صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسئولیت پیام رسانی نهضت عاشورا نتیجه 50 سال تلاش معنوی حضرت زینب(س) بود/بانوی کربلا جامع مکارم اخلاقی

۱۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۵:۰۱
کد خبر: ۴۰۸۰۹۳
کارشناس علوم قرآنی گفت: حضرت زینب(س) با شاگردی 50 ساله نزد اهل بیت معصوم خود و با تلاش در کسب معرفت و معنویت توانست پیام آور عاشورا شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در میان امام زادگان حضرت زینب(س) نقش مهمی را ایفا کردند. در جریان نهضت عاشورا امام حسین(ع) کاروانی را از مکه حرکت دادند و به کربلا رسیدند.

وی در همین راستا افزود: بعد از عصر عاشورا پیام رسانی و ادامه نهضت عاشورا با حضور حضرت زینب(س) انجام شد. با وجود اینکه امامت به عهده امام سجاد(ع) بود اما کار اجرایی و مسئولیت به عهده حضرت زینب(س) قرار گرفت. وقتی یک زن بتواند پا به پای امام حسین(ع) ادامه دهد و نقش آفرینی کند باید یک پشتوانه قوی داشته باشد.

این کارشناس علوم قرآنی به بررسی ابعاد و چرایی مسئولیت حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا پرداخت و اظهار کرد: بسیاری از همراهان حضرت زینب(س) فرزندان امام علی، امام حسن و امام حسین(ع) بودند اما این مسئولیت به حضرت زینب(س) سپرده شد که تصادفی نیست. حتما ایشان دارای ویژگی های شخصیتی حضرت زهرا(س) بودند. برخی از این ویژگی ها اکتسابی است که خودشان تلاش کردند، مطالبی را دریافت کرده اند و به دست آورده اند.

حجت الاسلام والمسلمین باقریان ادامه داد: به گفته آیت الله جوادی آملی، هر چیزی نیاز به قانون و برنامه دارد، برنامه ما قرآن است و معلم ما ائمه هستند. معلمانی که حضرت زینب(س) را تدریس کرده اند پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع)، حضرت زهرا(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بوده اند. ایشان جدای از اینکه امام هستند و قرآن را تعلیم و تفسیر می کردند اعضای خانواده حضرت زینب(س) هستند و نقش استادی را برای ایشان ایفا کردند.

وی با اشاره به معنویت و معرفت حضرت زینب(س) توضیح داد: آنچه ایشان را برجسته می کند تلاش فراوان برای علم آموزی، کسب معرفت و معنویت است. حضرت علی(ع) به ایشان توحید و کسب معارف الهی را یاد می دادند. ایشان در این مکتب و خانواده رشد کردند که با توجه به خانواده ایشان، از جهت معنوی شرایط فراهم بود، به همین دلیل سخن امام سجاد(ع) که می فرمایند: "أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَة‏" سندی برای علم الهی و لدنی بودن حضرت زینب(س) است. علم لدنی که در سوره کهف به آن اشاره شده درباره حضرت خضر(س) "من لدنا علما، ما از جانب خود به او علم داده ایم" یعنی حضرت خضر دارای علم لدنی هستند. امام سجاد(ع) می فرمایند: تو هم دارای علم اکتسابی و الهی هستی که از جانب خداوند سیر می شوی مانند علم آموزی و رزق و روزی ای که برای حضرت مریم(س) نازل می شد، برای حضرت زینب(س) نیز اینگونه بود.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: این شخصیت در این خانواده با عظمت و بین اولیاء الهی رشد کردند و بزرگ شدند. حضرت زینب(س) هم نهضت عاشورای امام حسین(ع) و هم کاروان از هم گسیخته و مصیب زده را تا رسیدن به مدینه مدیریت و رهبری می کنند. از جانب امام خود یعنی امام سجاد(ع) مهر تایید می گیرند و در برابر "عبیدالله بن زیاد" بسیار راحت، محکم و استوار می فرمایند هر چه دیدیم چون از جانب خداست زیباست که در واقع هم تودهانی به دشمن بود هم شجاعت و مقام معنوی خود را نشان دادند. این مسئولیت ها ساده نیست و ما نمی توانیم این عظمت و اقتدار را درک کنیم اما همه اینها به دلیل مقامات علمی و معنوی است که حضرت در طول پنجاه و چهار یا پنج سال عمر خود کسب کردند.

حجت الاسلام والمسلمین باقریان درباره جایگاه علمی حضرت زینب(س) بیان کرد: حضرت زینب(س) زینت پدر بودند و تا سال 40 هجری شاگرد امیرالمومنین(ع) بودند و حضرت دخترشان را مفسر قرآن خطاب می کردند. ایشان فرمودند: حضرت زینب(س) جامع یک سری مکارم اخلاقی است. کس دیگری با این میزان پشتوانه علمی و معنوی جز حضرت زینب(س) نبود که پیام آور نهضت عاشورا شود چون ایشان در طول 50 سال از معلمان ویژه آموختند در حقیقت مجمع فضائل بودند.

وی درباره وفات حضرت زینب(س) خاطرنشان کرد: کمترین اختلافی که بین روایت های مختلف درباره سال وفات حضرت زینب(س) نقل می شود مدت یک و سال اندی پس از جریان واقعه کربلا است. واقعه کربلا در محرم 61 هجری رخ داد و 15 رجب سال 62 یا نهایتا 63 هجری حضرت زینب(س) رحلت فرمودند؛ مرگشان هم شهادت در راه خداست هم با غم و غصه از دنیا رفتند. کتاب های فراوانی درباره ایشان نوشته شده است که از جمله آن ها می توان "زینب الکبری من المهد الی اللحد" از حسینی قزوینی، "زینب قهرمان کربلا" از احمد صادق اردستانی، "ارشاد" از شیخ مفید(ره)، "منتهی الآمال" از شیخ عباس قمی و "سیره پیشوایان" از مهدی پیشوایی را نام برد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *