صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایرانیان با کمبود ویتامین D مواجه هستند

۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۱:۴۵
کد خبر: ۴۰۹۲۱۵
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایرانیان با کمبود ویتامین D مواجه هستند، گفت: باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به مردم رساند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، زهرا عبداللهی افزود: بنابراین توصیه می‌شود، برای تامین ویتامین D. موردنیاز بدن، از شیر و ماست غنی شده استفاده شود.

وی با بیان اینکه گروه لبنیات در هرم غذایی، مهمترین منبع تامین کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به شمار می‌آید، گفت: کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آن‌ها نقش ضروری دارد، ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها قرار دارد که در صورت فقر کلسیم در بدن، پوکی استخوان بسیار محتمل است.

عبداللهی با بیان اینکه پوکی استخوان به مرور زمان، منجر به شکستگی‌های خودبه خودی استخوان می‌شود، افزود: گروه لبنیات دارای، کلسیم، فسفر، پروتئین، ویتامین B۲، ویتامین B۱۲، ویتامین A. و سایر مواد معذی است، که برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم و رشد و سلامت پوست هم مفیدند.

**روزانه ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شود

وی با تاکید براینکه هر فردی روزانه باید ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف کند، گفت:: یک واحد از گروه لبنیات معادل یک لیوان شیر یا ماست،۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر)، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ، یا یک و نیم لیوان بستنی است.

** از لبنیات کم چرب استفاده شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد:به منظور جلوگیری از ابتلا به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق، چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی باید از لبنیات کم چرب استفاده شود.

وی افزود: از شیر‌های پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا کمتراستفاده شود، گفت: در صورت دسترس نبودن شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کرد.

**کشک مایع را بجوشانید

عبداللهی با تاکید براینکه از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، اظهارکرد: هنگام استفاده از کشک باید دقت شود کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد، کشک مایع قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید از بستنی‌هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند، استفاده شود، گفت: باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی به دلیل کالری بالای آن می‌تواند منجر به اضافه وزن وچاقی شود.

عبداللهی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات برای کودکانی که در سنین رشد قرار دارند، بسیار مهم است، گفت: علاوه برآن در سن بلوغ و در دوران بارداری برای رشد جنین، مصرف شیر و لبنیات بیش از مقدار توصیه شده، ضروری است.

**شیر‌های با مدت ماندگاری بالا، مواد نگهدارنده ندارد

وی درخصوص باور‌هایی که در خصوص شیر‌های فرا دما که ماندگاری طولانی دارند، وجود دارد، گفت: برخلاف باور مردم، شیر‌های استریلیزه یا فرا دما که مدت ماندگاری آن‌ها بیش از شیر‌های معمولی است، مواد نگهدارنده ندارد، بلکه این شیر‌ها به دلیل اینکه در درجه حرارت بالا و در محیط خلاء بسته بندی می‌شود، مدت ماندگاری بیشتری دارد، بنابراین چنانچه بسته بندی آن باز شود، باید سریع‌تر مصرف شود.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *