صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معدن یورت کاملا فعال شد/ پیش بینی توناژ برداشت زغال سنگ به ۴۵۰۰ تن در ماه/ ارائه گزارش کمیته حقیقت‌یاب همچنان در ابهام

۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۰۷۷۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیر معدن زمستان یورت گفت: با اقداماتی که برای استحکام و ایمنی معدن صورت گرفته پیش بینی می‌شود توناژ برداشت از این معدن به ۴۵۰۰ تن در ماه برسد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با توجه به نزدیک شدن به یکسالگی حادثه و ریزش معدن یورت که موجب فوت ۴۳ نفر از کارگران و مهندسان این معدن شد، گفت‌وگویی انجام دادیم با پرویز خدایی انارکی مدیر معدن زمستان یورت در خصوص آخرین شرایط ایمنی و کار در معدن یورت که در ادامه می‌خوانید:
 
میزان: ایمن‌سازی معدن یورت بعد از گذشت حدود ۱۰ ماه در چه مرحله‌ای به سر می‌برد؟
 
خدایی: معدن زمستان یورت بعد از حادثه فرو ریزش در ۱۳ اردیبهشت ماه سال گذشته، ۱۵ روز جهت خروج اجساد کارگران در دست بهره برداری بود و ۲۳ همین ماه آخرین جنازه خارج شد.
 
میزان: ریزش معدن یورت در ارتفاع چند متری رخ داده بود؟
 
خدایی: ریزش معدن در هزار متری رخ داده بود و به همین جهت از ابتدای طول شروع به عملیات تقویت، استحکامات و نظافت کردیم و تمام ریزش‌های مربوط به حادثه اخیر را تماما پاکسازی کردیم.
 
میزان: چه زمانی پس از حادثه به محل ریزش اصلی معدن دسترسی پیدا کردید؟
 
خدایی: در اواسط تیر ماه سال ۹۶، به محل اصلی ریزش معدن یورت دسترسی پیدا کردیم و تا ۱۵ مهر تمامی عملیات احیای تونل و ریزش برداری به اتمام رسید و در این مرحله دسترسی به محل ریزش و شواهد مربوط به حاثه امکان پذیر شد.
 
میزان: ایمن‌سازی معدن یورت در چه مرحله‌ای به سر می‌برد؟
 
خدایی: معدن زمستان یورت بعد از حادثه فرو ریزش در ۱۳ اردیبهشت ماه سال جاری، ۱۵ روز جهت خروج اجساد کارگران در دست بهره برداری بود و ۲۳ همین ماه آخرین جنازه خارج شد.
 
میزان: ریزش معدن یورت در ارتفاع چند متری رخ داده بود؟
 
خدایی: ریزش معدن در هزار متری رخ داده بود و به همین جهت از ابتدای طول شروع به عملیات تقویت، استحکامات و نظافت کردیم و تمام ریزش‌های مربوط به حادثه اخیر را تماما پاکسازی کردیم.
 
میزان: چه زمانی پس از حادثه به محل ریزش اصلی معدن دسترسی پیدا کردید؟
 
خدایی: در اواسط تیر ماه به محل اصلی ریزش معدن یورت دسترسی پیدا کردیم و تا ۱۵ مهر تمامی عملیات احیای تونل و ریزش برداری به اتمام رسید و در این مرحله دسترسی به محل ریزش و شواهد مربوط به حاثه امکان پذیر شد.
میزان: ارائه گزارش از سوی کمیته حقیقت یاب به کجا رسید؟
 
خدایی: کمیته حقیقت یاب در حین مراحل عملیات و پس از اتمام پاکسازی برای سرکشی و بازرسی به معدن مراجعه و پس از بررسی شواهد جلسات پیاپی انجام شد تا این کمیته بتواند نتیجه نهایی را اعلام کند.
 
نکته قابل توجه اینجاست که امضا‌های اعضای کمیته حقیقت یاب معدن زمستان یورت شامل کارشناسان سازمان نظام مهندسی معدن ایران و تعدادی از کارشناسان کهنه‌کار این بخش به همراه مقامات دولتی حوزه معدن برای تایید گزارش دریافت شده است و این گزارش دست معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت است، ولی به نظر می‌رسد این معاونت فعلا قصد انتشار این گزارش را ندارد.
 
میزان: کارگران از چه زمانی در معدن یورت مشغول به کار شدند؟
 
خدایی: بعد از اعلام نتیجه کمیته حقیقت یاب و استحکام بخشی معدن اجازه جذب نیرو دریافت کردیم و علاوه بر کارگران پیشین معدن تعدادی کارگر جدید برای این معدن جذب کردیم و استخراج نیز آغاز شده است.
 
میزان: چند نفر در حال حاضر در معدن یورت مشغول به کار هستند؟
 
خدایی: در حال حاضر ۲۵۰ نفر در معدن زمستان یورت مشغول به کار هستند که در برنامه سال جاری برای افزایش نیروی کار در دست بررسی داریم.
 
میزان: آیا کارگران در طول چند ماه غیرفعال بودن معدن بیمه بیکاری دریافت کردند؟
 
خدایی: بله، تمامی کارگران از بیمه بیکاری استفاده کردند و پس از مشغول شدن در معدن افرد بیمه بیکاری خود را لغو کردند و حقوق و مستمری این افراد در موعد مقرر پرداخت می‌شود.
 
میزان: به خانواده کارگران فوت شده در حادثه ریزش معدن یورت چه خدماتی پرداخت شد؟
 
خدایی: بابت این موضوع واقعا متاسفیم و هر گونه ارائه خدمات به خانواده این افراد جای سرپرست خانوار را نخواهد گرفت، ولی در مجموع یک دیه کامل بعد از ۱۰ روز حادثه به خانواده این افراد پرداخت شد.
 
میزان: حجم تولید زغال سنگ در این معدن چه میزان است؟
 
خدایی: در بهمن ماه سال گذشته تولید زغال سنگ در بهمن ماه سال گذشته به ۳ هزار تن رسیده است.
 
میزان: میزان پیشروی در این معدن برای استخراج زغال سنگ چقدر است؟
 
خدایی: استخراخ زغال سنگ در معدن زمستانی یورت به ۹۲ متر پیشروی رسیده و تقریبا تمامی قسمت معدن فعال شده است.
 
میزان: بازنگری طرح تهویه معدن به کجا رسید؟
 
خدایی: بازنگری طرح تهویه را، در اوایل مهرماه اجرایی شد و در این راستا کارگاه‌ها را بازسازی و مجوز آتش پاره دریافت کردیم، شرایط تهویه معدن را از طبیعی به مصنوعی تبدیل کردیم، با دانشگاه صنعتی شاهرود جهت بررسی طراحی معدن یورت قرارداد بستیم که طرح تهویه جدید جایگزین طرح‌های قدیمی شد تا دیگر شاهد اتفاقات تلخ گذشته نباشیم.
 
میزان: تهویه‌های موجود در معدن مشکلی برای کارگران در تابستان ایجاد نمی‌کند؟
 
خدایی: با اجرایی شدن طرح جدید تهویه با یک فن یا وانتیلاتور یا بادبزن، بیش از نیاز هوا به معدن می‌رسد و با این وجود هیچ مشکلی در تابستان نخواهیم داشت.
 
میزان: از نظر ایمنی چه اقداماتی در معدن زمستان یورت صورت گرفت؟
 
خدایی: برای افزایش ایمنی گروه نجات مربوط به معدن فعالسازی شده تا فعالیت در این مکان با ضریب اطمینان بهتری انجام شود و سعی می‌کنیم و با استفاده از این روش‌ها شاهد اتفاقات ناخوشایند مربوط به شرایط کار و موضوعات دیگر رخ ندهد.
 
میزان: استخراج زغال سنگ از معدن یورت در سال جاری چه میزان برآورد می‌شود؟
 
خدایی: با اقداماتی که برای استحکام و ایمنی معدن صورت گرفته پیش بینی می‌شود تناژ برداشت از این معدن به ۴۵۰۰ تن در ماه برسد.
 
میزان: افزایش تولید چه مزیت‌های را در پی خواهد داشت؟
 
خدایی: تمامی اقدامات ایمنی برای افزایش تولید صورت گرفته، موجب تقویت شرایط مالی و در نتیجه فراهم کردن شرایط مطلوب‌تر برای استخراج و ایمنی خواهد شد
 
میزان: حقوق و دستمزد کارگران معدن به موقع پرداخت می‌شود؟
 
خدایی: حقوق بهمن ماه و عیدی پایان سال کارگران معدن یورت تا پایان سال گذشته پرداخت شده و حقوق اسفند این کارگران، مطابق قانون کار معادن در ماه جاری (فروردین ۹۷) پرداخت خواهد شد.
 
میزان: فوت شدگان ریزش معدن یورت چه تعداد بوده اند؟
 
خدایی: تعداد ۴۳ نفر از کارگران و مهندس در این حادثه جان خود را از دست دادند که در حال حاضر با رعایت ایمنی بیشتر تلاش می‌کنیم تا از رخ داد چنین اتفاقاتی جلوگیری کنیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *