صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا حمل خودرو با جرثقیل در حضور مالک خلاف قانون است؟

۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰:۱۷
کد خبر: ۴۰۹۷۷۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
اگر قبل از حمل یا در حین حمل خوردو، مالک آن حاضر شود و تقاضای تحویل خودرو را کندماموران مکلفند ضمن صدور قبض جریمه، خودرو را به وی تحویل دهند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی بار‌ها شاهد بوده ایم که مامورین راهنمایی و رانندگی در سطح شهر اقدام به حمل خودرو‌های سواری با جرثقیل می‌کنند.

نکته حائز اهمیت این اقدام که می‌تواند دلایل مختلفی همچون پارک در محل‌های ممنوعه یا دوبل ایستادن در معابر و خیابان ها... داشته باشد این است که چنانچه قبل از عملیات حمل یا در حین حمل خودرو، مالک در محل حضور پیدا کند آیا مامورین راهنمایی و رانندگی اجازه حمل خودرو را دارند یا خیر؟

قانونگذار در تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۱۳۸۹ در این خصوص بیان داشته: "در کلیه موارد اگر قبل از حمل یا در حین حمل خوردو، مالک آن حاضر شود و تقاضای تحویل خودرو را نماید ماموران مکلفند ضمن صدور قبض جریمه، خودرو را به وی تحویل نمایند. ".

اما این بدان معنا نیست که هر راننده متخلفی به صرف حضور در محل ادعا داشته باشد که پلیس نباید خودروی او را به توقفگاه منتقل کند چه اینکه برقراری نظم در رانندگی و اجرای قانون از اهم وظایف پلیس راهنمایی و رانندگی می‌باشد که همانا نتیجه برقراری نظم و اجرای قانون چیزی جز کاهش تصادفات و جلوگیری از هرج و مرج نخواهد بود.

ضمنا از کلیت این تبصره نباید چنین برداشت شود که مامورین راهنمایی و رانندگی در هر مورد مکلف به عدم حمل خودرو با جرثقیل در حضور مالک می‌باشند زیرا این امر برخلاف قانون، عرف و موجب بی نظمی در رانندگی می‌شود.

به عبارتی دیگر از عبارت "در کلیه موارد" در صدر تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون مذکور نباید چنین نتیجه گرفت که در هر مورد پلیس اجازه حمل خودروی متخلف را به پارکینگ نخواهد داشت.

به طور مثال چطور می‌توان انتظار داشت راننده متخلفی که بدون گواهینامه رانندگی کرده یا راننده‌ای مست ... تنها با این استدلال که حین حمل خودرو در محل حضور دارد مانع حمل آن شود، چرا که در این موارد قانونگذار ضمانت اجرای برخورد قانونی که همان توقیف خودرو می‌باشد را با چنین متخلفانی در نظر گرفته و لازمه توقیف خودرو، حمل آن به توقفگاه می‌باشد.

لذا باید به تفسیر مضیق این تبصره اکتفا شود و شمول آن قابل تسری به هر موردی که دلیلی بر ضرورت حمل خودرو به توقفگاه وجود دارد، نیست.

کارشناس: محمد خواجوند

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *