آشنایی ۱۴۰۰ سرباز با جرایم مرتبط با مواد مخدر و فضای مجازی
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان قضایی نیروهای مسلح، ۱۴۰۰ نفر از سربازان وظیفه مرکز آموزش رزم مقدماتی مالک اشتر نیروی زمینی سپاه با جرایم مرتبط با مواد مخدر و فضای مجازی آشنا شدند.
رضا صمیمی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان آذربایجان غربی که تدریس این دوره را برعهده داشت، خطاب به سربازان گفت: شما بعد از طی آموزش به بدنه سپاه اسلام وارد میشوید لذا این جایگاه را درک کنید و بدانید این فضا با شهادت و خون پاک صدها هزار جوان بهوجود آمده که با سرافرازی، پرچم مقدس ایران اسلامی را سرفراز کردهاند.
صمیمی با بیان اینکه خدمت سربازی خدمت اجباری نیست، تصریح کرد: اگر این معنا را درک کنید که چه مأموریتی را انجام میدهید و چه کسانی در جهت تأمین این امنیت، خون دادهاند راحتتر دین خود را بهنظام مقدس ادا خواهید کرد.
وی گفت: یک عدهای از جوانان این کشور در زمان جنگ بهدلیل اینکه سن کمی داشتند برای تأمین امنیت این مرز و بوم و مقابله با دشمن، شناسنامه خود را جعل میکردند.
این مقام قضایی ضمن تبیین فلسفه دفاع مقدس و ابراز تأسف از اینکه خدمت سربازی آن تقدس و ارزش زمان دفاع مقدس را از دست داده است، تصریح کرد: طبعاً کسی منکر سختیهای سربازی نیست، ولی شما قصد دارید امنیت خانوادههای خود را تأمین کنید.
وی تأکید کرد: خدمت سربازی در نظام مقدس اسلامی یک افتخار بزرگ است و شما عزیزان با کمال جسارت و ایثار وارد این عرصه شدید.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان آذربایجان غربی در ادامه، گرفتار شدن در بلای مواد مخدر را یک معضل بزرگ در کشور خواند و گفت: عدهای از خدا بیخبر در مراکز عمومی شهرها برای سربازان وظیفه دام میگذارند و جوان با یک مرخصی ساعتی بهراحتی گرفتار میشود.
وی افزود: این یک پیام بزرگ دارد که عدهای بهدنبال آلوده کردن شما جوانان هستند و گذشته از تبعاتی که موادمخدر برای سلامتی و خانواده فرد معتاد دارد کلید همه جرایم است و معتاد برای رفع خماری میتواند مرتکب هر جرمی شود.
این مقام قضایی در ادامه، درباره فواید و مضرات فضای مجازی گفت: به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۳۰ خط شماره تلفن همراه وجود دارد و فضای مجازی یک واقعیت مهمی است که برای خدمترسانی به جامعه ایجاد شده، اما در کنار تمامی نکات مثبت آلودگیهایی دارد که میتواند جوانان را گرفتار کند.
صمیمی ترویج خانوادههای بیسامان و لجامگسیخته را از مصادیق این آلودگی برشمرد و تصریح کرد: در این وضعیت، خانواده از شکل سنتی خود به شکل تنوعطلبی در آمده و خیانت زن و شوهر به همدیگر عادی جلوه میکند و فضای مجازی قواعد شرعی و اخلاقی خانواده را به هم میزند.
وی انزوای اجتماعی را از دیگر اثرات منفی فضای مجازی دانست و افزود: خانوادهها در ظاهر کنار هم هستند، اما هر کس با یک گوشی در کنار سایرین بهتنهایی کاری میکند و طبق آمارها میزان صحبتهای افراد خانواده با یکدیگر به کمتر از ۳۰ دقیقه در روز رسیده است.
رئیس سازمان قضایی استان آذربایجان غربی، ایجاد شبهات اعتقادی و مذهبی در بین جوانان و ترویج فیلمها و نماهنگهای غیراخلاقی را از دیگر آسیبهای فضای مجازی نام برد.