت و با ظرفیت‌های بسیار بالاست. برزیل تامینکننده مهم مواد غذایی و برخوردار از صنایع پیشرفت‌های همچون هواپیماسازی، فولاد، نفت و گاز، اتانول، معدن و کشاورزی است که میتواند شریک مهمی برای جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه باشد. مقامات ایران از توسعه این ظرفیت‌ها در روابط دوجانبه و نیز با طرف‌های ثالث استقبال مینمایند.
در حال حاضر، جمهوری اسلامی ایران بعنوان اولین شریک تجاری برزیل در منطقه خاورمیانه با حجم مبادلات تجاری دو میلیارد و ششصد میلیون دلار، بازار خوب و قابل اطمینانی برای شرکت‌های برزیلی میباشد که میتوانند ضمن تثبیت حضور خود در این بازار از امکانات و تسهیلات ایران جهت صادرات به بازار ششصد میلیون نفری کشور‌های همسایه ایران از جمله کشور‌های آسیای مرکزی، حوزه قفقاز، عراق و افغانستان استفاده نمایند.
با توجه به مزیت‌های ایران برای سرمایهگذار خارجی در مقطع فعلی از جمله ۱- ریسک پایین سرمایهگذاری در ایران ۲- معافیت‌های مالیاتی ۳- نرخ بازدهی بالای پروژه‌ها ۴- تضامین دولتی مختص سرمایهگذاری خارجی ۵- تنوع در طرح‌ها ۶- فرصت‌های تازه سرمایهگذاری در حوزه‌های زیرساختی ۷- بالاترین درجه تضمین سرمایهگذاری در ایران که به شرکت‌های خارجی این اطمینان را میدهد تا سرمایهگذاری تضمین شد‌های داشته باشند ۸- موقعیت جغرافیایی ایران که در تقاطع شبکه حمل ونقل منطق‌های و بینالمللی به منزله پل ارتباطی میان شرق و غرب آسیا وگذرگاه دو قاره آسیا و اروپا می‌باشد، سرمایهگذاری در ایران دارای مزیت نسبی بالایی است.

دوستان گرامی.
افزایش تعاملات دو کشور نیازمند تمهید بستر‌های مناسب از سوی دو دولت با مشارکت بخش خصوصی است. عدم وجود ارتباطات بانکی بین دو کشور یکی از موانع مهم توسعه روابط فیمابین است که ما انتظار داریم دولت برزیل و بخش‌های اقتصادی در این خصوص چار‌های بیاندیشند. مطمئنا با توجه به توانمندی‌های دو کشور، ایجاد همکاری‌های بانکی به روند توسعه روابط کمک شایانی خواهد کرد. عملیاتی نمودن استفاده از ارز‌های محلی در تسویه معاملات تجاری فیمابین در قالب Currency Swap و ایجاد کمیته مشترک بانکی با محوریت انجمن بانکداران دو کشور برای برخورد با مشکلات و چالش‌ها راه حل مناسبی در این خصوص به حساب می‌آید.
ما همچنین از اقدام قابل توجه دولت برزیل در تامین خط اعتباری ۱.۲ میلیارد دلاری برای اجرای پروژه‌ها در ایران از سوی شرکت‌های برزیلی و ایرانی استقبال و آن را گام مهم در توسعه روابط تجاری دو کشور میدانیم و امیدوارم مذاکرات فنی نهایی سازی آن هرچه سریعتر حالت اجرایی بخود بگیرد.
افزایش فعالیت بخش خصوصی، مستلزم توجه و اهتمام مقامات سیاسی دو کشور میباشد؛ لذا ترسیم چشماندازی برای همکاریها، هدفگذاری برای رساندن حجم روابط تجاری به میزانی قابل قبول و متناسب با ظرفیت‌های موجود در آینده نزدیک، بایستی در دستور کار هر دو طرف قرار داشته باشد. اینجانب در ملاقات با مقامات برزیل پیرامون راه‌های تسهیل حضور و ارتباطات تجار ایرانی و برزیلی و توجه ویژه به همکاری‌های اقتصادی دو کشور به ویژه در زمینه‌های پیش گفته فوق که دو کشور در آن‌ها دارای مزیت نسبی می‌باشند، گفتگو خواهم کرد.
امیدوارم تجار دو کشور از فرصت این همایش نهایت بهرهبرداری را بعمل آورده و به توافقات خوبی در جهت افزایش همکاری‌ها دست یابند. برای همه شما تجار و فعالان اقتصادی عزیز آرزوی موفقیت دارم و اطمینان میدهم که همه ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در اختیار توسعه مناسبات بخش خصوصی و دولتی دو کشور خواهد بود.
از توجه شما سپاسگزارم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *