ضیایی و یک انتخاب اشتباه/ ادامه بیثباتی در لیگ برتر والیبال
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، احمد ضیایی از زمانی که ریاست فدراسیون والیبال را بر عهده گرفته تغییرات زیادی را در بدنه این فدراسیون ایجاد کرده است. تغییراتی که جزو اختیارات قانونی رئیس فدراسیون والیبال است و نمیتوان به این مسئله خرده گرفت اما انتطار میرفت اگر قرار است مسئولان قبلی به بهانه عملکرد ضعیف کنار گذاشته شوند افرادی به عنوان جانشین آنها انتخاب شوند که به مراتب دارای بازدهی بیشتری باشند، هر چند این اتفاق شامل همه تغییرات فدراسیون نمیشود اما برخی جابجاییها تردیدهایی را برای اهالی والیبال ایجاد کرده که انتخاب محمدحسین شفقی به عنوان رئیس سازمان لیگ جزو انتصابهای پر حرف و حدیث است.
زمانی که پورحسن و درخشنده در مقاطع مختلف ریاست سازمان لیگ را بر عهده داشتند انتقادهای زیادی به عملکرد آنها میشد. موضوع اصلی این بود که این 2 در برگزاری یک لیگ آبرومند و کمنقص ناکام بودند، به گونهای که منتقدان به این نتیجه رسیدند که لیگ برتر به هیچ عنوان در سطح والیبال ایران نیست. هر چند بیثباتی لیگ برتر عوامل زیادی مثل دخالتهای بیمورد رئیس سابق فدراسیون والیبال دخیل بود که بارها تصمیماتی که توسط سازمان لیگ گرفته میشد را وتو میکرد. ضیایی که متوجه ایرادات زیاد در لیگ برتر والیبال شده بود پورحسن را در همان اواسط لیگ برکنار و شفقی را جایگزین او کرد. انتخابی که کمتر کسی میتوانست پیشبینی کند، چون انتظار میرفت ضیایی فرد به مراتب قویتری را برای ریاست سازمان لیگ انتخاب کند.
شفقی در همین مدت کوتاهی که مدیریت سازمان لیگ را بر عهده گرفته با اظهاراتی متناقض نشان داد که اختیارات چندانی در فدراسیون والیبال ندارد و باز هم مسئولان رده بالای فدراسیون هستند که در خصوص لیگ والیبال تصمیمگیری خواهند کرد. مصداق این مطلب، صحبتهای ضیایی در خصوص سقف جذب ملیپوشان توسط تیمهای لیگ برتری بود. شفقی در اواخر اسفند سال گذشته عنوان کرد که روز 29 اسفند در مورد تیم جایگزین بانک سرمایه جلسهای برگزار خواهد شد اما با گذشت بیشتر از 20 روز از صحبتهای شفقی هنوز این جلسه برگزار نشده است. وی در اظهارنظری دیگر گفت که هر تیمی که امتیاز بانک سرمایه را بخرد میتواند در جام باشگاههای آسیا شرکت کند. این اظهارنظر خیلی زود با واکنش مسئولان فدراسیون والیبال روبرو شد و شفقی مجبور شد در مصاحبهای دیگر با سایت این فدراسیون، صحبتهای خود را تغییر دهد.
عدم برگزاری بازی ردهبندی لیگ برتر در فصل گذشته هم نشان داد در روی همان پاشنه میچرخد و حضور شفقی باعث نشد یکی از مهمترین ایرادات لیگ برتر رفع شود و باز هم قانونگرایی جای خود را به مصلحتاندیشی داد.
با توجه به این مسائل به نظر میرسد والیبال ایران در رده باشگاهی به ثبات نخواهد رسید، چرا که برای داشتن یک لیگ منسجم ، حضور یک مدیر کارآمد برای ریاست سازمان لیگ لازم و ضروری است که این موضوع با انتخاب شفقی شدنی نیست.