صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بی‌آبی همچنان گریبانگیر تنها بندر اقیانوسی ایران

۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹:۵۵
کد خبر: ۴۱۰۷۶۹
در حالی مردم تنها بندر اقیانوسی ایران سال هاست با بی آبی دست و پنجه نرم می‌کنند که بی اعتباری و کندی پروژه‌های آبرسانی بر مشکلات مردم افزوده است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، سال هاست مردم چابهار با مشکلات بی آبی دست و پنجه نرم می‌کنند و بسیاری از روستا‌های این بندر نیز به صورت سقایی آبرسانی می‌شود.


علی‌ای حال این در حالی ست که بسیاری از کشور‌های عربی آب دریای عمان را تصفیه و در قالب آب شرب و کشاورزی مصرف می‌کنند.

با این وجود کمبود اعتبار پروژه‌های عمرانی در سال‌های اخیر سبب شده تا تنها بندر اقیانوسی ایران همچنان رکوردار بی آبی باشد.

علی‌ای حال کندی پروژه‌های آبرسانی سبب انتقاداتی از سوی نمایندگان مجلس شد.

عبدالغفور ایرانژاد نماینده مردم چابهار گفته بود: تنها ۲۳ درصد از جمعیت ۳۰۰ هزارنفری شهر و روستا‌های چابهار به شبکه آبرسانی دسترسی دارند و بقیه به‌صورت سقایی و تانکری آبرسانی می‌شوند.

وی افزود: عمده ذدر بیش از ۴۰۰ روستا از دسترسی به آب بهداشتی و آشامیدنی محروم‌اند و این در حالی است که به سبب خشکسالی‌های ۲۰ ساله و بی‌سابقه سیستان و بلوچستان، روستاییان عمده دام و زمین‌های کشاورزی خود را ازدست‌داده‌اند و در حال مهاجرت و خالی کردن روستا‌ها هستند.

نماینده مردم چابهار در مجلس تصریح کرد: با توجه به اهمیت فرا راهبری ملی و بین‌المللی بندر چابهار، خدمت‌رسانی به روستاییان و نگه‌داشتن جمعیت در روستا‌ها در اولویت است، چراکه درصورتی‌که روستا‌ها خالی شوند و مردم به شهر مهاجرت کنند، توسعه سواحل مکران به مرکزیت و قطب چابهار با چالش جدی مواجه می‌شود؛ همین حالا هم به سبب مهاجرت بالا، چابهار بالاترین نرخ رشد جمعیت و رشد حاشیه‌نشینی در کشور را دارد.

ایرانژاد اضافه کرد: دو پروژه بزرگ‌آبرسانی سد زیردان و سد پیشین و احداث شبکه پایین دست به روستا‌های چابهار که نقش مهمی در نگه‌داشت جمعیت در روستا‌ها دارد و بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مردم روستا‌ها را به شبکه آب بهداشتی و آشامیدنی متصل می‌کند، سال‌هاست به دلیل عدم تخصیص مناسب اعتبار به‌بهره‌برداری نرسیده است.

نماینده مردم چابهار در مجلس با بیان این‌که کندی روند احداث پروژه‌های آبرسانی در چابهار با توجه به نیاز شدید مردم روستا‌ها به آب هیچ توجیهی ندارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت فرا راهبردی چابهار، تسریع در اجرای این پروژه که از سال ۷۲ آغازشده‌اند و بیش از ۲۰ سال است که هنوز بهره‌برداری نرسیده‌اند؛ باید در اولویت وزارت نیرو در جذب اعتبارات و منابع قرار گیرد.

منبع: عصرهامون

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *