صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صادرات گل و گلاب ۱۱ میلیون دلاری شد/ آمریکا و انگلیس مشتری گلاب ایرانی

۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۱۰۱۵۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در ۱۱ ماهه سال ۹۶ بالغ بر ۳ هزار و ۶۴۸ تن گلاب، گل و گلبرگ تازه محمدی به کشور‌های مختلف جهان صادر شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ایران یکی از بزرگترین کشور‌ها در زمینه صادرات گل محمدی و گلاب محسوب می‌شود و برخی از شنیده ها حاکی از آن است که ایرانیان از جمله افرادی هستند که توانسته اند از گل محمدی به روش تقطیر گلاب و اسانس تهیه کنند.

در این میان سطح زیر کشت گل محمدی در ایران به بیش از ۱۲ هزار هکتار می‌رسد و کاشان بزرگترین شهرستان در زمینه کشت گل محمدی و تهیه گلاب مرغوب در کشور مطرح است.

لازم به ذکر است که این شهرستان با دارا بودن بیش از ۲۰ کارخانه صنعتی و بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ کارگاه ستی توانسته است اشتغال زایی بیش از ۱۰ هزار نفر را فراهم کند که این رقم در زمان برداشت به بیش از ۲ برابر این تعداد هم می‌رسد.

گفتنی است بیش‌تر کشور‌های جهان گلاب ایرانی را به دلیل کیفیت و مرغوبیت آن می‌شناسند و این محصول هر ساله به واسطه صادرات ارز قابل توجهی را نصیب کشور می‌کند.

بررسی آمار گمرک در ۱۱ ماهه سال ۹۶ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۳ هزار و ۶۴۸ تن گلاب استحصالی از گل محمدی، گل خشک و گلبرگ تازه و اسانس‌های روغنی از گل محمدی به کشور‌های مختلف جهان صادر شده است.

لازم به ذکر است که صادرات این حجم گل و گلاب درآمد ۱۱ میلیون و ۲۷۵ هزار و ۹۶۸ دلار درآمد ارزی نصیب کشور شد که بالغ بر ۳۸ میلیارد و ۸۱۰ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۵۹۲ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

کدام کشورها خواهان گلاب ایرانی هستند؟

در این میان گلاب به ۳۴ کشور جهان از جمله آلمان، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، اسپانیا، چین، آلمان و فرانسه صادر شده است.

در بین کشور‌های ذکر شده امارات متحده عربی با خریداری بیش از یک هزار و ۲۱۵ تن گل و گلاب از ایران اولین و بزرگترین خریدار این محصول محسوب می‌شود که درآمد ۳ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۱۴۱ دلاری را نصیب کشور کرده است.

باتوجه به اینکه سالانه ارز قابل توجهی از صادرات گل و گلاب نصیب کشور می‌شود باید با شناسایی بازار‌های هدف تلاش کرد تا درآمد ارزی از این طریق را افزایش داد و از طرفی در کنار تولید بالا برای افراد بیشتری در این زمینه اشتغال زایی کرد که این مورد نیار به برنامه ریزی جامع دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *