خطری که خودکفایی گندم را تهدید می کند
خودکفایی در تولید گندم که از سیاست های کشور برای تامین امنیت غذایی به شمار می رود از اهمیت خاصی برخوردار است و عدم اعلام نرخ تضمینی جدید می تواند خودکفایی این محصول استراتژیک را با چالش اساسی روبه رو کند و خودکفایی که برای آن زحمات زیادی کشیده شده به راحتی از بین خواهد رفت.
علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد در این باره اظهار کرد: متاسفانه طبق دستورالعملی که برای خرید تضمینی گندم اعلام کردند، قیمتها به صورت علی الحساب محاسبه میشود و پس از تصویب قیمت تضمینی توسط دولت قیمت نهایی محاسبه شده و به کشاورزان پول آن پرداخت میشود.
شاعری ادامه داد: این کار دولت خلاف قانون است و پیگیری این موضوع پس از بازگشایی مجلس در دستور کار کمیسیون کشاورزی قرار خواهد گرفت و مراتب اعتراض خود را اعلام می کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی افزایش نرخ 10 درصدی را به شورای اقتصاد پیشنهاد کرده که با مخالفت این شورا مواجه شده که این سیاست موجب ضربه تولید داخل خواهد شد و تولید گندم کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد و احتمال اینکه از خودکفایی خارج شویم زیاد خواهد بود.
وی با بیان اینکه شورای اقتصاد به بهانه نداشتن اعتبار با افزایش قیمت خرید تضمینی مخالفت کرده است، اظهار کرد: این تصمیم شورای اقتصاد مبنای درستی ندارد و از وزارت جهادکشاورزی انتظار می رود بر روی پیشنهاد افزایش 10درصدی قیمت تضمینی پافشاری و از حق کشاورزان دفاع کند.
شاعری تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی برای پیگیری این موضوع طرح سئوال از وزیر جهاد کشاورزی را در دستور کار قرار داده و وزیر برای این موضوع به مجلس فراخوانده میشود.
گفتنی است با توجه به اینکه سال جدید از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است توقع از دولت این است که هر چه سریع تر نرخ تضمینی گندم را اعلام کند تا خیال کشاورزان آسوده شده و از طرفی خودکفایی گندم نیز به خطر نیفتد و ارز قابل توجهی که از عدم واردات و همچنین صادرات این محصول می تواند عاید کشور شود از بین نرود.