صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بندگی و پاکدامنی از ویژگی های خاص حضرت زینب(س) است/ولایت مداری تا پای شهادت

۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۸۱۰۴
کارشناس علوم قرآنی گفت: از ویژگی های خاص حضرت زینب(س) می توان به بندگی، پاکدامنی و عفت و دانشمند بودن بدون آموزگار نام برد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا قنبری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره شخصیت حضرت زینب (س) و مصائب وارد شده بر ایشان گفت: حضرت زینب(س) آینه تمام نمای خوبی ها هستند و هر حسن و امتیاز اخلاقی را می توان در همه حوزه ها در ایشان نام برد. در همه زمینه ها دارای کمالات هستند و این خصوصیت ها از همان دوران کودکی در ایشان نمود داشت.

وی در همین راستا افزود: اگر بخواهیم ویژگی های خاص و بارز حضرت زینب(س) را فهرست وار نام ببریم باید به عبودیت و بندگی ایشان اشاره کرد. یکی از افتخارات بزرگی که ایشان در کنار سایر بزرگان دینی ما داشتند افتخار بندگی بود.

این کارشناس علوم قرآنی درباره بندگی حضرت زینب(س) اظهار کرد: ما روزانه در نماز چندین مرتبه شهادت می دهیم که پیامبر گرامی اسلام (ص) بنده خداوند بودند و بهترین مدالی که خداوند به انسان ها هدیه می کند، مدال بندگی است.  حضرت زینب(س) این مسئله را از سیره بزرگان و آبا و اجدادشان به خوبی درک کرده بودند. با توجه به آیه شریفه "وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ؛ ما جن و انس را نیافریدیم مگر آنکه مرا عبادت کنند". ایشان در بحث بندگی ممتاز و انسان بسیار وارسته ای بودند.

حجت الاسلام و المسلمین قنبری ادامه داد: در واقعه عاشورا با وجود تمام مصیبت هایی که بر حضرت زینب(س) وارد شد اما ایشان حتی نمازهای مستحبی خود را نیز به جا آوردند. به گفته امام سجاد(ع) ایشان در روز عاشورا از کوفه تا شام همه نمازهای واجب و مستحب را اقامه کردند و در بعضی منازل از شدت ضعف، گرسنگی، خستگی و مصائبی که بر ایشان وارد شده بود نمازهای مستحب را به صورت نشسته اقامه کردند. این حرکت حضرت زینب(س) نشان دهنده توجه ایشان به بندگی و لذت بردن از آن است.

وی با اشاره به علم خدادادی حضرت زینب(س) بیان کرد: بسیاری از این مسائل از علم، دانش، بینش و بصیرت حضرت زینب(س) نشات می گیرد. علم ایشان خدادادی است. حضرت سجاد(ع) می فرمایند: "ان انت عالمه غیر معلمه" یعنی حضرت بدون اینکه آموزگاری داشته باشند عالمه غیر معلمه و دانشمند هستند.

این کارشناس علوم قرآنی درباره عفت و پاکدامنی حضرت زینب(س) توضیح داد: در شخصیت هر بانویی عفت و پاکدامنی است. ایشان این درس را به خوبی از مکتب پدرشان آموختند، در زندگی به آن عمل کردند و به دیگران نیز انتقال دادند. "یحیی مازنی" روایت می کند: "من مدت ها خدمت حضرت علی(ع) بودم، منزلم نزدیک منزل حضرت زینب(س) بود. قسم می خورم که چشمم به حضرت نیفتاد و گوشم صدای ایشان را نشنید". این نشان می دهد که حضرت چقدر عفیف و پاکدامن بودند و چقدر به شکل روابط و حضور خود در جامعه اهمیت می دادند. ایشان قطعا این صفت ها را در مراقبت های نفسانی به دست آورده بودند. وقتی حضرت زینب(س) به مسائل اخلاقی، عفت و پاکدامنی توجه دارند تربیت روحی و معنوی نیز صورت می گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین قنبری درباره ولایت پذیری حضرت زینب(س) به خصوص در واقعه کربلا اظهار کرد: حضرت زینب(س) در ولایت مداری زبان زد هستند، علی رغم اینکه جامعه اسلامی وجود مقدس حضرت علی(ع) را تنها گذاشتند اما می بینیم حضرت فاطمه(س) چگونه برای ولایت حضرت علی(ع) به عنوان ولی امر و امام مسلمین برخورد می کنند. حضرت فاطمه(س) می فرمایند: "روحی لروحک الفداء و نفسی به نفسک البقاء؛ ای امیرالمومنین روح من و جان من فدای تو".  در نهایت ایشان جان خود را در راه ولایت هدیه کردند. قاعدتا حضرت زینب(س) نیز در این منزل و مکتب درس گرفته اند و رشد کرده اند. با نگاهی به صحنه صحنه واقعه عاشورا و اسارت حضرت زینب(س)، همگی به دلیل ولایت مداری و زنده نگه داشتن واقعه عاشورا برای همگان است تا ویژگی های یک ولایت مدار را برای مردم تبیین و مطرح کنند و با دفاع از امام سجاد(ع) به عنوان امام زمان خود تا پای جان از ولایت حمایت می کنند.

وی خاطر نشان کرد: در روز عاشورا وقتی امام حسین(ع) برای اتمام حجت با دشمن یاری خود را مطرح می کنند، حضرت زینب(س) با سرعت حرکت می کنند و حتی قصد دفاع از جان برادر در نبرد کربلا را دارند تا جان خود را برای ایشان فدا کنند، همه این ها به دلیل عقیده ایشان به ولایت مداری است. بعد از واقعه عاشورا نیز وقتی دشمنان به خیمه ها هجوم بردند و شمر قصد به شهادت رساندن امام سجاد(ع) را داشت حضرت زینب(س) فریاد می زنند: "تا من زنده هستم اجازه نمی دهم جان سجاد(ع) به خطر بیفتد اگر می خواهید او را بکشید اول من را بکشید". این مبارزه ها و دلاوری ها بود که جان امام سجاد(ع) به عنوان ولی حفظ می شود تا پاسداری از ولایت فقیه به عنوان الگو و وظیفه به مردم و جامعه منتقل شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *