صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیابت خاموش ، احتمال دیالیزی شدن را افزایش می دهد

۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵:۳۴
کد خبر: ۴۰۹۱۷۲
فوق تخصص کلیه و دیالیز از دیابت (بیماری قند خون ) به عنوان یکی از علل مهم ابتلا به بیماری های نارسایی کلیه نام برد و گفت: تشخیص دیرهنگام دیابت احتمال دیالیزی شدن افراد را افزایش می دهد .
به گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر رقیه اکبری در ساری خواستار توجه همگانی برای شناسائی افراد مبتلا به دیابت شد و افزود: با پیشگیری و تشخیص بموقع این بیماری، ایجاد نارسایی مزمن کلیه در آن‌ها ۱۰ تا ۲۰ سال به تعویق می‌افتد.

وی توضیح داد: بالا بودن قند خون موجب افزایش سختی شریان‌های خون و از کار افتادن نفرون‌ها (واحد‌های اصلی کلیه) می‌شود و با از بین رفتن نفرون‌ها، کلیه کارکرد خود را از دست می‌دهد و فرد برای ادامه حیات به دیالیز نیاز پیدا می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: برای این منظور باید اطلاع رسانی شود تا افراد با رعایت توصیه‌های پزشکی برای شناسایی بموقع دیابت اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه شناسایی بیماران دیابتی می‌تواند در کنترل و پیشگیری از دیالیزی شدن این بیماران کمک حال باشد، ادامه داد: در صورت شناسایی بیماران دیابتی، می‌توانیم امیدوار باشیم که روند ابتلا به بیماری‌های کلیوی در استان کنترل و به تعویق بیفتد.

اکبری با تاکید بر اینکه بیماری‌های کلیوی فاقد علائم هستند، گفت: انجام سالانه آزمایش‌های های ادرار، خون و اندازه گیری مرتب فشار خون می‌تواند در جلوگیری و کنترل این بیماری کمک کند.

وی افزود: با توجه به روند کنونی و هشداردهنده بیماران فشار خون و دیابت در مازندران، جدی گرفتن شناسایی این بیماران می‌تواند در کنترل و کاهش مبتلایان به بیماران کلیوی آینده اثرگذار باشد.

آمار‌های رسمی مراجع بهداشتی در مازندران نشان می‌دهد که صد‌ها هزار نفر از جمعیت بیش از سه میلیونی این استان به خاطر ابتلا به دیابت و فشار خون در معرض خطر بیماری‌های کلیوی قرار دارند این در حالیست که در این میان آگاه نبودن بیشتر افراد به بیماریشان خود به مساله حساس تری در این خصوص تبدیل شده است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل کنترل مرتب فشار خون، انجام ورزش مرتب و داشتن وزن مناسب را در کاهش فشار خون و جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی موثر دانست و به افراد توصیه کرد که خوردن مقدار مناسب مایعات را در برنامه روزانه خود قرار دهند تا با این کار به کلیه‌ها در دفع اوره و سموم کمک کنند.

به گفته این فوق تخصص کلیه و دیالیز، استعمال دخانیات از عواملی که منجر به کندی جریان خون در و عدم خون رسانی کافی به کلیه‌ها می‌شود که این کار می‌تواند بر عملکرد صحیح این عضو بدن تاثیر منفی بگذارد.

منبع:ایرنا
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *