صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سهم ایران از صادرات مواد غذایی، ۱۰ میلیارد دلار است/ استقرار کشاورزی صنعتی، برگ برنده‌ای برای خودکفایی در صنایع غذایی

۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۱۰۵۵۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: سهم کشور ما در صادرات مواد غذایی، ۱۰ میلیارد دلار در سال است که افزایش این میزان از صادرات مستلزم حمایت دولت از تولید داخلی و کاهش قیمت تمام شده کارخانه‌ها است.

محمد حسین عزیزی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه در خصوص حمایت از تولید داخلی در صنایع غذایی گفت: خوشبختانه در صنایع مواد غذایی برخی مواد اولیه وارداتی است و در زمینه واردات غدا‌های آماده تقریبا صادراتی نداریم؛ بنابراین به منظور حمایت از تولید داخلی باید در تولید مواد غذایی به خودکفایی برسیم.

وی افزود: از لیست مواد غذایی مرسوم، برنج، گندم و روغن بیشترین اقلام وارداتی به کشور محسوب می‌شوند. علاوه براین اکثر مواد غذایی تنقلاتی موجود در بازار مانند انواع شکلات و شیرینی جات از کشور‌های دیگر وارد می‌شوند با این وجود از اقلام پر مصرف مردم نبوده و باید بیشتر تلاش‌ها برای رسیدن به خودکفایی در اقلام پرمصرف و اساسی به کار گرفته شود در حالی که با حمایت‌های دولت، اختصاص بودجه مناسب به آموزش و تربیت نیروی متخصص می‌توان در این زمینه خط تولیدی مناسبی را در کشور راه اندازی کرد.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: بیشتر مواد غذایی اساسی و لازم در چرخه تولیدات داخلی تهیه شده و به عنوان یکی از مهره‌های اساسی چرخه اقتصاد هر کشور محسوب می‌شود با این حال برای رسیدن به خودکفایی کامل باید خط تولیدات داخلی مواد اولیه راه اندازی شود و برای حمایت از تولیدکنندگان بازار کشور‌های دیگر را قبضه کرد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰ میلیارد دلار صادرات مواد غذایی مختلف داریم که این رقم می‌تواند با حمایت‌های دولت، ایجاد مشوق‌های صادراتی، کاهش میزان مالیات و واردات ماشین آلات به سهم بیشتری ارتقا یابد.

عزیزی اذعان داشت: به کارگیری کشاورزی صنعتی به جای کشاورزی سنتی اولین قدم برای تولید مواد اولیه در کشور است چرا که با اجرای این روند در شرایط کمبود آب، از شرایط محدودیت امکانات کشاورزی استفاده کرده، و چرخ تولید داخلی رونق می‌گیرد.

وی گفت: در حوزه صادرات مواد غذایی درجایگاه نسبتا مناسبی قرار داریم و بیشترین سهم ما در صادرات مواد غذایی به کشور‌های همسایه نظیر عراق و افغانستان است.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران افزود: کیفیت از جمله ویژگی‌هایی است که به عنوان وجه تمایز تولیدات داخلی با خارجی در نظر گرفته می‌شود بنابراین دولت باید علاوه بر حمایت از نیروی انسانی و کاهش قیمت کارخانه ها، برنامه ریزی مناسبی برای افزایش کیفیت محصولات داخلی داشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *