دست صیادان هندی و چینی در سفره ماهیگیران ایرانی
او صیادهای هندی و چینی را مقصر دریای «بیبرکت» میداند و میگوید آنها با کشتیهای ترال و صید برقی تمام جانداران دریا را میکشند و دیگر چیزی برای ماهیگیران ایرانی نمیگذارند.
زاهد هم میگوید صیادان خارجی دریا را قلع و قمع میکنند؛ آنقدر که دیگر فرصت تجدید منابع ندارد. او توضیح میدهد در حالی که شیلات برای ماهیگیران ایرانی شرایط سختگیرانهای ایجاد کرده است خارجیها به راحتی مقررات دریا را میشکنند و ذخایر را نابود کردهاند.
غلامرضا دهقانی، مدیرعامل اتحادیه صیادان خوزستان گفته است كه ۵هزار شناور بیهویتی که در صیدگاههای استان به صورت غیرقانونی صید میکنند، منابع دریایی را با خطر جدی روبهرو کردهاند. او گفته است: با کم شدن ذخایر آبزیان در سواحل استان درآمد صیادان بومی بسیار کاهش پیدا کرده است؛ بهطوری که به صورت میانگین هر صیاد در ماه ۴۰۰ هزار تومان درآمد دارد.
او ادامه میدهد: هر شناور صیادی اجازه دارد هر ماه تنها در دو نوبت ١٠ روزه به دریا بزند و خوزستان بیشتر از ۳۴هزار صیاد دارد که مقدار ماهی صید شده باید بین آنها تقسیم شود. این در حالی است که صیدگاههای خوزستان یکپنجم صیدگاههای استان بوشهر است.
دهقانی تأکید میکند كه ذخایر دریا با توجه به صید بیرویه و نبود اقدام جدی برای تجدید این منابع رو به پایان است و خشکسالی و تعطیلشدن کشاورزی و بالا گرفتن بیکاری موجب شده است که هر مسئولی که سر کار میآید جویندگان کار را به سمت دریا و صید هدایت کند که این موضوع موجب کاهش شدید درآمد صیادان شده است.
برخی دیگر، ماهیگیران غیر قانونی را صیادان چینی و هندی میدانند. عباس کثیر، امامجمعه بندرچارک گفته است كه با هدایت مسئولان کشتیهای خارجی بهویژه صیادان هندی به آبهای خلیج فارس ورود پیدا کردهاند و زندگی صیادان بومی این منطقه را بشدت تحت تأثیر قرار دادهاند.
او با اشاره به اینکه زندگی حدود ٧٠درصد مردم غرب هرمزگان به عنوان قطب صیادی ایران از راه دریا میگذرد، گفته است سفره صیادان هر روز خالی و خالیتر میشود و تأکید کرده است: صیادان بومی این منطقه باید صدها مایل را طی کنند بلکه بتوانند چند کیلو ماهی برای امرار معاش خود صید کنند و گاهی هم دست خالی باز میگردند.
کثیر با اشاره به عدم رعایت استانداردهای صیادی از سوی صیادان خارجی توضیح داد: صیادان هندی با استفاده از تورهای صنعتی تمام آبزیان خلیج فارس را صید میکنند و از ظرفیت دریا کاسته میشود؛ حتی گاهی آبزیان را از بین میبرند به گونهای که پس از گذشت دو سال، جوابگوی نیازهای بومیان منطقه نیست.
البته پیش از او امامجمعه جاسک هم درباره ورود صیادان چینی به حریم ماهیگیران ایرانی تذکر داده بود. علاوه بر تریبون نمازجمعه بنادر هرمزگان، نمایندگان مجلس هم در اینباره انتقاداتی را مطرح کردهاند.
منبع: روزنامه شهروند
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.