در ادامه امپراطوری چشم بادامیها در کشور
علی ای حال هر سال بر تعداد بیکاران در حالی افزوده می شود که دولت اقدامی عملی برای جلوگیری از این روند انجام نمی دهد و همچنان اجناس چینی صدر نشین بازارهای کشور شده اند.
در روز های اخیر خبری مبنی بر لایروبی کف دریا و استخراج جنبنده های آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی توسط چینی ها و هندی ها در شبکه های اجتماعی منتشر شد و گلایه هایی را از سوی صیادان چابهاری و کنارکی در پی داشت.
هدایت الله میرمراد زهی مدیرکل شیلات سیستانوبلوچستان نیز ضمن تکذیب این موضوع گفته که چینیها حضور دارند، اما نه برای صید، چراکه صیادی مجوز میخواهد اینها فقط عاملانی هستند که میآیند و میگوهای صید شده و ماهیان غیرماکول (حرام گوشت) را از صیادان ایرانی میخرند.
وی در ادامه گفته بود: ما به دنبال صادرات هستیم و صادرات به نفع کشور است.
این گفته های مرادزهی در حالیست که چندی پیش به یک سایت محلی گفته بود «کشتیهای صیادی تِرال چین به صید ماهیهای غیرماکول نظیر یال اسبی، سلطان ابراهیم و ماهی مرکب که به دلیل ملاحظات شرعی مورد استفاده مسلمانان نیست، میپردازند. بنابراین به کشتیهای چینی با رعایت نوع، زمان و مکان صید مجوزهای یک تا دوماهه برای صید غیرماکول ارائه میشود.»
علی ای حال کشتیهای ترال مجهز به دستگاههای ماهییاب و تورهای صیادی هستند که در هنگام صید هیچ آبزی نمیتواند از گرفتار شدن در آنها در امان بماند و به نوعی این تورها با یکبار حرکت، کل مسیر را جارو میکنند.
چندی پیش عبدالغفور ایران نژاد نماینده چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرده بود که "چهار هزار قایق جدید صیادی بیش از ۱۶ سال چشم انتظار صدور مجوز صید برای تامین معاش صیادان و خانوادههایشان هستند.".
وی در ادامه به بالاترین نرخ بیکاری استان در کشور اشاره کرده و افزوده بود: میانگین نرخ بیکاری در استان سیستان و بلوچستان نه ۱۳ درصدی است که دولت اعلام میکند، بلکه ۵۰ درصد است.
علی ای حال در حال حاضر ۲۵ هزار صیاد دائمی و موقت در چابهار و کنارک مشغول به کار هستند که ۶۰ درصد از ماهیان صنعتی کشور را تامین می کنند.آنچه مسلم است در برنامه ششم توسعه یک میلیون تن صید (ماهی، میگو و دیگر ذخایر دریایی) و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در برنامه ششم توسعه و سند توسعه سواحل مکران پیشبینی شده است.
منبع: راه دانا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.